ANUNT IMPORTANT- 2 IUNIE!
"Jurnalul National" va organiza joi, 2 iunie, o dezbatere cu tema "copiii abandonati in spitale", la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai Guvernului, ANPDC, ORA, ONG-urilor, BOR, maternitati si spitale de pediatrie.
Dezbaterile vor fi mediatizate pe posturi TV.
Intrebare:
Cine vrea sa participe la discutii din partea parintilor adoptatori care s-au lovir direct de marile probleme existente acum in legislatie?
E foarte important ca si acest segment sa fie reprezentat de cineva in discutii! Astept raspuns la subiect sau pe PM!
PS> Ar fi prima ocazie de mediatizare a viitoare Asociatii a parintilor adoptatori!
http://adriana.freewebspace.com/photo.html
Raspunsuri
florypop spune:
WOW! Foarte interesant.
Cand vor incepe aceste dezbateri?
Eu as vrea sa particip dar din pacate nu stiu atat de bine legislatia actuala incat sa pot purta o discutie la acest nivel.
Pupici,
Flory si Andrei (27 Nov 2004)
Silvia_Pui spune:
Si eu particip cu mare placere , dar e cam greu pentru mine sa ajung in Bucuresti , dar putem interveni telefonic daca este posibil . Este poate ocazia da a da si altor copii sansa sa fie fericiti .Merita sa incercam .
aissa spune:
Eu am intrat cu totul pe legea veche si, sa nu manii pe Dumnezeu, chiar mi-a mers super ok, cursiv, nu am avut piedici....
Insa fetele care intra pe legea noua au cate ceva de spus!
Cristina si Alexandra (30.09.2004)
adrianangi spune:
Flory, pentru a-ti reimprospata memoria, iti pot trimite pe e-mail Legea 272/2004 - privind protectia copilului si Legea 273/2004 - privind regimul juridic al adoptiei.
Dar nu comentariu pe lege trebuie facut ci povestit, "d'a fir a par", cum decurge in realitate aceasta procedura a adoptiei. de cind incepe si pina la hotarirea definitiva a instantei.
In plus, subiectul cel mai dureros al discutiei va fi pe tema "aproape nici unul dintre copiii abandonati nu este adoptabil, pentru ca nu are situatia jurica clara".
Incercam sa schimbam cite ceva...
Hai sa facem schimb de mobile pe PM, ca sa avem macar o cale de contact.
PS. Te poti gindi si razgindi pina luni...:)
Silvia, iti trimit mobilul meu pe PM, astept numarul tau de telefon si, daca dezbaterea va permite si interventii telefonice, ne vei fi de mare ajutor!
florypop spune:
Adriana, trimite-mi te rog pe mail Legea 272/2004. Eu ma aflu in situatia "adoptie in familie" si tocmai de asta spun ca nu prea stiu exact ce se intampla decat pe partea mea. Sunt fete care trec prin greutati mult mai mari decat mine si care s-au lovit de mai multe probleme.
Insa trimite-mi te rog sa citesc si iti trimit si telefonul meu pe PM sa mai vorbim.
Te pup,
Rozi spune:
Adriana, are relevanta cum au mers lucrurile pe legea veche? La asta pot sa raspund (oarecum), dar cum merge PRACTIC acum nu stiu, ca la mine se aplica tot legea veche... Pot eventual sa-mi dau cu parerea despre absurdul prevederilor din noua lege, iti trimit nr meu de tel pe PM daca ai nevoie de mine.
Victoras (24.08.2004)
florypop spune:
Adriana, din pacate am avut un weekend super incarcat si nu am apucat sa ma uit pe ce mi-ai trimis. Bebita a fost tare marait si m-a obosit extrem de mult. Spune-mi te rog cand va avea prima dezbatere?
Poate totusi mai este timp...
Pupici,
adrianangi spune:
vineri, 27 de mai. Nu mai devreme, ca sunt multe de pus la punct.
florypop spune:
Joi dimineata vei avea un raspuns din partea mea. Trebuie sa vorbesc cu mama (vinerea pleaca acasa) sa vad daca poate ramane cu bebe.
Ai idee unde se tine si cam cat este programat sa dureaze?
Te pup,
adrianangi spune:
Ziua a fost mutata pentru JOI - 2 iunie!
PS. Miercuri, 1 iunie, erau deja programate manifestari dedicate zilei ... copilului. Spectacole cu si pentru acei copii cu care statul se poate mindri.
Contez mult pe sprijinul vostru, fetelor! Una dintre problemele principale care se va discuta va fi modificarea legislatiei in asa fel incit copiii acestia sa poata fi declarati adoptabili!
Vom lua in discutie si legea adoptiei, asa cum arata ea acum si putem veni cu propuneri de modificare a ei in sensul protejarii dreptului copilului la o familie!