Abandonati in spitale - partea a 2-a
Raspunsuri - Pagina 2
pumpkin spune:
Am citit articolul tau si plang, ma doare sufletul. Autoritatile nu fac nimic dar nu ne pot impiedica pe noi sa facem. Eu iti multumesc pentru ca iti pasa, si mie imi pasa si nu o sa mai raman indiferenta.
o mamica fericita spune:
MULTUMIM MULT ADRIANA
prin aceste articole ai demonstrat ca inca cuiva ii pasa ca speranta asta a romanilor inca nu a murit. eu am spus-o si o spun si acum.
la inceput am spus-o cu durerea cuiva care nu putea avea copilul natural si anume (mai degraba il intrebam pe Dumnezeu) de ce da copii celor care nu ii merita carora nu le pasa. continui sa o spun si acum cand am vazut si vad ce se intampla cu aceste sufletele nevinovate care cer asa de putin. ma mai rog la Dumnezeu sa ,,lumineze mintile" si sa faca o lege care sa rezolve astfel de situatii situatii care exista si care sunt in Romania nu in Germania sau Franta.
stiu ca merg pe drumul cel bun si mai stiu ca eu sunt cea norocoasa, norocoasa si fericita ca am pe cine iubi, pe cine alinta si rasfata si pentru cine trai si lupta.
multumesc si va pup]
Lorelei si Robert
adrianangi spune:
Partea a doua - articolul de marti:
http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=363961&mode=thread&order=0&thold=0
http://adriana.freewebspace.com/photo.html
Rozi spune:
Abia acum am vazut despre ce fotoreportaj vorbea Aissa si nu gasesc cuvinte, nici nu mai vad bine din cauza lacrimilor...
Victoras (24.08.2004)
ruxandra_sb spune:
citat din articol:
"Conform Legii 272/2004, spitalul, medicul care a asistat nasterea, asistentul social al spitalului, organele de politie si serviciul public de asistenta sociala pot primi amenzi de pana la 15.000.000 de lei daca nu-si indeplinesc la timp indatoririle legate de un copil abandonat. Singura care scapa nepedepsita este cea care l-a adus pe lume.
Pentru ea – aplauze, consiliere si posibilitatea de a-si relua drepturile parintesti (din care nu va fi decazuta) oricand doreste... Si asta, desi Codul Penal din 2004, la art. 198 alin. (1) prevede explicit ca "parasirea (...) unui copil sau a unei persoane care nu are putinta de a se ingriji, de catre persoana care o are sub paza sau ingrijire, punandu-i in pericol iminent viata, sanatatea sau integritatea corporala, se pedepseste cu inchisoarea stricta de la un an la trei ani sau cu zile-amenda". "
Asta ar trebui sa se schimbe. Neaparat.
Daca l-ai abandonat, gata. Nu asa, te joci cu sufletul si viata unui copil dupa cum vrei. Si ii mai si tii in sah pe eventualii parinti care vor sa-ti adopte copilul si sa-i ofere caldura unei familii.
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag
qsar spune:
Nici macar n-am putut citi articolul in intregime... L-am parcurs "in diagonala" si vreau numai sa va spun ca:
M-AM SATURAT!
M-am saturat sa stau deoparte, sa astept ca numai autoritatile sau mai stiu eu ce ONG-uri bengoase sa faca cate ceva pentru ei, copiii "nimanui". Mi-a ajuns sa plang si sa ma emotionez de cate ori citesc cate ceva si sa-njur guvernul, UE, personalul medical, parintii care-i abandoneaza. Nu mai vreau! Nu mai pot sa stau deoparte asa ca voi face voluntariat. Inca nu stiu cum, dar o ora-doua pe saptamana pot sa fac ceva care sa conteze... macar putin.
Eu nu pot sa caut vinovati si nici nu vreau. Mie de copii imi pasa. Punct.
Q
pumpkin spune:
Si eu m-am saturat de indiferenta, mai ales de a mea...
Si eu vreau sa fac ceva. Voluntariat, DA!
Eu recunosc ca habar nu am cum sa fac! Ajutor!
Chiar tu ai spus, Gabriela, voluntariat de unul singur e greu, cum facem?
ruxandra_sb spune:
Qsar, pumpkin va rog tineti-ma la curent.
O sa incerc si eu, cumva, sa ajut.
P.S. mi-a povestit o prietena despre copilasi abandonati, de la spitalul de copii de pe langa facultatea de constructii, copilasi spre 1 an, care nu au parasit camera din spital - nici macar in curte-pt ca nu au acte si nu-i pot scoate afara.
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag