Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare
Raspunsuri - Pagina 5
joanna spune:
Sabina,nu lua tu preotul ca sa va duceti.Fa in asa fel ca preotul sa se duca(cu taxiu platit de tine)la tatal socru 'din intimplare'(Doamne, ce imi place cuvintul asta).Eu asa as face.Mai bine prefer sa fiu 'certata' acum decat sa regret mai tarziu.
Si tatal sotului este si tatal tau,asa ca nu sta pe ganduri prea mult.
Dumnezeu sa te lumineze cum sa faci mai bine si sa aiba mila de tatal socru.Iar faza cu el s-a hotarat sa moara...Dumnezeu hotareste ce..cum si cand..de asta trebuie mai repede preotul.
Doamne ajuta,
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
irina.c. spune:
Am citit multe intmplari in care Spovedania si Impartasania au ridicat oamenii de pe patul de moarte.Cauta cateva si aratai-le sotului,poate il vor mai linisti si va dori sa cheme preotul.Sau vorbeste tu,separat,cu tata socru,zi-i cate-ai gandit ca Spovedania si Impartasania o sa-l invioreze si o sa-i revina cheful de a trai.Sau cere sfatul duhovnicului,ca el sigur s-a mai confruntat cu asa ceva.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
adriana spune:
In fine, s-a vrut o sugestie, dar probabil am exagerat.
Stiu cum e cu batranii.. Dumnezeu sa aiba grija de el
star33 spune:
Fetelor, am fost in pelerinaj la Prislop ! Da, m-am gandit si eu sa profit de pelerinaje acum pana nu am nici barbat nici copii, ca dupa aceea cine stie ļ
A fost o zi superba! Cele care stiti locul, e tare tare frumos, poienita stralucea de verde si de soare (desi in toata tara a plouat de atatea zile), era o mare de lume si slujba s-a facut afara, in poienita, cu peste 10 preoti. Iar mormantul Pr. Arsenie Boca era atat de frumos, impodobit cu tot felul de flori frumos aranjate, nu pot descrie in cuvinte !!
Sunt impresionata ce viu este Pr. Arsenie printre oameni, chiar acum dupa ce a trecut la cele vesnice de 16 ani ! Am vazut lume plangand la mormant (si eu am plans cand l-am rugat pe Parintele sa ma ajute), lume care a venit sa-i multumeasca Parintelui pentru ajutor, lume care tine fotografia Parintelui ca pe o icoana, ce mai, Parintele era acolo cu noi. Stiu ca a avut o forta duhovniceasca enorma in timpul vietii si vad ca are si acum dupa moarte.
Ce sa va spun, am venit plutind de acolo, am un suflet incarcat de lumina si sper sa raman cat mai mult timp asa. Vianne, ai ajuns si tu ? Ne spui si tu cateva lucruri din acest pelerinaj ?
star33 spune:
Sabina si eu cred ca ar fi bine sa duceti un preot la tata socru pentru spovedanie, i-ar ridica si moralul, l-ar face mai increzator in puterea sa de vindecare ca stim ca in timpul bolii daca suntem optimisti contribuim foarte mult la insanatosire. Si, la fel, am citit si eu istorisiri cu spovedania care poate face minuni in caz de boala...
Ar fi bine daca socrul tau ar vrea asta, ca altfel sa nu interpreteze ca vine preotul ca el oricum moare si sa ii fie si mai rau. Dar sa ai incredere in Dumnezeu care le va randui pe toate bine...
Am o idee: voi obisnuiti sa faceti sfestanie sau maslu in casa? Ca ai putea chema un preot cu aceasta ocazie si astfel ar sta de vorba si cu tata socru si de fapt ar fi o spovedanie, asa mai mascata, ca sa nu isi da seama ce se intampla. Ce zici ?
Vianne spune:
Star, cu gandul asta am intrat pe forum... Sa vad daca te-ai dus pana la urma si sa va povestesc si eu cate ceva...
Eu sunt la al treilea pelerinaj acolo si, asa cum am mai spus viata mea s-a schimbat muuult. Ceea ce l-am rugat pe Parintele Arsenie acum un an s-a implinit si tot cu ajutorul Lui sper sa merg mai departe.
Slujba se face intotdeauna afara si slujesc acolo multi preoti in asemenea zi importanta. A fost f multa lume, e adevarat si pe mine ma impresioneaza pana la lacrimi sa vad asta. Cand am fost in 29 nov erau si mai multi pelerini. Atunci am aflat ca pamantul de pe mormantul Parintelui nu ingheata iar trandafirii de pe mormant erau cum i-ai vazut si tu ieri... Minunati....
Nici nu am cuvinte sa descriu starea pe care o am.... Cand ne-am intors toti oamenii din mini bus aveau o expresie de implinire pe fata. Ispitele sunt mari cand mergi intr-un astfel de loc, unii renunta si de asta cei care au reusit sa faca pelerinajul sunt asa fericiti.
Sunt lucruri pe care nu le pot descrie in cuvinte, plinatatea sentimentelor nu-si gaseste rostul in vorbe...
Fetelor, din tot sufletul meu va trimit multa pace pt voi si toti cei dragi voua... Sunt convinsa ca si Star face la fel...
star33 spune:
quote:
Originally posted by Vianne
Eu sunt la al treilea pelerinaj acolo si, asa cum am mai spus viata mea s-a schimbat muuult. Ceea ce l-am rugat pe Parintele Arsenie acum un an s-a implinit si tot cu ajutorul Lui sper sa merg mai departe.
Slujba se face intotdeauna afara si slujesc acolo multi preoti in asemenea zi importanta. A fost f multa lume, e adevarat si pe mine ma impresioneaza pana la lacrimi sa vad asta. Cand am fost in 29 nov erau si mai multi pelerini. Atunci am aflat ca pamantul de pe mormantul Parintelui nu ingheata iar trandafirii de pe mormant erau cum i-ai vazut si tu ieri... Minunati....
Draga Vianne, ma bucur ca am ajuns la Prislop si simt in cuvintele tale o mare intarire si implinire sufleteasca, la fel cum am si eu. Si vreau sa-ti multumesc, pentru ca datorita tie am mers in acest pelerinaj, citind ce ai scris aici pe forum ca in 8 mai se merge la Prislop. Asadar tie iti datorez aceasta zi minunata, sau, cum spunea o doamna din grupul meu :"Parintele ne cheama pe toti, ne asteapta pe toti"...cine stie, poate si eu nevrednica am fost chemata de Parintele, prin tine.
Nu ma mai satur sa citesc articole despre Parintele, marturiile oamenilor despre minunile si forta sa duhovniceasca. Pentru fetele care vor sa stie mai multe despre acest mare Parinte, va indic sa cautati pe site-ul www.formula-as.ro, aici gasiti multe lucruri despre dansul si despre manastirea Prislop.
Vianne spune:
Star, sincer, mi-au dat lacrimile cand am citit ce mi-ai scris... Sunt cuvinte f frumoase si nu le merit... Parintele te-a chemat la El, asta e sigur... Restul nu mai conteaza. Asa cum am mai spus, ma bucur nespus ca ai ajuns si vei vedea ca vei mai merge iar viata ta va intra intr-o alta dimensiune. Dar sa stii ca iti spun de acum, vor urma incercari destule si pe care sunt sigura ca le vei depasi...
Pupici
daro26 spune:
Ma bucur sa va citesc din nou, am fost cam ocupata saptamana trecuta si n-am mai apucat sa intru pe forum. Intre timp, ati deschis o multime de discutii interesante.
Referitor la educatia religioasa, cred ca daca nu semanam in sufletul copiilor credinta si dragostea de Dumnezeu, putin cate putin, asa cat pot ei pricepe, vine vrajmasul si seamana samanta cea rea a egoismului, invidiei, minciunii, mandriei. Daca-i lasam "liberi", "sa aleaga" ei vor alege calea placerilor usor de obtinut si vor rata bucuriile adevarate date de Dumnezeu. Am citit undeva ca trebuie "sa vorbim mai mult cu Dumnezeu despre copii nostrii dacat copiilor despre Dumnezeu", in sensul ca ceea ce le spunem copiilor trebuie sa fie completat cu multa rugaciune pentru ei, ca Dumnezeu sa ii lumineze si sa ii calauzeasca.
Asta nu contravine drepturilor omului, pentru ca un adevarat crestin care iubeste pe Dumnezeu nu-i poate uri pe oameni, fapturile Lui, chiar daca acestia au alte religii (cel mult ii va compatimi).
Sabina, am o ruda in varsta care s-a aflat la un moment dat in stare foarte grava in spital. Nora ei, asistenta, a chemat preotul si a spovedit-o in spital (cum a putut, nu prea vorbea, dar era constienta), a impartasit-o, i-a facut o rugaciune de sanatate. Toti credeam ca va muri, dar Dumnezeu a vrut sa traiasca si chiar dupa primirea Sf. Taine a inceput sa se simta mai bine. A trecut aproape un an de atunci si e bine.
Cum au spus si fetee, foloseste un mic "truc" ca sa nu-l sperii, organizeaza o agheazma in casa sau un parastas acasa la el pentru cei adormiti(tot se face azi de Pastele Blajinilor pomenire). Merita efortul. Vei simti ca ai facut ceva foarte important pentru el si sotul tau iti va multumi mai tarziu.
Va pup si va doresc o saptamana buna.
casandra spune:
---------------
Am citit multe intmplari in care Spovedania si Impartasania au ridicat oamenii de pe patul de moarte.Cauta cateva si aratai-le sotului,poate il vor mai linisti si va dori sa cheme preotul.Sau vorbeste tu,separat,cu tata socru,zi-i cate-ai gandit ca Spovedania si Impartasania o sa-l invioreze si o sa-i revina cheful de a trai.Sau cere sfatul duhovnicului,ca el sigur s-a mai confruntat cu asa ceva.
-------------
Bunica mea, dupa impartasanie, si-a revenit din paralizie. Doctorul spunea ca nu se va mai ridica singura din pat, cat va trai. Si a mai mers 2 ani pe picioarele ei, pana sa treaca la cele vesnice.