Alaptarea gemenilor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns odaiana spune:

Draga Maria, eu am alaptat gemenutele simultan, mi-era greu pt ca de foarte multe ori eram singura acasa dar m-am descurcat grozav, am castigat mult timp(si mai mult somn)Se intampla sa mai vrea papa si pe rand, Sara manca o masa in plus fata de Mara dar asta se intampla in general noaptea.Eu le alaptam pe fotoliu sau in pat cu sapele si bratele sprijinite(pe manere sau pe perne)in asa fel incat capusoarele lor sa fie mai sus decat corpul(ca sa nu inghita aer.)Poate gasesc o poza cu pozitia in care le alaptam ca sa vezi. Pe mine m-a invatat doamna dr. Culcer cum sa le tin si mi-a fost de mare folos. Bebelinele au supt pana la un an si jumatate. La sfarsit era tare simplu ca deja erau mari si veneau singurele, eu doar stateam intinsa pe spate si ele se asezau cum le era mai comod.Acum au un an si 9 luni si sunt tare nastrujnice. sanmatate multa tie si bebeilor tai, Daiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MichelleT spune:

Buna,

Eu i-am alaptat dar putin primele 3-4 saptamani. £ saptamani am facut-o la spital, si restul de 1 acasa...dupa care am renuntat. Ai mei erau cam micuti...adormeau la san dupa 20-30 de minute...si dupa 1.5-2 ore cereau de foame...mai ales Andrei.

la spital mi-au arata cum sa o fac simultan...dar acasa nu am reusit singura. La spital mi-i puneau asistentele...si eu aveam impresia ca sunt ca o vacuta la mult...tot timpul imi era teama ca o sa-mi cada de pe pernele care erau pusi. Am facut chestia asta de 2-3 ori dupa care am renuntat pentru ca desii eu vroiam simultan...ai mei nu mancau la aceleasi ore...pe andrei nu puteam sa-l tin mai mult de 2 ore...in timp ce pe Sandra...mergea si la 3 ore....
Odata ajunsa acasa i-am mai hranit individual 1 saptamana, dupa care am trecut pe formula. la spital am zis ca imi este greu sa dorm ca deh...ca la spital paturi multe...copii care plang...dar odata ajunsa acasa am constat ca nici acasa nu pot dormi ca trebuia s-ai alaptez.....de multe ori dormeam cate 3/4 ore pe zii.

Pana la urma am luat sticla de lapte...ca sa nu mai spun ca nici lapte nu aveam...la spital aveau pompa electrica si cand ma multeam 30-45 de minute la ambii sani nu scoteam mai mult de 60 ml...pe care trebuia sa-l impart la 2!!!

Eu am luat 20 kg si am nascut la 37 saptamni fix cu cezariana de urgenta.
Sndra a avut 2.4 kg si Andrei 2-el a stat la incubator la oxigen ca incepusem sa pierd meconiu. A fost hranit 3-4 zile la tubulet si i-a mers mult mai bine decat lui Sandra care a pierdut 200 in spital. A trebuit sa stau in spital 2 saptamani...pana cand acul cantaruli a dovedit ca iau in medie cate 30 gr pe zii....

Odata ajunsi acasa a fost mai usor sa le facem un program. mai intai manca andrei ca el era mai gurmand si apoi Sandra.....daca era bunica sau tati prin prajma ii hraneam pe amandoi simultan si scuteam din timp.

Eu mi-am facut un carnetele si imi notam fiecare la ce ora asi cat manaca si daca face KK si tare bine mi-a prins. Mai ales dupa ce i-am introdus pe formula stiam fiecare ce si cat manca....te rog sa ma crezi ca erau momente cand il hraneam pe unul si dupe 1 ora nu mai stiam pe care din ei...asa a aparut carnetelul!!!

Multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

MichelleT, situatia mea a fost foarte asemanatoare cu a ta, nu ai ca eu n-am nascut de urgenta ci programat la 37 de saptamani (de fapt 36 + 2), am 2 baieti de 2,4 kg si 1,9 kg (la nastere) ambii sanatosi. N-am putut sa-i alaptez la san, dar a folosit o pompa electrica cu care extrageam cate 180 ml la 4-5 ore in primele 3 luni, apoi din ce in ce mai putin pana cand am incetat la sfarsitul celor 6 luni.

Ce fac copiii tai acum si cum te descurci cu cresterea lor ?

Maria
Philip & Alexander (27 aprilie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!

Gemenii mei s-au nascut "fortat" la 36 de saptamani pt ca fata ramasese mult mai mica si dadea semne de suferinta fetala (nu ajungea sufucient sange la ea). Fata a avut 1600g, baiatul 2900g. Bianca a stat o zi jumte la incubator, apoi amandoi au fost transferati la sectia de prematuri a maternitatii.De la inceput li s-a dat biberon, din a 3-a zi cu lapte dela mine (aveau la sectia respectiva pompe electrice unde se storceau mamicile bebeilor prematuri). Dupa aproximativ 10 zile mi i-a dat in salon si am inceput sa-l pun pe Rares la san. Mai cu chiu, mai cu vai, a invatat sa suga si a ajuns sa imi refuze biberonul. Bianca a mancat in continuare numai cu biberonul (la inceput era prea mica, apoi nu a mai vrut sanul). Am continuat sa ma storc cu o pompa manuala si i-am dat si ei cat de des am putut lapte de la mine (cam 4-5 mese pe zi in primele luni, apoi din ce in ce mai rar). Cand le e foame la amandoi si sunt singura cu ei, culc fata langa mine, cu capul pe o pernutza, un pic mai sus si ii dau biberon, iar baiatul il iau in brate si il sprijin cu mana libera sau mai nou prefera sa manance si el de culcat si ma intind langa el.

Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurastanciu spune:

eu mi-am alaptat copii 1 luna. in spital nu mi-a aratat nimeni cum sa alaptezi doi copii odata, asa ca eu i-am alaptat pe rand. unul manca piept, iar celalalt biberon. la urmatoarea masa, cel care a mancat piept manca biberon. era mai greu noaptea, pentru ca se trezea baiatul care vroia piept apoi biberon. cand termina baiatul se trezea fata, care vroia si ea piept si apoi biberon. apucam sa dorm si eu putin ca se trezea iar baiatul si tot asa. am renuntat la o luna pentru ca probabil datorita oboselii, nu mai era consistent.

mama de gemeni Medeea si Matei

Mergi la inceput