O singura biserica ? (3)
Raspunsuri - Pagina 4
casandra spune:
Draga Elena, adresa catre pagina respectiva e formata din tot sirul dat, include si [slash] si tot ce urmeaza dupa el.
Sau: deschizi pagina http://wwww.sfandrei.as.ro/Revista.php si alegi numarul 8-10 din 2003 (nu sunt foarte sigura de numarul asta, dar titlul articolului se vede clar).
Elena spune:
quote:
Originally posted by casandra
Draga Elena, adresa catre pagina respectiva e formata din tot sirul dat, include si [slash] si tot ce urmeaza dupa el.
Sau: deschizi pagina http://wwww.sfandrei.as.ro/Revista.php si alegi numarul 8-10 din 2003 (nu sunt foarte sigura de numarul asta, dar titlul articolului se vede clar).
Multumesc, Casandra, l-am vazut !!
Intr-adevar discursul sefului bisericii ortodoxe este de admirat !!
El spune clar acolo ca Papa Ioan Paul al II-lea a fost ales pentru a sluji BISERICII LUI HRISTOS, chemat fiind de DUHUL SFANT. Deci, o recunoastere clara ca biserica lui Hristos Nu este numai cea ortodoxa si ca Duhul Sfant nu este numai "proprietatea" bisericii pe care o conduce.
Ana spune:
Nici eu nu am reusit sa deschid sit-ul dat de casandra, dar am gasit altul in care e prezentata pe larga vizita Papei Ioan Paul al II-lea la Bucuresti. (in josul paginii - ecumenism). Site-ul e mult mai pozitiv decat majoritatea site-urilor ortodoxe in privinta ecumenismului.
http://www.crestinism-ortodox.ro/html/index.html
Cap IV Istoria crestinismului
XIII Miscarea ecumenica contemporana
Mi-a placut un fragment din Pr. Ion Brie:
"Dar cu toate ca Biserica Romano-Catolica nu este in deplina comuniune cu Ortodoxia, totusi este o Biserica de origine apostolica, pastrand mai marile traditii bisericesti comune. In virtutea succesiunii apostolice, recunoasterea Tainelor, in special a Preotiei si Euharistiei, este deci posibila."
irina.c. spune:
quote:Draga Elena,stii tu,multi chemati,putini alesi...Irina si bb Iinca(26apr04)
Originally posted by ElenaMultumesc, Casandra, l-am vazut !!
El spune clar acolo ca Papa Ioan Paul al II-lea a fost ales pentru a sluji BISERICII LUI HRISTOS, chemat fiind de DUHUL SFANT. Deci, o recunoastere clara ca biserica lui Hristos Nu este numai cea ortodoxa si ca Duhul Sfant nu este numai "proprietatea" bisericii pe care o conduce.
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
itsme spune:
irina.c, "multi chemati putini alesi" zici...
Daca asa stau lucrurile, in rai vor fi doar romani, rusi, greci, sarbi si niste bulgari.
Oare Dumnezeu sa excluda in intregime rase intregi de oameni si nenumarate alte tari? Chinezii, indienii, intregul continent african vor fi sortiti iadului, daca ce sustii tu e adevarul adevarat.
Cum vezi tu lucrurile astea? Nu ai nici un fel de indoieli ca poate nu esti singura 'aleasa'?
Doar intreb, cu cea mai sincea curiozitate, te rog nu mi-o lua in nume de rau.
Elena spune:
Irina, drept sa-ti spun, n-am prea inteles raspunsul tau.....poti sa formulezi putin mai clar ce vrei sa spui ?
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by Elena
Multumesc, Casandra, l-am vazut !!
Draga Elena,stii tu,multi chemati,putini alesi...
Irina si bb Iinca(26apr04)
Elena&Laura
irina.c. spune:
quote:Draga Itsme,daca prin alte religii ne-am fi putut mantui,nu ar mai fi venit Hristos.Din fericire(sau din pacate?)El e singura Cale spre Dumnezeu si "nu este sub cer alt Nume in care sa gasim mantuire".Eu nu sunt defel "aleasa",doar Dumnezeu stie daca ma voi mantui,ca am multe pacate,dar e sigur ca in afara invataturii lui Hristos,care se gaseste in Biserica Lui,nu este mantuire.O sa revin cu un raspuns mai detaliat mai tarziu.Irina si bb Iinca(26apr04)
Originally posted by itsme
irina.c, "multi chemati putini alesi" zici...Daca asa stau lucrurile, in rai vor fi doar romani, rusi, greci, sarbi si niste bulgari.
Oare Dumnezeu sa excluda in intregime rase intregi de oameni si nenumarate alte tari? Chinezii, indienii, intregul continent african vor fi sortiti iadului, daca ce sustii tu e adevarul adevarat.
Cum vezi tu lucrurile astea? Nu ai nici un fel de indoieli ca poate nu esti singura 'aleasa'?
Doar intreb, cu cea mai sincea curiozitate, te rog nu mi-o lua in nume de rau.
gandacelu spune:
irina, stai sa vezi cum stiu io
io stiu asa: fiecare neam va fi judecat in credinta lui, adica conform religiei in care s-a nascut... asta pana la a doua venire, cand Hristos va fi cunoscut de toti (inclusiv de cei morti, care vor invia) si atunci abia, cunoscut de toti fiind, vor fi judecati dupa legea crestina
eu asa stiam, nu mai stiu pe unde am citit... sper sa nu dau info eronate
dar nu cred sa fie asta important - din moment ce toti de aici suntem crestini, sau am auzit de Hristos, cred ca mantuirea noastra ar trebui sa ne preocupe, cum sa traim noi conform invataturii crestine... ce treaba am cu "capra" altuia?:))
si mai stiu ca nu avem dreptul sa judecam mantuirea nimanui... asta cred ca stiu sigur!
citeste-l pe Pr. Rafail Noica
ps: cred ca tu dai aceste citate care sunt perfect valabile pentru crestini, pentru ortodocsi, in sanul Bisericii noastre, dar intr-o discutie mai generala cred ca trebuie o oarecare delicatete - io am zis cuiva o data (evreu) - ca evreii nu se mantuiesc si o regret si acuma...
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
gandacelu spune:
sa nu se inteleaga ca spun ca sunt impotriva vreunui cuvintel din cele spuse de tine, si eu is ortodoxa practicanta cu basmaua-n cap:)) - dar voiam sa iti atrag atentia ca s-ar putea sa gresesti putin... aici e un spatiu public si se cuvine sa ne gandim de 2 ori inainte de a posta o data:)
(nu e cazul meu!:))
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
adusca spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Draga Itsme,daca prin alte religii ne-am fi putut mantui,nu ar mai fi venit Hristos.Din fericire(sau din pacate?)El e singura Cale spre Dumnezeu si "nu este sub cer alt Nume in care sa gasim mantuire".Eu nu sunt defel "aleasa",doar Dumnezeu stie daca ma voi mantui,ca am multe pacate,dar e sigur ca in afara invataturii lui Hristos,care se gaseste in Biserica Lui,nu este mantuire.O sa revin cu un raspuns mai detaliat mai tarziu.
Recunosc spre rusinea mea ca nu pot ramane indiferenta si asemenea opinii ma dor. Iertata sa-mi fie interventia, dar Hristos a venit pt toti oamenii, indiferent daca-s romani ortodocsi, englezi protestanti, hindusi budhisti sau indieni care cred in "vesnicele plaiuri ale vanatorii". Abosut nimic nu ne face sa fim mai presus decat ei, decat poate daca reusim sa fim mai buni, toleranti si sa oferim iubire in jurul nostru. De fapt asta este si mesajul lui Hirstos.
Si sa nu-mi spuneti ca luati Biblia mot a mot pt ca zambesc amar.
Crestinismul si mai ales Ortodoxia, are multe obiceiuri si ritualuri complicate. (eu sunt indignata ca la inmormantari, familiile, dupa ce ca sunt indurerate, mai trebuie sa faca si cheltuieli imense pt niste obiceiuri capatate asa in timp, si in unele cazuri e doar fala.....si dau doar un exemplu: acele punti sau poduri peste care trece sicriul....se spune ca ajuta mortul sa treaca puntile catre rai....initial au fost 12, acum in unele locuri sunt 48. Nu se da doar o panza alba o cana si un colac, nuuuuu, se scoate un pat afara cu plapume, covoare, perne, lenjerii, camasi, galeti, paturi. Tot satul se aduna si face inventarul ca sa aiba ce vorbi o luna dupa. Si nu spun ce imbufnati pleaca unii ca au primit doar patura de ex si nu plapuma. Am fost la o inmormantare in nordul Botosaniului,mama cumetrei mele, a avut 3 covoare persane, 3 plapume, n-spe paturi si presuri de lana. Dar a fost nevoita sa vina in casa sa ia plapuma de pe pat, pt ca o matusa pusese bot ca n-a primit ce-a dorit. Si asta doar in curte, pt ca a mai umplut o caruta cu 120 de prosoape, 50 camasi, 50 baticuri matase naturala si etc. Am turbat de nervi, pt ca ea era singura la parinti, si avea fetita de 2 luni. Am mers eu sa stau cu fetita, iar noaptea, cand trebuia sa veghem mortul, toti o taiau acasa. Stateam doar eu si cu dansul, in schimburi. Nu mai zic ca preotul ia pielea de pe tine atunci, plus multe altele)
Eu cred ca totul este mult mai simplu. Citisem undeva marturia unui om care a avut moarte clinica. Spunea ca exista Forta Divina, dar nu in viziunea care ne-am format-o noi, noi nici nu ne putem inchipui cum este cu adevarat.
Imi inchipui ce fata ati face daca maine ar ateriza in mijlocul Bucurestiului o nava extraterestra. Cum o sa ramana cu convingerele voastre ca ne tragem din Adam si Eva, si ca totul a fost facut in 7 zile? Lasati credinta sa sfideze logica numai de dragul de a nu va simti singuri.
Dragilor, poate delirez, va dau voie sa aruncati cu pietre, eu va doresc doar atat: Fiti BUNI si NEBUNI!
Cine nu iarta, distruge puntea pe care trebuie sa treaca el insusi.