vacanta in Italia - recomandari

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Caarra, deci nu sunt singura care viseaza de pe acum la vacantele de la anul ! Eu am programat pt 2006 doua circuite si un sejur:
1. prin Grecia cu feribotul in sudul Italiei, Sicilia, cu o scurta escapada in Malta;
2. prin Ungaria, Austria spre Genova, Coasta de Azur, Barcelona (3 zile) si intoarcerea prin Lyon, Elvetia (vizitat cateva orase), Munchen;
3. sejur la mare cu copiii (celelalte 2 sunt fara!) in Albena (Bulgaria) sau Halkidiki (Grecia).

Dar pana una-alta, astept sa-mi vina si mie randul sa merg la Lido di Jesolo anul acesta (19 august), ca la noi la mare (2-8 august) nu stiu cata plaja vom face...cu vremea asta...

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 3 luni) si Ramona (3 ani si 2 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Noi tocmai ne-am intors dintr-un circuit prin oraselele pitoresti ale Siciliei. Nu suntem adeptii excursiilor organizate prin agentii asa ca ne-am descurcat cum am putut (adica foarte bine ), am vizitat cam tot ce se putea vizita, templele grecesti, orasele tipice mai mari sau mai mici, parcurile naturale (masivul Madonie), ne-am catarat pe Etna, am facut si putina plaja, ne-am indopat bine de tot cu specialitatile siciliene, am intalnit peste tot oameni primitori si simpatici.
Si cand ne-am plictisit de soarele sicilian am luat vaporul spre o alta insula, Sardegna, poate nu la fel de frumoasa ca Sicilia dar care are si ea farmecul ei. De aici am trecut in Corsica dar deja e vorba de alta tara care nu face obiectul discutiei

Noua ne-a placut Sicilia (si suntem turisti exigenti), e o destinatie interesanta care are de toate: si istorie si cultura si folclor si arhitectura specifica si oameni interesanti (pe signore Corleone nu l-am intalnit de data asta ) si plaja insorita si, nu in ultimul rand, bucatarie excelenta. N-am fost in insule (Stromboli, insulele Eoliene) caci n-am mai avut timp, am stat doar 10 zile in Sicilia si acelea au fost deja foarte pline.
Aici sunt cateva poze din aventura mediteraneeana si daca e cineva interesat de detalii despre calatorie, hoteluri, cazare, preturi, restaurante, mijloace de transport e de ajuns sa intrebe, "lo prego"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Doruletz...
Ma bucur ca ti-a placut atat de mult Sicilia, eu locuiesc in Messina, pe unde in mod sigur ai trecut, este doar "usita" de intrare pe insula, nu ai facut insa fotografii, pacat, este un oras pitoresc...chiar, te-ai oprit vreun pic si aici?....si daca iti face placere, mai povesteste din vacanta.

IriAle

Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caarra spune:

Laura,in mod sigur nu esti singura,desi eu macar am asteptat sa imi fac sejurul de anul asta pana sa incep sa il planuiesc pe viitorul.Distractie placuta in Lido,abia astept sa vii si tu cu impresii.Imi plac f.mult circiutele programate de tine,sunt super.
Doruletz,m-ai palit cu aventura mediteraneana! Se spune ca Italia adevarata e cea din sud,nordul are f.multe influente.Si pt.ca pomeneai ca faceti parte din categoria turistilor exigenti,poti sa ne spui care locuri nu ti-au placut din cele vizitate(in general vorbind)?
Iriale,nu ne pui tu niste foto din Messina,per favore?
Gabriela,tu nu vrei sa ne povestesti cum a fost in Lido?
Aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

Buna fetelor, cu cine beau si eu o cafea la Roma ?
Cine este de prin zona?

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

IriAle, locuiesti in Sicilia? Nu, din pacate n-am fost in Messina si nici in Catania, de asta lipsesc pozele. Pentru noi poarta de intrare a fost Palermo, am venit cu avionul si am inchiriat o masina la fata locului. Din Trapani am luat vaporul spre Sardegna iar aici ne-am descurcat cu mijloacele de transport locale (tren, autobuz). Sunt convinsa ca si in Messina si in Catania erau multe lucruri de vazut dar a trebuit sa facem o alegere caci timpul scurt nu ne-a permis sa vedem totul si am preferat sa intram putin si in interiorul Siciliei. Prin urmare, dupa ce am vizitat Etna am luat-o usurel spre Nebrodi si apoi spre Parcul Madonie lasand Messina pentru data viitoare.
caara, merci de aprecieri Pai impresiile ar fi multe, o parte le-am enumerat deja. La capitolul impresii negative, in primele zile as fi pus fara ezitare modul de a conduce sicilian. La inceput mi se parea ca e un haos total, apropape nici o regula de circulatie nu era respectata, prioritatea era ceva iluzoriu, cel mai 'infipt' trecea primul, abia de se respectau culorile semaforului. Apoi, incet, incet mi-am dat seama ca exista reguli doar ca nu sunt aceleasi pe care le cunoastem noi ci sunt mai degraba regulile curtoaziei si ale micii intelegeri. Desi am vazut masini intalnindu-se bot in bot pe un sens unic am constatat cu stupoare ca nu s-a lasat cu paruiala asa cum s-ar fi intamplat aci, fara nici macar un claxon si-au facut loc unul altuia cum au putut. Ba chiar am vazut soferi care isi lasau masinile in plin trafic si coborau sa salute in prieten zarit pe trotuarul celalalt. Desi coada de masini in spatele lor se marea vertiginos n-am auzit vreun claxon sau vreo injuratura, oamenii asteptau resemnati in caldura ametitoare ca respectivul sa-si incheie convorbirea si sa elibereze traficul. Pai aici in aceeasi situatie nefericitul sofer s-ar fi ales nu numai cu injuraturi dar si cu vreo 2 scatoalce dupa ceafa probabil . asa ca pana la urma stilul de condus nu-l mai trec la impresii negative ci la ciudatenii.
Mi-au placut batranii care in fiecare orasel sau satuc se strangeau seara in piata centrala si puneau tara la cale. Ii salutam de fiecare data cand treceam prin fata lor si erau bucurosi sa ne raspunda, ba chiar sa ne intrebe cate ceva, prietenosi.
Despre mancare nici nu mai trebuie sa spun, bucataria siciliana e excelenta cu amestecul ei de gusturi orientale, grecesti si italiene. Mi-au placut arancinele, pastele si pizza in care abundau vinetele (melanzane), mi-ar placea sa mai gust din pasta alla Norma (apropo iriale, n-ai reteta?) si din prajiturelele din pasta de migdale (pasta di mandorla) sau din www.arnoneeditore.com/images/cannol.jpg" target="_blank">canoli-le siciliene. aa, si imi amintesc si de inghetata 'pe paine', de fapt un fel de hamburger de inghetata, in locul traditionalului cornet puteai sa ceri o briosa, o taiau ca pe hamburger si o umpleau cu inghetata... desi pare ciudat, e tare buna.
La impresii negative as trece preturile hotelurilor, nu am platit niciodata sub 80€ pe noapte pentru o camera 'normala' cu pat, Tv, baie. Aceeasi camera la hotelurile frantuzesti nu depaseste 50€. Apoi ar fi unele locuri din Palermo, chiar in centrul istoric, cladiri lasate in paragina pentru un motiv obscur, privindu-le aveai impresia ca razboiul s-ar fi terminat abia ieri si nu acum vreo 60 de ani. N-am inteles de ce nu se restaureaza. Nici Trapani nu mi-a placut prea tare, l-am gasit cam impersonal si nici amabilitatea oamenilor nu era aceeasi ca in satucurile din centrul insulei. Apoi ar fi statiunile turistice Taormina si Cefalu, foarte frumoase si pitoresti nimic de zis, dar cu o aglomeratie si o afluentza turistica mult prea mare pentru gustul nostru. Ca peste tot acolo unde sunt turisti multi sunt si preturi mari si calitatea serviciilor scade.
Dar, asa cum am mai spus, facand totalul impresiilor balanta inclina net spre pozitiv, daca aveti ocazia sa vizitati Sicilia mergeti cu incredere (nu ocoliti satucele mici si tipice din centru si nu uitati sa aruncati un "Buon Giorno" batranilor din pietele centrale ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

PASTA ALLA NORMA:
Ingrediente pt. 4/5 pers.: 400 g "penne rigate", 800 g rosii micute, 50 g ceapa, 1 vanata, 80 g ricotta uscata ("infornata") rasa, 9 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, basilico, sare si piper dupa plac.
Pentru sosul de rosii, fierbeti putin rosiile, racoriti-le in apa rece, decojiti-le, taiati-le in bucatele. Curatati ceapa si usturoiul si taiati-i in bucati foarte mici. Incalziti 4 linguri de ulei intr-o cratita si frigeti ceapa si usturoiul, adaugati rosiile, sarea, piperul si coaceti pana cand se evaporeaza aproape toata apa (lichidul). Spalati vanata si taiati-o in felii de 1 cm, presarati cu sare si prajiti-le in uleiul ramas (5 linguri). Fierbeti pastele "al dente" (nu prea moi) in apa cu sare, strecutati-le (nu se trec prin apa rece!), apoi adaugati sosul de rosii, feliile de vinete prajite, pe deasupra se pun foite de basilico si ricotta rasa.
POFTA BUNA!

IriAle

Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

salutare, salutare,
am intrat din curiozitate pe aici si citeam de Sicilia si mi s-a facut dor se ea desi abia acum 2 zile am plecat de acolo.Imi e dor de granita cu dude negre si cu briose.Imi e dor de mare, de plimbarile pe motocicleta, imi e dor de tot ce este acolo, uf melancolia asa.

A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caarra spune:

Doruletz,asa frumos povestesti! De altfel,ti-am urmarit si povestirile despre Franta la un alt subiect si mi-au placut tare mult,sunt o incantare pt.cititor.Referitor la modul italienilor de a conduce sa stii ca noua ni s-a parut ca si in N functioneaza regulile curtoaziei(spre mirarea noastra). Ni s-a mai intamplat sa ne incadram pe banda gresita sau sa parcam putin aiurea dar nu s-a enervat nimeni pe noi,dimpotriva ne-au facut loc sa ne redresam.
Tumpi,te inteleg perfect! Sa deduc ca ai experimentat si plimbarile pe motocicleta? Cred ca trebuie sa fie o senzatie super tinand cont si de decor. Mai spune si tu cate ceva despre vacanta in Sicilia.
Iriale,cum e sa locuiesti in Sicilia,te-ai acomodat usor?

Aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Caara, ce sa-ti zic,a fost super desi nu e prima data cand merg acolo, dar de fiecare data vad locuri noi, invat ceva nou.Cu motocicleta a fost intr-adevar ceva senzational,desi nu va sfatuiesc sa mergeti fara casa asa cum am facut-o eu si sa mai mergi si cu 120km/h.Peisajele sunt extraordinare,cele care ati fost acolo stiti deja.Din pacate nu am avut detul timp sa vad f. multe.
Bucataria italiana este ceva extraordinar(se vede si la 2.5kg care le-am pus intr-o luna).MArea este ceva de vis,cu soarele e ceva mai greu, ca nu prea il suport eu bine.
Puteti vedea cateva imagini si in pozele mele.Oricum sper sa ma intorc curand acolo si sa pot vizita cat mai multe.
Sunt multe de povestit dar parc nici nu stiu de unde sa incep.

poze
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Mergi la inceput