DIN CANADA IN AUSTRALIA/NZ...???
Raspunsuri - Pagina 19
elvie spune:
Gecko unde anume locuiesti in Perth ? poate iesim la o cafea ? Nu stiam ca mai este cineva din Perth pe forum.
Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)
Luna1 spune:
Fetelor multumesc pentru informatii.
Gecko uite nu mi-am facut lectiile. Mersi ca mi-ai zis. O sa arunc un ochi mai atent. Apropos cum e viata in Perth?
O intrebare intrebatoare: Cum si cat de mult va afecteaza criza financiara? Al meu sot imi zicea sa-mi iau gandul la emigrare momentan ca e cam nasol acolo; asa a auzit el. Oare e mai nasol ca aici? Mersi mult.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
elvie spune:
Aici nu mai posteaza nimeni?
" I have always been delighted at the prospect of a new day ,a fresh try,one more start,with perhaps a bit of magic waiting somewhere behind the morning..." Joseph Priestley(1733-1804)
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 O intrebare intrebatoare: Cum si cat de mult va afecteaza criza financiara? Al meu sot imi zicea sa-mi iau gandul la emigrare momentan ca e cam nasol acolo; asa a auzit el. Oare e mai nasol ca aici? Mersi mult. |
Nu prea stiu . Probabil ca anumite categorii sunt afectate de criza, cei cu multi bani investiti international si probabil cei care lucreaza in constructii si retail. In jurul meu nu prea e afectata lumea. Noua ne-au crescut salariile sa facem fata 'crizei'. Dobanzile la casa au scazut simtitor, chiar azi au mai anuntat o scadere de 1%, ajungand la un total de 3% de cand a inceput criza, ceea ce inseamna ca rata la casa e mult mai mica. Benzina a scazut foarte mult, inaintea crizei era si 150-160 centi australieni/litru, azi am vazut cu 90. Unele produse s-au scumpit (legume, fructe) dar altele s-au ieftinit (electronice, masini). Mie imi merge mai bine decat a inceput criza asta dar asta pentru ca fiind amandoi in sanatate joburile sunt sigure si putine sanse sa ramanem fara 'clienti' . Se vehiculeaza ca dobanzile la case vor ajunge sub 4% pana la mijlocul anului . Dar se zice ca inca nu ne-a lovit criza din plin, mai dureaza cateva luni dar vestea buna e ca anul viitor incepem sa ne redresam.
elvie spune:
Asa este, dobanzile au scazut,benzina s-a ieftinit,Rata somajului este cam acceiasi dar se vehiculeaza ca pana in iunie 2009 va mai creste,cine stie,eu sper ca nu,Aha si preturile la case au scazut simtitor in Perth.
" I have always been delighted at the prospect of a new day ,a fresh try,one more start,with perhaps a bit of magic waiting somewhere behind the morning..." Joseph Priestley(1733-1804)
orchid spune:
Dragi Australieni, Neozeelandezi si aspiranti la aceste "titluri"
va doresc din toata inima un Craciun fericit si nu prea fierbinte
si un An Nou 2009 cu multe realizari sanatate si bucurii!
adriana2010 spune:
Buna si Craciun fericit la toti!
Locuim in Montreal de 10 ani, putem spune ca am reusit in viata, avem joburi bune, o casa frumoasa, dar iarna de aici ne face din ce in ce mai mult sa ne gindim la Australia. In plus, copii nostri care au 18 si 19 ani ne-au spus ca nu vor sta in Canada dupa ce vor termina universitatea. Sunt la limita de virsta de emigrare, sunt contabila de meserie, punctajul il fac la limita. Sotul meu are 45, nu ma poate ajuta la punctaj. Mai este o varianta ca fiica mea sa termine universitatea aici in 3 ani, sa aplice ea si sa ne sponsorizeze, dar cred ca e mai complicat asa.
As vrea sa am citeva informatii despre viata din Australia. Am citit multe pe sitele officiale dar cred ca sunt mai bune informatiile de la cei care traiesc acolo. Stiu ca pe acest subiect posteaza cei din Australia, va admir si va respect pentru tot ce faceti pentru cei care au nevoie de informatii.
O prima intrebare ar fii, in cit timp reusesti sa cumperi o casa micuta? Cit ar trebui sa ai salariu? In Canada, am reusit sa avem o casa dupa doi ani cu doua salarii de 40 mii fiecare.
Cit de usor mi-as gasi eu de lucru ca si contabila? Sotul meu este supervisor de productie, are sanse sa gaseasce ceva potrivit pregatirii ? Stim ca nu e usor, am trecut printr-o emigrare in Canada dar suntem capabili sa mai luptam o data.
Cum e viata in general in Australia? Stiu ca fiecare are experienta lui de viata, sansa, noroc. Poti sa privesti partea plina a paharului sau partea goala, noi suntem optimisti din fire.
Multumesc mult,
Adriana
Porumbel30 spune:
Te sfatuiesc sa intri pe site-ul www.emigrare.info si sa incepi prin a folosi optiunea "cautare" folosind diferite "cuvinte cheie" si apoi daca mai ai intrebari posteaza-le pe forum .
Majoritatea celor care posteaza pe acel forum sunt foarte saritori si ajuta oridecateori pot cu un sfat sau informatie .
Succes !
adriana2010 spune:
Merci mult Porumbel,
Stiu site-ul,este f.bun,sunt oameni foarte binevoitori ,foarte informati care pun la dispozitia tuturor tot ce stiu ei.Studiez toate informatiile de acolo cu atentie.
As vrea niste informatii concrete,mici povesti de viata de cum au reusit sa se adapteze cei care au aceeasi meserie ca mine sau ca sotul meu.Stiu ca fiecare are sansa lui,ca unii au reusit super in Canada sa Australia si altii nu,depinde totul de ce stii sa faci,cum gindesti,cum vezi viata,relatia in familie,etc.
Am citit si postingul asta de 2-3 ori,cei care au postat au scris foarte la obiect ,explicit despre viata din A.
Postez aici cu speranta ca poate este cineva care a fost in situatia noastra-emigrare din Canada in Australia,si ne poate da detalii precise.
Acum 10 ani cind am emigrat ne-am aruncat cu capul inainte ,eram tineri si nu aveam ce pierde in Romania.Acum este alta situatie,putem pierde o viata buna in Canada pentru o noua experienta in Australia,stiu ca trebuie sa renuntam la confortul pe care l-am creat pentru un timp.Intrebarea este in cit timp putem reconstitui viata din Canada,dar la soare ,nu prin nametii din Montreal.
Numai bine.
Adriana
orchid spune:
Adriana nu te pot ajuta cu raspunsuri in ceea ce priveste joburile ca eu lucrez intr-un domeniu total diferit dar nu vad de ce nu sa nu aveti sanse. Cu experienta pe care o aveti, eu cred ca nu va fi imposibil sa va gasiti joburi aici . Intrati si voi pe site-uri de profil si vedeti care este oferta de joburi pentru voi.Daca sunteti hotarati sa emigrati in Australia si tu faci punctajul la limita eu zic sa va trimiteti dosarul de emigrare cat mai repede.
Eu am trecut printr-o experienta tare neplacuta aici - am scris de altfel si pe forum, ca a trebuit sa fac anii de experienta de munca pentru a putea aplica pentru rezidenta, timp in care am intrat intr-o noua grupa de varsta si am pierdut 5 puncte, iar punctajul s-a ridicat cu 5 puncte. Si uite asa nu mai reuseam sa fac punctajul cu nici un chip. Si traiam aici de cativa ani buni!
Pana la urma cu o sponsorizarea a employer-ului am reusit.
Daca Australienii se decid sa reduca numarul de emigranti ( ceea ce se aude pe aici in ultima vreme) atunci cu siguranta ca vor schimba si conditiile, punctajul, etc.
Cum e viata in Australia? Este fantastica! Se merita tot efortul facut sa emigrezi. Iar voi care aveti deja o emigrare la activi nu cred ca ar trebui sa va faceti pre multe griji.
Amanunte despre preturile la case in diferitestat/orase ale Australiei gasesti cu siguranta pe forumul dat de Porumbel.
Daca pot sa te mai ajut cu ceva, cu multa placere.