Bun venit la ora de spaniola (2)
Raspunsuri - Pagina 19
mihaser spune:
Si a mi tambien me gusta Chambao...es la unica banda que se puede escuchar en el radio rumano
Tambien me gusta el hip hop de Mala Rodriguez y Rosana!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.dropshots.com/day.php?userid=173413&cdate=20060904&cimg=0 " target="_blank">Filmulete
Pozele noastre
smillaraaq spune:
quote:
Originally posted by Catalin
[...] certificatul de competenta lingvistica pentru engleza imi foloseste mult in viata profesionala.
zi-mi si mie plis despre ce certificat e vorba - TOEFL cumva?
quote:
Intrebarea mea se referea la cursurile facute la un institut sau ca modul separat la o facultate de profil. Oferta e larga, am timp doar dupa-amiaza dupa orele 16 si/sau in week-end... care credeti ca e varianta optima?
Institutul Cervantes (http://bucarest.cervantes.es) ofera cursuri de spaniola de orice nivel (se da un test la ei) si cu program variabil, ca sa poata participa si cei care au servici etc. Deci acolo sigur gasesti ceva, nu stiu preturile, dar la final se acorda o diploma de absolvire. Cand ajungi la un nivel oarecare, poti sa iti dai examenul DELE (cu curs prealabil de pregatire sau fara). Exista trei trepte: DELE Inicial (nerecomandat, pentru ca e irelevant; inseamna practic ca buchisesti ceva spaniola); DELE Basico pe care-l dau majoritatea si DELE Superior, care te claseaza ca vorbitor aproape nativ. DELE inseamna Diploma de Espannol como Lengua Extranjera, e un examen recunoscut de facultatile si instituiile spaniole, echivalent cu Cambridge sau TOEFL.
... y hola a todo el mundo; me alegra ver tanta gente por aqui y tan animados. :-)
Smilla
mihaser spune:
hola!
"Cand ajungi la un nivel oarecare, poti sa iti dai examenul DELE (cu curs prealabil de pregatire sau fara). Exista trei trepte: DELE Inicial (nerecomandat, pentru ca e irelevant; inseamna practic ca buchisesti ceva spaniola); DELE Basico pe care-l dau majoritatea si DELE Superior, care te claseaza ca vorbitor aproape nativ. DELE inseamna Diploma de Espannol como Lengua Extranjera, e un examen recunoscut de facultatile si instituiile spaniole, echivalent cu Cambridge sau TOEFL."
Sunt intru totul de acord cu ceea ce a spus Smilla.
Am o completare, importanta dupa parerea mea...Daca doriti sa achizitionati materiale ptr studiu individual www.cartestraina.ro/index.php?categoryID=85" target="_blank">acestea le consider cele mai bune. De asemenea va recomand dictionarele frazeologice scoase de Polirom si dictionarul spaniol-roman de 100000 de cuvinte scos de Univers Enciclopedic...Piata noastra inca nu are un dictionar roman-spaniol mai cuprinzator, mai mare de 30000 de cuvinte!
Sper ca va sunt folositoare informatiile...asa ca va invit sa studiati!
Hasta pronto!
www.dropshots.com/day.php?userid=173413&cdate=20060904&cimg=0 " target="_blank">Filmulete
Pozele noastre
pika-pika spune:
Holas!!!!
Una preguntita:
Eu vorbesc si scriu castellano,credeti ca pot sa iau acest examen DELE?
Andromeda si Aina(05.07.06)
poze cu noi
mihaser spune:
Hola!
pika-pika eu cred ca da...acum depinde de nivelul pe care il ai! Sunt 3 examene: cel inferior e cel mai simplu, de mijloc si superiorul - destul de dificil. Ca sa iti faci o idee poti sa mergi pe pagina Institutului Cervantes si sa incerci simularile de examen. Adresa este cervantes.es
Bafta!
Pozele noastre
smillaraaq spune:
quote:
Originally posted by olim
stie cineva daca la cluj se pod da asemenea examene,
multumesc mult
Aceste examene le organizeaza Institutul Cervantes, deci doar in Bucuresti, din pacate.
pregatire pentru obtinerea Diplomei de Spaniola ca Limba Straina (DELE), etc., Cursuri de Cultura si Civilizatie, precum si cursuri special concepute pentru diverse intreprinderi si institutii
Administreaza probele pentru obtinerea Diplomelor de Spaniola ca Limba Straina (D.E.L.E.).
Smilla
pika-pika spune:
Va multumesc si eu pentru informatii.Poate ajung si eu la anul sa dau examenul.
Y...Feliz Navidad!
Andromeda si Aina(05.07.06)
poze cu noi