scene memorabile din filme
haideti sa povestim despre faze din filme pe care le-am revedea de n ori... demult am vrut sa va propun discutia asta, poate asa nu numai ca ne vom cunoaste mai bine, dar vom afla si despre filme care merita vazute pentru ca... (si aici urmeaza explicatiile voastre!)
eu va propun ce-mi amintesc pe moment, probabil voi mai reveni...
ar fi...
-scena tangoului si scena ferrari din parfum de femeie - pentru ca sunt de o nebunie eleganta de exceptie (accentul pica pe eleganta, jemanfishism, nu pe nebunie)
-scena colpotului din andrei rubliov - cred ca e cea mai totala expresie a conditei artistului (luata in contextul total al filmului)
-scena victoriei din 7 samurai - de ce? nu stiu:)
-scena executiei din dogville - pentru ca te face sa te simti oleaca zeu:P
revin, ma mai gandesc!
ahhhhhhhh era sa uit:
-scena twist (travolta-thurman) din pulp fiction - pentru ca travolta danseaza atat de bine, incat te faci bine daca esti bolnav numai vazandu-l
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
Raspunsuri
Sabina spune:
La clopotul lui Rubliov( care e magnific...mai ales cand suna si baiatului nu-i vine sa creada) as adauga si momentul in care la sfarsit totul e in culori....si revin stati un pic.
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Sabina
La clopotul lui Rubliov( care e magnific...mai ales cand suna si baiatului nu-i vine sa creada) as adauga si momentul in care la sfarsit totul e in culori....si revin stati un pic.
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
si intre cele 2 scene e calul alb... dupa care mor eu...
si tot rubliov: ninsoarea in Biserica...
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
Donia spune:
quote:
Initial creeata de gandacelu
-scena twist (travolta-thurman) din pulp fiction - pentru ca travolta danseaza atat de bine, incat te faci bine daca esti bolnav numai vazandu-l
Gandacico, daca te innebuneste John Travolta dansand, iti recomand: "Saturday night fever". E drept ca danseaza disco, nu twist.
Sau poate l-ai vazut? Eu l-am vazut acum cateva zile si e teribil, m-am prapadit, nu alta. Oricum, filmul imi pare document de epoca, mai ales pentru cei care nu au prins vremurile alea - eu eram copil, dar am trait-o putin prin fratii mei mai mari.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Sabina spune:
am revenit.
da ideea era ca baiatul are in el clopotul...stie in sufletul lui ca stie sa-l faca....dar totusi are emotii.asta e cu artistu in viziunea mea, cu artistul ala care are conexie directa cu nevazutul
gandacel...tangoul din Familia Adams...e super tare, ce zici? ca pasiune, temperament si o iubire din aia adevarata, in care tot timpul il provoci pe celalt ca sa il tii la o temperatura ridicata, mie tot fimul mi se pare o geniala satira la boboneria americana.
da si din Parfum....ce sa zic!
Sabina si Sofia Galagia
Cele mai frumoase fete
mara03 spune:
iooooi, ca atatea-mi vin in capatana incat nu stiu ce sa scriu aici.
ce mi-a venit instantaneu in minte pe langa cele mentionate de tine (scena tangoului, scena twist-ului si scena executiei):
- scena sedintei foto dintre cele doua femei din viata lui tomas din "the unbearable lightness of beeing" - am scris vreo cinci variante de explicatii da' n-am nimerit nici una care sa explice ce am simtit cand am vazut scena. pentru cine n-a vazut filmul nu e nimic "murdar" acolo. mi-a placut adulmecarea aia aproape animalica a lor...curiozitatea, rivalitatea si pana la urma acceptarea...e super gandita si super jucata scena
- monologul diavolului al pacino din "pact cu diavolul" cred ca pacino nu mai are nevoie de explicatii iar acolo a fost pentru cateva minute chiar diavolul...
- scena debarcarii din "salvati soldatul ryan" asta cu casti sau intr-un cinema cu dolby surround, sa auzi gloantele cum trec pe langa tine si sa simti ca esti efectiv in focul luptei...
- mai multe faze cu babuta bestiala din "arunc-o pe mama din tren"
- scena tangoului din "ultimul tango la paris" halucinanta si degradanta...
si cam atat acum ca-s obosita!
Andreea & Majestatea Sa Tudor (9 dec 2003)
noi cu poze noi :)
momente vesele
www.babiesonline.com/BabyContest/votepage.asp?page=36005" target="_blank">dati-ne un vot in fiecare zi!!!
Sabina spune:
Era sa uit....privirea lui o"Toole in moarte la venetia...cu muzica lui Mahler....si cum cade lumna aia speciala....hai ca am luat-o razna!
Sabina si Sofia Galagia
Cele mai frumoase fete
ANDRUSHKA spune:
Gandacelule, sa mor io (si sa-mi iertati limbajul trivial, dar io asa-mi arat extazul) daca atunci cand am citit titlul subiectului nu m-am gandit in prima secunda la tangoul din "Parfum de femeie"!!!!!!!Sabina, de cine e tangoul ala, ca mi se zbarleste pielea pe mine?!!!
Si daca tot il mentionarati pe Travolta, cum sa nu spunem de Grease si "you're the one that I want", duetul cu Olivia Newton John in colanti negri cand coboara treptele in ritmuri indracite??
Si Gene Kelly in "Singing in the rain"?
Si scena din Love Story ( cred ca toate-s memorabile in filmul ala...) in care EL spune printre lacrimi "in love never say I'm sorry" sau cam asa ceva ca mi-e totusi amintirea ruginita...
Si... se putea fara "Pe aripile vantului"?? Se ridica Scarlett si zice ca "Maine..!" (si astia au luat-o de buna si de-aia au mai scris si continuarea...).
I have two X chromosomes and I'm not afraid to use them!
iarina spune:
Revin maine..aici cateva care-mi vin acum in minte:scena din Pacientul englez, de la final, cand iese El cu Katharine in brate si vocea ei, Casablanca:dintre toate......, Pe aripile vantului...tot de la final...ah, e tarziu, revin:)
Sabina spune:
Aoleu ....nu stiu de cine e.Hai ca ma informez si revin
Am revenit. Carlos Gardel Por una cabeza. Sursa e internet...asa ca...da cred ca asta e
Sabina si Sofia Galagia
Cele mai frumoase fete
Andrada spune:
Scena finala din Pulp Fiction cu Jules (Samuel L Jackson) zicind:
There's a passage I got memorized.
Ezekiel 25:17. "The path of the
righteous man is beset on all sides
by the inequities of the selfish
and the tyranny of evil men.
Blessed is he who, in the name of
charity and good will, shepherds
the weak through the valley of the
darkness. For he is truly his