Un inceput in Italia (4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns omi308 spune:

quote:
Originally posted by relyana

Oana,

Din spusele fratelui meu care e in Italia, s-a dat o lege (cred ca anul trecut) care ii obliga pe medici sa acorde ajutor emigrantilor chiar daca nu au acte in regula, rezidenta etc. oentru multi au murit bolnavi, nu s-au dus la spital pt. ca le era teama sa nu fie trimisi la politie si retur in tzara. Cumnata-mea a fost gravida fiind acolo si s-au purtat cu ea de parca era o printzesa, pt. ei copiii sunt ceva sacru, iar femeia e respectata ca "sursa a vietii". Cumnata mea a zis ca de cum intra pe usa clinicii (atunci erau fara rezidenta, doar el cu contract, iar ea muncea fara acte in regula) o inconjurau vreo 4 asistente care nu mai stiau ce sa-i faca si ce sa-i dea. Cand n-a mai putut munci i-a spus patronului ca pleaca pt. ca e gravida desi nu se vazuse, avusese grija de asta. A crezut ca el o sa se enerveze si o sa zica ceva rau. Dar nu: a fost f. impresionat si s-a oferit sa o ajute cu orice are nevoie. Apoi a nascut acasa, aici, de teama ca nu-si va putea ingriji copilul, iar acum sunt din nou acolo.

Acum ala mic e la gradinitza si educatoarea se poarta deosebit cu el. Mai greu cu invatzatul limbii.

Pe pagina anterioara am vazut ca e un link, verifica daca acolo sunt romanii din Milano, am aflat de la fetele de pe forum ca comunitatea romana de acolo e stransa in jurul bisericii ortodoxe romane din Milano. Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

quote:

Pe pagina anterioara am vazut ca e un link, verifica daca acolo sunt romanii din Milano, am aflat de la fetele de pe forum ca comunitatea romana de acolo e stransa in jurul bisericii ortodoxe romane din Milano. Succes.

romani la Milano ... iata-ne ... chiar daca nu prea avem stranse legaturi cu biserica ortodoxa romana.

www.romania-italia.net

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyssy spune:

www.myair.com poate foloseste cuiva intr-o zi acest link
Pupici..

pyssy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss spune:

Oana,

Daca faci acte de reintregirea familiei nu ai nici o problema cu asigurarile de sanatate.
Sau, bineinteles daca aveti acte in regula.
Daca nu, sunt asigurate serviciile de urgenta, restul se plateste.

Multe sanatate tie si fetitei si mult, mult noroc sa aveti.

Va tin pumnii.
Criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

criss, pentru copil nu se plateste nimic daca completezi o declaratie cum ca nu ai venituri sau ca veniturile sunt mici, este un anumit plafon, nu stiu exact cat.
oricum la spitalele publice se platerste doar ticket-ul care costa in jur de 17 euro, asta pentru majoreni
eu cu sarcina am cheltuit 7 euro, lui Felix i-am facut examenele (ecografia la solduri, etc.) si nu m-a costat nimic. Pediatrul e de la ASL, deci nu te coasta, poti sa-l schimbi la primul bebe daca nu esti multumit, etc.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gazzella

criss, pentru copil nu se plateste nimic daca completezi o declaratie cum ca nu ai venituri sau ca veniturile sunt mici, este un anumit plafon, nu stiu exact cat.
oricum la spitalele publice se platerste doar ticket-ul care costa in jur de 17 euro, asta pentru majoreni
eu cu sarcina am cheltuit 7 euro, lui Felix i-am facut examenele (ecografia la solduri, etc.) si nu m-a costat nimic. Pediatrul e de la ASL, deci nu te coasta, poti sa-l schimbi la primul bebe daca nu esti multumit, etc.

da, pentru ca lucrezi si ai permesso de soggiorno ceea ce inseamna ca sunt platite asigurarile.
Cine nu are acte este considerat ilegal, nu vad cum la ASL platesti ticket fara sa ai carnetul de asigurat

pupici

Criss

Mergi la inceput

nu lucrez, nici nu am lucrat cu contract de munca inainte, inca nu am permisul de sedere (mi-a expirat), facem coesione familiale de mai bine de un jumate de an.
Oana daca vine in Italia in termen de 8 zile poate si trebuie sa ceara de la chestura permisul de sedere pe motive de turism dupa care fac coesione familiale, convertesc un timp de permis in un altul
si oricum sotul ei are permis de sedere, contract de munca, bebe poate fi trecut pe permisul de sedere al tatalui.
in nici un caz nu se refuza asistenta sanitara unui copil, ca-i urgenta sau nu.
o prietena a obtinut permisul de sedere tocmai pentru ca bebe avea nevoie de cure medicale
tesera medicala o obti in urma codului fiscal, iar codul fiscal Ministerul de finante ti-l elibereaza avnd orice tip de permis de sedere.

Mergi la inceput

Salut,

Hai ca povestim de acelasi lucru.
Am spus si eu ca daca are acte sau face reintregirea familiei nu are nici o problema de asistenta medicala.

Am spus ca probleme sunt numai daca nu exista acte.

Pupicei si va doresc o zi placuta,

Criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Buna fetelor.
Am si eu o intrebare...mama mea trebuie sa ajunga la Torino (Turin) la sfarsitul saptamanii care vine. Stiti companii ieftine de zbor pe ruta asta? Plecare e din Bucuresti.

Mersi anticipat.

Numai bine

Poze (23.08.2004)

Mergi la inceput

Asa-i Criss
Oana ai un site, cel mai bine e sa te uiti peste el
http://www.romaniinitalia.ro/
Criss, iarta-ma ca insist, te rog.
In cazul in care totusi cineva se gaseste fara acte, cel putin la Milano, nu stiu in alte localitati cum e, poti sa beneficiezi de serviciile de sanatate publica prin diferite asociatii. (Caritas Ambrosiana, Casa della Carità, ACLI Milano, Cena dell’Amicizia, Fondazione San Carlo).
Chiar langa casa mea exista un caritas care acorda asistenta imigratilor fara acte, pentru vizite de specialitate te transfera la un alt caritas undeva prin centrul Milano. Nu am detalii, dar odata intrati intr-un centrul de acest fel sunt voluntari care au sa dea asistenta chiar si legala daca este nevoie.
Eu ce vreau sa spun e ca indiferent de cum ai lua-o e tot mai bine sa fi bolnav aici decat in tara acum 5 ani.Poate ca s-a schimbat ceva in tara intre timp, asa ca acum nu ar mai fi valabila afirmatia mea. In tara fara pachetele riscai sa nu fi observat, aici esti tratat cu respect fara doar si poate.
p.s imi aduc aminte ca acum vreo 4 ani o cunostinta de a mea a primit permisul de sedere in urma unui accident de circulatie
permis de sedere pentru cure medicale, deci tot ajunsese sa aiba tesera medicala fara sa aiba un contract de munca, nu stiu la ce te referi cand amintesti de asigurari platite, sotul are doar contractul de munca pe timp nelimitat,fara sa plateasca
nici o asigurare are tesera medicala valabila

Mergi la inceput