Credeti sau nu in D-zeu ?
Raspunsuri - Pagina 4
lucia_cs spune:
Copiii nostrii nu sunt batuti de Dumnezeu dupa faptele parintilor!
Datorita tuturor pacatelor Dumnezeu permite dezastrul, dar nu inseamna ca dezastrul vine de la El.
Se stie ca precum exista Dumnezeu care este Binele, exista si Diavol, care este raul.
Intotdeauna la Dumnezeu exista salvare, chiar daca nu acum. Daca ne moare cineva drag, cu Dumnezeu alaturi, stim ca mai avem o oportunitate, dar daca nu suntem cu El, suntem fara nici o speranta.
Lucia sotia lui Csaba.
Emilia B. spune:
Am mai scris aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35221&whichpage=2 (pe la jumatatea paginii)
despre cum NU platesc copiii pacatele parintilor! (asta ca sa nu ma repet)
Mia. spune:
Mie sa mi-a spus cineva care facuse teologia...Eu nu stiu prea multe despre subiectul asta(ca ai nostri copii platesc pt.faptele parintilor),poate o fi vrutsa ma sperie!Si nici nu vreau sa polemizez!
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
tora97 spune:
DA, CRED... pur si simplu
http://community.webshots.com/user/tora97
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
apalossa spune:
Copii platesc pentru pacatele parintilor.Da,asa este.De ce?Pentru ca un parinte isi iubeste copilul mai mult decat pe sine,iar cand acel copil pateste ceva,parintele prefera sa pateasca el decat copilul sau.Dumnezeu loveste acolo unde te doare cel mai tare,ca sa te indrepte.Toate necazurile sunt incercari pe care Dumnezeu ni le da ca sa ne apropiem mai mult de el,sa-l iubim pe presus de orice.Intodeauna pedepsesti pe cine iubesti,pentru a-l indrepta,si nu pe cei la care nu tii.As avea niste intrebari la fetele care nu cred(fara suparare,as vrea sa le aflu parerea):Cine a facut universul acesta,cu toate planetele?De unde vine viata noului nascut(sa nu-mi spuneti ca mama da viata-mama da corpul,dar nu viata)?????Cine a facut gravitatia(atat cat este nevoie),aerul(cu tot ce trebuie in el),nu mai spun de plante,animale.......Ei fetelor astept raspunsuri...Intr-un schimb LOGIC de idei....Va multumesc...Pupilici.Apalossa
lucia_cs spune:
Copiii NU platesc pentru pacatele parintilor, si Dumnezeu nu bate cum bat oamenii adica acolo unde doare cel mai tare!
Este o idee gresita ca Dumnezeu este exact ca si noi oamenii cand este vorba de rautate. Sa nu uitatam ca Dumnezeu inseamna dragoste, nicidecum razbunare.
Noi trebuie sa-l iubim pe Dumnezeu, nicidecum sa ne fie frica de El.
Frica pe care este corect sa o avem fata de Dumnezeu este frica de a nu-L rani, nu frica de faptul ca ne poate bate.
Trebuie sa-l slujim pe Dumneze pentru ca dorim, nu pentru ca ne este frica de El.
Partea cu Dumnezeu care se razbuna pana la al x-lea neam era in Vechiul Testament, in acea perioada Dumnezeu a fost ca un parinte care din cand in cand isi mai disciplina copiii neascultatori si cu pedepse mai aspre, dar dupa venirea lui Isus pe pamant Legea (legile Vechiului Testament) s-a schimbat.
A mai ramas o singura lege - IUBIREA - cea de Dumnezeu si cea de aproape.
---------------------
Lucia sotia lui Csaba.
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny
ancuta06 spune:
eu nu cred. Nu cred in viata de dupa moarte.....poate m-as fi simtit mai bine daca as fi crezut, dar asa.....
in fine, nu exista motive pt care nu cred, sau pt care sa cred. credinta vine sau nu, din interior.
Dar, ceea ce stiu, este ca, credinta a aparut pt ca oamenii au avut nevoie de ea. Au avut nevoie sa-si explice fenomene pe care nu le puteau intelege. Acum lumea a evoluat. S-a demonstrat stiintific, ca Dumnezeu nu a creat Lumea in 7 zile. S-au deschis granite catre toate domeniile de cercetare....
iar pt cei care cred, va intreb....de ce va mai duceti la doctor, cand sunteti bolnavi/ nu e suficient sa va rugati? Nu va rezolva El problemele voastre de sanatate?
Dati tot timpul sfaturi, tuturor, despre puterea rugaciunii. Eu cred in puterea doctorilor, in schimb.
De ce nu acceptati boala ca fiind un "dar" de la Dumnezeu? De ce va luptati, daca Dumnezeu are un plan pentru fiecare? De ce nu acceptati voia Lui?
Stiu ce-o sa-mi raspundeti......ca Dumnezeu va da ce va da, ca sa va faca sa luptati. Ciudat mod.
Bunica mea a fost o femeie foarte credincioasa. Nu a facut rau nimanui, si totusi a murit cu dureri GROAZNICE. Ultimii ani din viata ei a avut dureri NON STOP. Pentru ce? Ce a vrut Dumnezeu sa-i demonstreze? Pentru ce a pedepsit-o?
Alegerea e a fiecaruia, dar nu mai incercati sa convingeti necredinciosii, sa creada.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
lucia_cs spune:
Ancuta
Nu esti chiar bine informata cu faptul ca credinta a aparut din nevoie. :)
Iti recomand sa citesti subiectul de mai jos, daca doresti putem continua discutia acolo.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35474&whichpage=6
Sunt chiar interesata sa-ti aud convingerile.
---------------------
Lucia sotia lui Csaba.
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny
bidiloi spune:
Eu cred ca exista o forta supranaturala ...sau ma rog ceva care echilibreaza totul in acest univers.Ceva care compenseaza totul in timp,...care schimba destine,..care curma vieti dar le si ofera omenilor bucuria de a darui viata.In primul rind avem nevoie de credinta ca sa devenim mai buni si mai rabdatori, avem nevoie de credinta ca sa regasim puterea de a merge mai departe si de a lupta in viata, avem nevoie de credinta cind ne simtim pierduti..si nu ne regasim...intr-un cuvint avem nevoie de el, de D-zeu!Decizia de a crede sau nu in existenta lui, apartine fiecaruia. Sarbatori fericite tuturor alaturi de cei dragi voua!Craciun fericit!
apalossa spune:
Draga Lucia,eu nu am folosit cuvantul"razbunare".Mai este si o zicala din popor ca "copii platesc pacatele parintilor".Dumnezeu da spre indreptare si nu spre razbunare .In nici un caz nu trebuie sa ne fie frica de Dumnezeu,ci sa ne "temem" de El.Observa totusi diferenta.Frica este a lasilor.
ANCUTA,sa zic noi cei care credem ne ducem la medic ,pentru ca avem incredere si nu pentru ca ne-am increde in el.Ne incredem in Dumnezeu.Este de datoria noastra sa facem tot posibilul sa ne pastram sanatatea si viata.Cand suntem bolnavi trebuie sa combinam stiinta,de multe ori foarte marginita cu credinta care nu are limite."Ceea ce nu este posibil la oameni,este posibil la Dumnezeu".Poate bunica ta a platit aici pe pamant un pacat,ca sa nu-l duca dincolo,si acolo sa dea Dumnezeu sa se fii dus in rai."Nebanuite sunt caile Domnului".Noi nu le putem explica pentru ca intelegerea noastra este limitata.Nu iti dai seama ce s-ar intampla daca am stii totul despre tot si toate?