Cite din voi aveti gemeni in familie?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moniqque spune:

Am aflat dupa ce mi s-a confirmat ca sarcina este gemelara, ca strabunica sotului din partea mamei a avut gemeni si strabunica mea din partea tatalui a avut gemeni(dar a trait numai unul, unul s-a oprit din evolutie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanaoti spune:

SI eu am gemeni fetita si baiat.
DUpa ce mi-au spus la ecograf ca am sarcina gemelara am afat ca si bunica mea ar fi avut (mama mamei).

Otilia Clipa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Ce mi-am dorit sa am gemeni!!

Mama, inaintea mea, a pierdut o sarcina gemelara, iar mama sotului meu, la fel.
Ei? Ce sanse am?

Si, totusi, am o fetita!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Aici in Suedia am citit ca gemenii identici sunt o pura intimplare sau rezultatul stimularilor si inseminarilor, pe cind cei neidentici se transmit pe linie materna.
Eu am in familie gemeni dar din partea mamei mele.
Poate ca ar fi trebuit sa am din partea tatalui ca sa ramin si eu cu gemeni?

Mariana 32+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainia spune:

nu cred ca are importanta din partea cui mostenesti, a mamei sau a tatalui.......cred ca se transmite intr-adevar, dar nu neaparat de la mama sau tata, ci din neam. si cum neamul e mareee.......eu am gemeni fata si baiat, tatal meu a fost si el geaman cu sora, deci dizigoti, iar mama tatalui meu a avut sora geamana identica, adica monozigoti........

lavinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRCal spune:

Cand am nascut eu, mai erau in maternitate inca trei mamici cu perechi de gemeni, se cunosteau intre ele, caci erau cliente vechi la sectia de "fertilizare".
Asa cum a spus Lorelei, efectul de la fertility drugs e altceva decat mostenirea genetica. Erau si in spital multe mamici care purtau discutii intre ele de genul "tu cati ai avut pusi, trei? mie patru, doar doar o prinde" :))
Asa ca nu cred ca fertilizarile si insamantarile se pun la socoteala:).
Gemenii ce vin in mod natural sunt clar mostenire genetica, asa am citit peste tot; iar referitor la ce scris hanna 10, ca la ea in neam vin "din doi in doi", pare-se ca in general se transmit mereu la doua trei generatii. Asa ar fi si in familia mea, strabunica a avut trei perechi de gemeni si alti sase copii si din ditamai neamul nu a mai facut apoi nimeni gemeni. Abia eu. In schimb la mine numa' cu gemeni a plouat: am facut trei intreruperi de sarcina si toate trei erau sarcini gemelare. Pe cea de-a patra am pastrat=o si - evident - am gemeni acum, doi baieti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRCal spune:

Theodora a scris:

"Ceea ce mi-a spus mie dr e ca am avut ovulatie dubla,se intimpla f rar dar nu e imposibil!
Embrionii aveau diferenta de conceptie de doua zile!
Si are dreptate,eu am incerat prima oara pe 1 august cind aveam zi fertila si apoi pe 3 august fara sa ma gindesc la sarcina,asa am "agatat" eu gemeni"

La fel si eu, inca de la prima ecografie dr. mi-a vazut o diferenta de trei zile intre ei, eu nu eram sigura daca pricep ce zice si mi-a confirmat ca sunt din doua contacte sexuale diferite si ca mai nou, in unele manuale de specialitate genul acesta de sarcina nu e acceptata ca fiind gemelara, considerandu-se a fi doar frati!!! Cum imi explica ea, gemenii sunt rezultatul unui singur contact sexual si nu "apar" la diferenta de cateva zile unul de celalalt, cum e cazul nostru (eu si Theodora). Acum stau si ma intreb: de ce copiii mei, intre care e o diferenta de la conceptie de trei zile nu seamana fizic aproape deloc, pe cand ai Theodorei seamana asa mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Din cate stiu eu gemenii apar o generatie da si una nu ... se sare o generatie. De ex. bunica mea a avut gemeni (mama e geamana), se sare generatia mamei si sunt sanse ca eu sa fac gemeni. Dar am cunoscut si cazuri cand atat mama era geamana, iar aceasta a nascut tot gemeni ... deci nu s-a mai respectat regula ... exceptia care confirma regula. Si da, tratamentele pt. infertilitate ajuta in aparitia sarcinilor gemelare.

Petronela

Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

eu am tripleti, fara nici un tratament

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyEr spune:

Buna fetelor!
Si eu o sa am doua fetite gemene, dar diferite. In familia mea nu sunt gemeni, in cea a sotului au fost : bunicul lui a avut doua surori gemene, dar din moment ce fetitele mele sunt diferite ar fi trebuit sa se transmita pe linie materna. Nu am facut tratamente de fertilitate, anticonceptionalele le-am intrerupt cu 1 an si ceva inainte sa ramn insarcinata (am inteles ca in primele luni dupa intreruperea acestora sunt sanse mai mari sa ai sarcina gemelara pana isi revin ovarele) asa ca am ajuns la concluzia ca cineva de Sus a vrut asa. Poate ca nu toate lucrurile se explica stiintific. Cel putin asa cred eu.

Mady 30+ +

Mergi la inceput