sfaturi practice casuta gandaceasca (3)
Raspunsuri - Pagina 4
gandacelu spune:
si in acest living, fotolii din sticla (ca zaharul candel, daca mi tineti minte!) dar toate nefinisate, valurite asa, nu prea tare... oooooooooh
si sticla asta se poate colora... rosu (evident, transparent) sau galben... ooooooooooh
somebody stop me!
peca spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
peca, pe asta chiar zic s-o patentezi repede! ca vine frun amercian acushica si pune gheara pe ea!
un singur dezavantaj vad: cred ca tine de frig... rau de tot!
si daca pui sisteme de incalzire pe dedesubt... unde mai e naturaletea?
mai mult decat sigur ca tine frig...dar acum te intreb pe tine: cate din lucrurile astea pe care ti-au cazut ochii, mai extravagante si neobisnuite...crezi ca sunt practice? eu ma gndesc ca multe dintre ele sunt mai mult de dragul artei si pt. cei cu f. multi bani care pe langa "casa de arta" isi permit si o casa functionala...si cred ca si sticla tine rece.....si care nu se gandesc ca isi fac o casa pe viata...
eu nu imi permit sa imi fac tot la 5 ani o casa noua sau o renovare de la a la z, cel putin, de aceea din tot ce mi-ar place incerc sa aleg ceea ce este si functional
si pote cu incalzirea sub ciment...natural....poate sa fie si natural...daca te gandesti la zilele de vara cand soarele incinge asfaltul.....
la fel ca si canapelele alea.....da imi plac.....sa le admir intr-un magazin de design interior....dar este ceva care zau ca nu mi-as pune in living....unde m-as mai intinde cand am chef de o duminica in pijamale la tv.?
peca spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
peca, chiar crezi ca trebuia sa mi-o mai spui si tu?
sa-nteleg ca nu bei cu mine?
cum sa nu bem.....ce daca nu se potrivesc vitele in gospodaria noastra , numai nu prea mult ca nu am antrenament...si apoi sa vezi idei de decorare
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by peca
ce daca nu se potrivesc vitele in gospodaria noastra...
mey tu ai inceput sa bei fara mine?
quote:
Originally posted by peca
si apoi sa vezi idei de decorare
aici nu te contrazic
gandacelu spune:
dragii mei
doar nu credeati c-ati scapat de mine… cu casuta mea gandaceasca cu tot!
dar am lucrat in liniste, fara a mai face taraboi pe aici… am “demolat” tot, ce mai! nu stiu daca v-am mai spus, am inceput sa “miros” cam ce inseamna spatiul… pana acuma nu lucrasem in volume, doar in plan… este o diferenta atat de colosala incat… nici nu indraznesc sa ma mai uit pe vechile schite ;)
iarasi, sunt constienta ca si noile planuri se vor modifica (in esenta, amplasarea camerelor e aceeasi, doar « viziunea » difera (viziunea vizuinii hehehe)… importanta e evolutia… pozitiva… (speram ! pana la proba contrarie ;)
iaca am facut un rezumat al topicelor feng-shui din zona artelor: 1 si 2… cu o mentiune: am eliminat deliberat din ele toate elementele “mistice” (care pe mine personal ma deranjeaza – cu alte cuvinte, am exclus tocmai principiile de baza feng shui… am pastrat numai ce tine strict de amenjarile interioare… fara energii, metale, trigrame, horoscoape, etc
daca intereseaza pe cineva mai mult, sa intre pe topicele cu pricina, daca are timp si rabdare… merita !
de aseamenea, din respect pentru autoarele care au furnizat informatiile, le-am pastrat copyrightu’ ;))
linkuri « alese »
http://www.avantaje.ro/familie/deco-feng-shui1.html
http://www.wofs.com/
http://www.acvaria.com/
http://www.astromagie.com/feng_shui.html
http://ezoteric.50megs.com/qigong/feng_shui_si_armonia_mediului.htm
http://www.racovitan.com/luneta/node/view/599(discutii si experiente)
http://www.tao.ro/index1.htm
http://www.fengshui-traditional.ro/pages/index.php
http://www.fengshui.as.ro/
http://www.fengshuidesign.info/
http://www.geomancy.net/resources/resources.htm
http://www.fengshuinews.com/articles/kartar-0202.htm
http://www.wealthfengshui.com/feng-shui-wealth.html
http://online.geomancy.net/public/code/html-all-generic?ID1=103958|KjjOjc1j1OLDLK|YVPD|gaafadhahfe2eg|0|0|0|0|&lang=0&ref=&db=0&tpl=login&z=1
http://www.blueiris.ro/forum/viewforum.php?f=5&sid=0a0f089621c7db293e39ecdf00787838
gandacelu spune:
de la Ciuf
What is Feng Shui?
Feng Shui is the ancient Chinese art and science of arranging elements in your environment for the purpose of improving health, wealth, and happiness.
Usa de la intrare
trebuie sa fie larga si sa fie cat mai curata si iluminata. Nu e bine ca atunci cand deschizi usa sa vezi rafturi, maturi, aragaz sau chiuveta. Cum ai intrat in casa, incaperea trebuie sa fie foarte bine iluminata, sa fie un tablou atragator pe perete, eventual un peisaj, ceva care sa fie linistitor. Daca ai vedere de la intrare la usa dinspre gradina, nu e un bun feng shui. Aceasta denota impolitetea de a le arata musafirilor pe unde sa iasa.
Living
Canapelele trebuiesc pozitionate la perete cu vederea catre fereastra. Evita sa pui un scaun sau o canapea care sa fie plasate cu spatele la fereastra sau la usa. O masa intre doua fotolii pune bariera intre cele doua persoane.
Dormitorul
trebuie sa fie ales in partea unde e mai multa liniste. Nu trebuie sa fie langa baie, bucatarie sau deasupra garajului.
Evita sa ai picioarele (stand in pat) in fata usii. Nu avea oglinda in dormitor sau sa se reflecte patul in ea. Daca ai TV sau calculator in dormitor, acopera monitoarele ca sa nu actioneze ca niste oglinzi.
Sala de mese
Daca ai masa patrata sau dreptunghiulara, evita sa asezi persoanele in colturi. Pe masa trebuie sa ai o fructiera plina cu fructe. O oglinda in care sa se vada masa cu bucate semnifica dublarea mancarii.
Aragazul nu trebuie sa fie langa chiuveta sau frigider.
Baia
nu trebuie sa fie in mijlocul casei.
Ideal ar fi ca WC-ul sa nu fie in aceeasi incapere cu cada si chiuveta, pentru ca acestea au utilizari diferite, unele pentru curatiri interioare, altele exterioare.
gandacelu spune:
de la Laura B
Culorile si semnificatia lor:
Alb (Metal): folosit de obicei in zona copiilor, cea a cunoasterii si cea a carierei. Traditional, in China, este culoare de doliu. Simbolizeaza puritatea si noul inceput.
Galben (Pamant): intelepciune, culoare inspirationala, claritate, energie si rabdare.
Negru (Apa): bani si bogatie. Trebuie utilizata cu masura si mai ales in combinatie cu alta culoare.
Albastru (Apa): incredere, fidelitate, respect.
Maro (Pamant): o culoare “solida”, ea reprezinta simtul practic si persoane de incredere.
Verde (Lemn): liniste, pace, crestere. Uneori e asociat si cu gelozia, insa mai mult simbolizeaza balanta si armonia.
Gri (Metal): poate reprezenta teama si depresia, de aceea trebuie evitat daca nu sunteti veseli si increzatori in propriile forte.
Portocaliu (Foc si Pamant): sociabilitatea, o culoare care “aduna” lumea. Reprezinta activitatea fizica si cea mentala, ca si bucuria.
Roz (Foc si Pamant): caldura, dragoste, refacere. E deseori utilizat pentru a incuraja dragostea si fericirea.
Mov (Foc): asociat cu puterea si cu nobilii. Simbolizeaza deseori adevarul, dragostea, idealurile inalte si devotamentul.
Rosu (Foc): nu trebuie folosita niciodata in exces. Cularea sangelui, a vietii si a fericirii. E o culoare considerata norocoasa.
Fengshui-ul tine cont de elemente vizibile (care se impart in cele de enterior si de cele de interior) si de cele invizibile (care tin de subconstient).
Elementele de exterior se refera la: drumuri, poduri, ape, paduri, campie, linii de inalta tensiune, biserici, cimitire, alte case, s.a.m.d.
Daca ai posibilitatea de a alege/construi, casa (dupa ei) e bine sa fie situata cu spatele la un munte/deal/cladire inalta, iar in fara sa aiba o deschidere cu orizont vizibil; ideal ar fi ca in fata sa existe o curgere usoara si meandrata de apa. Forma rectangulara este preferata.
Elementele de interior se refera la asezarea in casa a usilor/ferestrelor/ bailor/stalpilor/scarilor interioare/mobilelor, la culorile peretilor si la decoratiunil, la cum si cat de luminata e casa, s.a.m.d.
Exista mai multe scoli de fengshui. Desi toate sunt de acord cu cateva principii de baza, fiecare imparte spatiul casei in alt fel, din care cauza recomandarile lor privind asezarea obiectelor este diferita. In principiu, ca sa te fengshui-esti trebuie sa te hotarasti pentru o “scoala”.
E bine ca atunci cand alegi si asezi obiectele in casa sa te bazezi si pe intuitie, care e un “fine-tuning”. Alege deci obiectul/ culoarea/asezarea in spatiu care te atrage instinctiv si care iti creaza o stare de bine.
Casa este privita ca fiind oglinda a vietii celor care traiesc in ea, de aceea una din recomandarile de baza este sa pastrezi casa curata, cat mai “aerisita” (auzi tu, cica sa scapi de muntii de obiecte inutile ), iar reparatiile, decorarea, mobilarea si orice munca pe care o faci in casa trebuie sa fie facuta cu dragoste, fiind o ocazie de a-ti imbunatati calitatea vietii.
Cateva recomandari si cateva aspecte negative legate de cele 4 cele mai importante spatii din casa:
Intrarea in casa
Bine:
• larga, bine luminata
• se deschide catre partea mai larga a incaparii
• carti si obiecte de arta vizibile din intrare
Rau:
• ingusta, intunecata
• multe obiecte aruncata in cale
• fata in fata cu un perete/usa/fereastra
• langa lift sau langa ghena
Bucataria
Bine:
• luminoasa si vesela
• curata si neaglomerata
• cine sta la aragaz sa poata vedea intrarea in bucatarie
Rau:
• sa fie pozitionata in centrul casei
• aragazul sa fie fata in fata cu frigiderul sau chiuveta
• chiuveta este fata in fata cu o usa
Baia
Bine:
• bine intretinuta, bine luminata si bine ventilata
• usa inchisa, capacul la toaleta inchis,
• vesel colorata, plante/flori
Rau:
• scurgeri de apa
• toaleta pusa fata in fata cu usa baii
• baia sa fie prima incapere pe care o vezi cand intri in casa
• baia sa fie vizibila din dormitor (in special din pat)
• usa de la baie sa fie fata in fata cu alta usa -dormitor, bucatarie-
• “baia in dormitor” - intre baie si dormitor e bine sa existe cel putin o usa
Dormitorul
Bine:
• sa aiba diverse surse de lumina
• din pat sa poti vedea cine intra in camera
Rau:
• patul in lungul usii
• barne deasupra patului
• calculatorul/biroul in dormitor
• dezordine, lucruri aruncate
Garajul:
• ideal, el va fi separat de casa
• daca insa este “in casa”, camerele situate desupra garajului e bine sa fie camere de lucru sau de joaca, si nu dormitoare (din cauza ca garajul are energie “in miscare" care este transmisa incaperilor aflate deasupra lui)
gandacelu spune:
de la elena_ltd
Usa de la intrare
Usa de la intrare va reprezinta pe dvs si atitudinea pe care o aveti fata de viata.
Daca exista multa lumina, plante cu flori si o intrare curata veti crea un feng shui pozitiv.
Intrarea curata, ordonata, primitoare.
Daca usa se deschide inspre un hol mic: oglinda, flori, ornamente.
Interiorul bine luminat.
Se inchide usa camerei care se vede la intrarea in casa, in cazul in care e alta decat sufrageria, care si aceasta se mascheaza putin cu plante decorative etc.
Bucataria
Luminata, aerisita.
Aragazul sa stea cu fata catre mijlocul casei Sporeste prosperitatea familiei. Nu se aseaza catre usa de la intrare, catre toaleta, catre dormitorul principal.
Persoana care prepara mancarea trebuie sa aiba vizibilitate la usa de la intrarea in bucatarie fara sa-si intoarca prea mult capul.
Zugravita in culori deschise si luminoase.
Bucataria nu trebuie sa fie un spatiu larg in care sa fie un du-te vino. Daca este, se asaza o masa in mijlocul bucatariei ca o bariera.
Aragazul trebuie pastrat curat si perfect functional.
E bine sa tineti frigiderul si chiuveta departe de aragaz.
Albul este o culoare buna pt bucatarie deoarece se leaga de elementul metal. Aceasta ajuta la armonizarea obiectelor de metal aragaz, frigider, masina de spalat vase.
Nu dorim sa vedem tevi de scurgere sau de incalzire in bucatarie.
Nu vreti ca bucataria sa fie vizibila de la usa din fata ca sa nu va petreceti intreaga viata facandu-va griji pt mancare.
Sala de mese
Trebuie sa para primitoare, spatioasa, confortabila.
Centrul atentiei il reprezinta masa.
Nu trebuie sa fie prea multa mobila.
Se pun tablouri si oglinzi pe pereti. Oglinzile dubleaza simbolic.
Capul familiei se aseaza cu fata la intrarea principala. mama si tata, fiecare la un capat al mesei dreptunghiulare.
este bine ca o raza luminoasa sa traverseze masa in lungimea acesteia. Nu asezati pe nimeni direct sub spotul luminos.
Dormitorul
Cele in forma patrata sau dreptunghiulare sunt cele mai potrivite.
sa existe o singura intrare. Tavanul camerei sa nu fie inclinat sau sa aiba grinzi exterioare.
Se lumineaza cat mai mult in timpul zilei. Lumina soarelui e buna, dar nu trebuie sa cada direct pe paturi, supraactiveaza patul.
E bine sa separi camera pe zone distincte, pentru lucru si pentru dormit. Patul sa fie separat de orice obiect de birotica.
Patul sa fie amplasat intr-o pozitie din care cei care stau aici sa poata vedea pe cei care intra. Cea mai buna vizavi de usa de la intrare in diagonala. se poate folosi o oglinda ca remediu.
Patul trebuie sa atinga un perete pt a avea mai mult sprijin. Cea mai buna pozitie a capului este spre perete.
Patul nu trebuie sa fie langa fereastra. Sa existe o masuta sau un scaun intre pat si fereastra.
Capatul patului dinspre picioare nu trebuie sa fie orientat catre usa de la intrare a camerei.
Nu trebuie sa fie asezat sub un fascicul de lumina
Capul spre nord spun unii. Altfel, conform trigramei.
Sa nu ai lucruri neplacute la vedere la trezire.
Baia
Trebuie sa fie simpla, functionala, cu putine ornamente. Culori delicate si unul sau doua obiecte atragatoare. O planta naturala este binevenita.
Culorile deschise sunt preferate celor inchise. Diferite nuante de albastru deschis sunt potrivite. Mai putin culoarea rosie (focul).
Baia nu trebuie situata la capatul unui hol. Usa de la toaleta inchisa si capacul inchis E necesar sa existe oglinzi si in interiorul baii.
Este preferabil ca toaleta si camera de baie sa fie separate. daca nu sunt, e bine sa fie despartite printr-un ecran.
Mereu curata.
Camera de baie comunica direct cu dormitorul nu e bine
Camera de zi
Bine luminata, dar sa nu existe lumini prea puternice sau dure. Sursa de lumina sa fie combinata: din tavan si din lateral (veioze).
Nu sunt bune ferestrele fata in fata, usile fata in fata, usa fereastra.
ana-oana spune:
si problema mea tot asta era: trigramele, mi-am calculat pe wofs.com KUA number si nu stiam ce sa fac cu el. singurul lucru pe care l-am inteles cu KUA este ca trebuie sa-ti cumperi/faci casa cu fata la "your best direction", care la mine e sudul.
in rest, toate principiile astea ale feng shui sunt de bun simt, cine isi doreste o intrare inghesuita si intunecata??
intrebare: bucataria mea (si a voastra - gandacelu, q) va fi rustica, da? atunci sala de mese si livingul (care se presupune ca sunt tot p'acolo, pe langa bucatarie) vor fi "in ton". cum le "pupam" cu aparatura moderna??? (tv de 70 cm - super cromat nu-si prea are locul intr-un living rustic cu mitzoase pe jos, de ex.am vazut o poza intr-o revista care prezinta casele diversilor o sufragerie clasica si un tv pe o servanta care era ca nuca'n perete)
succese pe ramura va doresc!
O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA