Intrebari incuietoare
Raspunsuri - Pagina 5
emaaimee spune:
Ii poti spune ca:"curentul electric se face(produce) in fabrici",din ce?-din curent normal
Gina M spune:
- " Tata,este adevarat ca toate berzele pleaca toamna in tarile calde?"
- "Da puisor".
- "Atunci cum se face ca tu mi-ai spus ca pe mine m-a adus barza in ianuarie?"
ps:Nu fetita noastra este cu pricina.Ea este mult prea micuta pentru astfel de intrebari.Insa am invatat din aceasta faptul ca, noi parintii, nu trebuie sa ne mintim copii. Aceasta deoarece, ca si in celelalte domenii,Dumnezeu nu accepta minciuna in educarea sexuala a copiilor.De fapt, mai devreme sau mai tarziu, minciuna va fi data pe fata , si v-om pierde in acest fel girul de incredere pe care ni-l acorda ei.
Cred ca, pentru nici un parinte nu este o zi fericita ziua in care 'pustiul"il incuie cu cateva intrebari de acest fel. Acuma nimeni nu spune ca celor mici trebuie sa le fie deschis accesul la toate informatiile pe care le cer.Totusi, proportional cu varsta lor,consider ca este bine ca ei sa afle cate putin din ceea ce le va folosi nu peste multa vreme. Cum setea lor de cunoastere este nemasurata,ca parinti, trebuie sa avem atentie sa nu ne trimitem copiii pe piste false.Trebuie sa le ingaduim sa avanseze pas cu pas,ferindu-i astfel de primejdii,pe drumul unei cunoasteri corecte si folositoare.
cu drag, Gina Moca.
Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos.
carmenp spune:
Intr-o zi ne pregateam sa mergem in oras si la plecare ii spun mamei mele ca daca plinge Ilinca, s-o lase sa plinga ca asta-i ritualu` ei inainte de a adormi. Reactia lui fii-miu: "mami, Doamne-doamne de aia v-a dat-o pe Ilinca ca s-o lasati voi sa plinga?"
Carmen,Ilinca&Ionut
http://photos.yahoo.com/m_costin
dori spune:
quote:
Originally posted by carmenp
Intr-o zi ne pregateam sa mergem in oras si la plecare ii spun mamei mele ca daca plinge Ilinca, s-o lase sa plinga ca asta-i ritualu` ei inainte de a adormi. Reactia lui fii-miu: "mami, Doamne-doamne de aia v-a dat-o pe Ilinca ca s-o lasati voi sa plinga?"
Carmen,Ilinca&Ionut
http://photos.yahoo.com/m_costin
Super!!! Cred ca ar trebui deschis un alt subiect cu "mesaje" fratesti!
mihaela_s spune:
Foarte dragutz subiectul...sa va spun si eu ce imi amintesc de fetele mele:
-cea mare, cand era micutza, la un moment dat cand sa plecam la plimbare eu ii spun ca trebuie sa ne imbracam bine, ca bate vantul. ea incepe sa planga, imi spune ca nu vrea afara...pai de ce? intreb eu...daca bate vantul o sa ma doara!
-cea mica nu vorbeste inca, dar intelege tot ce-i spunem. Intr-o zi la plimbare, ii spun sa se uite la picioare sa nu se impiedice si sa ridice picioarele mai sus cand umbla...rezultatul: se opreste, se apleaca sa se uite la picioare, il ridica pe stangul sus, apoi merge mai departe...
Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
pozici noi
bebelusi august-septembrie 2003
vilma spune:
"De ce imbatranesc oamenii?"
Motive si procesul tehnologic.
Procesul am reusit eu s-o fac sa-l inteleaga (noroc ca am prins un episod la Autobuzul Magic despre celulele din corpul omenesc), dar nu gasesc un motiv suficient de bun pentru 4 ani.
Vilma, Anca (3.7 ani) si Tudor (11.12.2003)
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by vilma
"De ce imbatranesc oamenii?"
ca sa se faca bunici! au obosit sa tot fie parinti...
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
sirod spune:
Eram cu Oti in parcul brancusian!Se uita la Poarta sarutului...
- Oti, asta e Poarta sarutului!
- Da?Si ce face sarutu' la poarta?
DORIS cu bb la purtator
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by vilma
Si de ce tati s-a nascut baiat?
Vilma, Anca (3.10 ani) si Tudor (11.12.2003)
ca sa-l cheme... (cum il cheama)
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!