In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 6-a)
Raspunsuri - Pagina 3
Arhistefy spune:
"Caci m-am deprins sa fiu multumit cu starea in care ma gasesc!" (Filipeni 4:11)
Este un comportament invatabil
O atitudine de bucurie este ceva invatabil! Atitudinea ta creeaza mediul in care traiesti. Priveste in jur la oamenii care urasc slujbele pe care le au, la casatoriile in care se chinuie in loc sa se bucure. De ce? Pentru ca asteapta ca altii sa faca ceva, in loc sa realizeze ca ei sunt responsabili de propriile lor vieti.
Ai mirosit vreodata branza Limburger? Miroase ingrozitor! Cand bunicul isi dormea somnul de dupa amiaza, nepotii i-au uns mustata cu branza... Cand s-a trezit, a spus:" In camera asta miroase tare urat!" Asa ca s-a ridicat si s-a dus la bucatarie, dar si acolo mirosea. In final, cand a iesit in curte ca sa inspire niste aer curat, a exclamat: "Intreaga lume miroase groaznic!"...Pana cand nu scapi de branza din atitudinea ta, lumea ta va mirosi foarte urat!...
Care este cantecul vietii tale? Fa ca lumea sa dispara? Stropi de ploaie cad pe capul meu? Am facut-o in felul meu? Sau poate : Ce dimineata minunata...? Cantecul pe care il alegi, este cel pe care il canti! Pavel era la inchisoare cand a scris:" Bucurati-va intotdeauna in Domnul!" (Filipeni 4:4) De remarcat este faptul ca cel inchis le spune celor aflati in libertate sa se bucure!...Tot din inchisoare el a mai scris: "Caci m-am deprins sa fiu multumit cu starea in care ma gasesc!" El ne invata ceva ce a trebuit la randul lui sa invete. Cere-i lui Dumnezeu sa te invete si pe tine astazi!
Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
"Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume." (Ioan 18:37)
Descopera-ti destinul!
Fara scop, viata este doar un experiment! Isus a putut spune:" Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume." Tu poti sa spui de ce ai venit in lume? Circumstantele tale prezente nu te descalifica: atunci cand Dumnezeu l-a numit pe Ghedeon 'viteaz', el se ascundea intr-o pestera (Judecatori 6:12). Dar Dumnezeu nu vorbea despre circumstantele lui, ci despre destinul lui.
Tu spui:" Cum pot sa-mi identific destinul?"
==> Mai intai: exista o dorinta care nu te lasa in pace. Pavel a strigat:" Vai de mine daca nu vestesc Evanghelia!" (1Corinteni 9:16).
In cazul Esterei, pozitia ei de regina dicta circumstantele, dar destinul ei era de a salva poporul lui Dumnezeu. In aceste circumstante, ea a spus:"Daca va fi sa pier, voi pieri". (Estera 4:16) Nu noi suntem importanti, ci scopul Domnului este important!
==> In al doilea rand: destinul tau este mai mult decat o slujba, este o bucurie! Da, vor exista sacrificii, dar in final vei putea spune ca David:" Inima mi se bucura, sufletul mi se veseleste si trupul mi se odihneste in liniste." (Psalmul 16:9) Ce mod de viata!
==> In al treilea rand: destinul tau iti va descatusa creativitatea! Va deschide usa si va aduce oamenii potriviti in viata ta. Scopul lui Dumnezeu poarta intotdeauna cu sine indurarea Lui!
==> In cele din urma: destinul tau implinit va fi singurul lucru cu care vei vrea sa te infatisezi inaintea lui Dumnezeu! El nu va spune. "Buna treaba!" cu privire la banii pe care i-ai facut sau cu privire la reputatia pe care ai dobandit-o. El va spune aceste cuvinte doar atunci cand vei implini scopul Lui pentru tine. Gandeste-te la asta!
Cu drag,
Mihaela
alinamoro spune:
Mihaela,multumesc pentru ceea ce ne scrii in fiecare zi aici.Citesc cu placere si le salvez in calculator,iar unele le scot la imprimanta.Sunt foarte frumoase povestioarele si citatele.
Psalm 19:1 (Către mai marele cântăreţilor. Un psalm al lui David.) Cerurile spun slava lui Dumnezeu, si întinderea lor vesteste lucrarea mânilor Lui.
2 O zi istoriseste alteia acest lucru, o noapte dă de stire alteia despre el.
3 Si aceasta, fără vorbe, fără cuvinte, al căror sunet să fie auzit:
4 dar răsunetul lor străbate tot pământul, si glasul lor merge până la marginile lumii. În ceruri El a întins un cort soarelui.
5 Si soarele, ca un mire, care iese din odaia lui de nuntă, se aruncă în drumul lui cu bucuria unui viteaz:
6 răsare la un capăt al cerurilor, si îsi isprăveste drumul la celălalt capăt; nimic nu se ascunde de căldura lui.
7 Legea Domnului este desăvârsită, si înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată si dă întelepciune celui nestiutor.
8 Orânduirile Domnului Sunt fără prihană, si veselesc inima; poruncile Domnului Sunt curate si luminează ochii.
9 Frica de Domnul este curată si tine pe vecie; judecătile Domnului Sunt adevărate, toate Sunt drepte.
10 Ele Sunt mai de pret decât aurul, decât mult aur curat; Sunt mai dulci decât mierea, decât picurul din faguri.
11 Robul Tău primeste si el învătătura de la ele; pentru cine le păzeste, răsplata este mare.
12 Cine îsi cunoaste greselile făcute din nestiintă? Iartă-mi greselile pe care nu le cunosc!
13 Păzeste, de asemenea, pe robul Tău de mândrie, ca să nu stăpânească ea peste mine! Atunci voi fi fără prihană, nevinovat de păcate mari.
14 Primeste cu bunăvointă cuvintele gurii mele, si cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea si Izbăvitorul meu!
Alina
Arhistefy spune:
Te-a văzut peste veacuri...
(Roy Lessin)
Ce călătorie incredibilă a întreprins Isus, ce tulburătoare manifestare a dragostei Sale, ce scop măret I-a însufletit jertfa!
Iar gândul I-a fost mereu la TINE.
Când a părăsit gloria cerului, te vedea pe TINE,
când Si-a asumat trup omenesc, te căuta pe TINE,
când Si-a întins mâinile pe cruce, le întindea spre TINE,
când S-a întors la Tatăl, S-a dus să-ti pregătească un loc alături de El, în glorie.
TU esti oaia pe care a venit s-o păstorească, s-o călăuzească, s-o hrănească, s-o ocrotească, s-o adăpostească si s-o poarte pe umeri.
Da, TU esti cel pe care-l numeste AL SĂU!
Si EU, de asemenea.
—_—_—_—_—
„...si pentru că TU si EU suntem necurmat în gândurile lui Dumnezeu, vreau să-I multumesc azi pentru TINE. Iar tie să îti multumesc pentru toate gândurile tale ce se îndreaptă azi spre mine.
Si pentru toate rugăciunile, rostitele si nerostitele rugăciuni din clipele tale de tristete sau de bucurie.
Mă voi bucura de soare, stiind că si TU îl vezi,
si de nori, dacă vor fi, stiind că trec si peste TINE,
si de păsări, stiind că si TU le auzi,
si de frunze, stiind că si TU îti odihnesti ochii în frăgezimea verdelui din ele.
Si, nu în ultimul rând, de prietenia TA, stiind că este unul dintre minunatele si surprinzătoarele cadouri ale lui Dumnezeu pentru mine.
Tocmai de aceea, indiferent unde te afli, stiu că nu esti singur: acelasi Dumnezeu veghează atât peste mine, cât si peste TINE!”
(din „Scrisoare unui prieten”, C.N.D.)
Cu drag,
Mihaela
alinamoro spune:
Despre Ioan 3:16 se spune ca versetul contine cele mai multe SUPERLATIVE aflate intr-un singur verset. Iata cateva dintre ele :
Cel mai mare motiv: "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea"
Cel mai mare iubitor: "Dumnezeu"
Cel mai mare gest: "a dat"
Cel mai mare sacrificiu: "pe Fiul Sau"
Cel mai mare privilegiu: "oricine crede in El"
Cea mai mare salvare: "sa nu piara"
Cea mai simpla conditie: "a crede"
Cel mai mare dar: "viata vesnica"
Cel mai scump cadou: "Isus"
Cel mai nevrednic primitor: "lumea"
Alina
Arhistefy spune:
Scopul lui Dumnezeu sau al meu?
Îndată, Isus a silit pe ucenicii Săi să intre în corabie, si să treacă înaintea Lui de cealaltă parte, spre Betsaida. În timpul acesta, El avea să dea drumul norodului.După ce Si-a luat rămas bun de la norod, S-a dus în munte, ca să Se roage.Când s-a înserat, corabia era în mijlocul mării, iar Isus era singur pe tărm.
A văzut pe ucenici că se necăjesc cu vîslirea, căci vântul le era împotrivă. Si într-a patra strajă din noapte, a mers la ei, umblând pe mare, si voia să treacă pe lângă ei.Când L-au văzut ei umblând pe mare, li s-a părut că este o nălucă, si au tipat;pentru că toti L-au văzut, si s-au înspăimântat. Isus a vorbit îndată cu ei, si le-a zis: „Îndrăzniti, Eu Sunt, nu vă temeti!” Apoi S-a suit la ei în corabie, si a stat vântul. Ei au rămas uimiti si înmărmuriti(...) Marcu 6:45-52
Noi putem crede ca,daca Isus Hristos ne sileste si noi Il ascultam,El ne va conduce la biruintza.Nu trebuie sa ne gandim niciodata ca visele noastre de succes sunt scopul lui Dumnezeu pentru noi;scopul Lui poate fi exact opusul.Avem ideea ca Dumnezeu ne conduce spre o anumita finalitate,spre un tzel dorit;El nu face aceasta.Problema ajungerii la un anumit scop este de mica importanta si incidentala.Pentru Dumnezeu,scopul este ceea ce noi consideram a fi doar procesul ajungerii la un anumit scop.
Care cred eu ca este scopul lui Dumnezeu?Oricare ar fi viziunea mea despre scopul lui Dumnezeu cu mine,acesta este sa depind de El si de puterea Lui acum.Daca pot sa raman calm si neclintit in mijlocul luptei,scopul lui Dumnezeu se implineste in mine.
Dumnezeu nu merge spre un anumit sfarsit;scopul Lui este procesul-adica sa-L vad pe El umbland pe valuri,fara sa vad nici un tarm,nici un succes,nici un scop,ci doar sa am sigurantza absoluta ca totul este in ordine,deoarece Il vad pe El umbland pe mare(6:49).Procesul,nu finalul,Il slaveste pe Dumnezeu!
Dumnezeu ne pregateste pentru ACUM,nu pentru ce va fi imediat dupa aceea.Scopul Lui este pentru minutul acesta,nu pentru ceva din viitor.Nu trebuie sa ne preocupe ce va urma dupa ce ascultam de El;gresim si ne ratacim cand ne gandim la ce va urma.Ceea ce oamenii numesc pregatire,Dumnezeu numeste scop in sine.
Scopul lui Dumnezeu este sa pot vedea ca El poate pasi chiar acum peste 'furtunile' vietii mele.Daca avem in vedere un alt scop,nu acordam suficienta atentie prezentului;dar daca intelegem ca scopul este ascultarea de El clipa de clipa,atunci fiecare clipa care vine este pretioasa.
Cu drag,
Mihaela
alinamoro spune:
Dragostea lui Dumnezeu
Efeseni 3:18-19
M-ai iubit alături de toti oamenii,
Si-atunci am cunoscut LĂRGIMEA dragostei Tale...
Apoi m-ai privit chiar pe mine, acolo la vale,
Si m-ai cuprins în LUNGIMEA dragostei de Dumnezeu,
Eram EU, pus deoparte pentru Tine...
Apoi ai coborît în ADÎNCIMILE mele,
Acolo unde stăteam prăbusit în ruine,
Si Te-ai făcut frînghie de scăpare
De care m-am prins cu mîinile mele murdare,
Si sus, sus, în imensitatea divină
M-ai pus pe înăltimi de lumină.
Si-acum, acel care-am fost
Pierdut pentru veci si fără nici un adăpost,
Acum sunt plin de toată plinătatea lui Dumnezeu,
Sunt EU,
Ceea ce ar fi trebuit ca să fiu
Pe drumul acesta pustiu.
Sunt EU,
Pus deoparte ca un minereu pretios:
Sunt iubit de Cristos.
Rodica Avram
Alina
Arhistefy spune:
"Daca nu poarta cineva de grija de ai lui, si mai ales de cei din casa lui, s-a lepadat de credinta, si este mai rau decat un necredincios." (1 Timotei 5:8 )
Dumnezeu nu este infidel
Dupa citirea acestui verset, cineva a spus:" Daca Dumnezeu este Tatal nostru, si noi suntem copiii Lui, nu-i asa ca El ar fi mai rau decat un barbat infidel, daca nu ne-ar asigura cele necesare?" Frumoasa intrebare! Isus a spus: "...fiindca toate aceste lucruri neamurile le cauta. Tatal vostru cel ceresc stie ca aveti trebuinta de ele. Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra." (Matei 6:32-33)
Dumnezeu a promis sa aiba grija de noi! Cum am putea sa ne indoim de El?
Cu siguranta, vei trece prin momente dificile si prin incercari. Cand Dumnezeu l-a chemat pe Avram sa lase totul si sa Il urmeze, acesta s-a trezit brusc in mijlocul unei foamete. Te intrebi: "Cum s-a putut intampla asa ceva?" Simplu, pentru ca Dumnezezu vrea sa te puna in situatii care sa iti incerce si sa iti mareasca credinta. S-ar putea sa fii intr-o astfel de situatie chiar acum! Insa din perspectiva lui Dumnezeu, intrebarea este:"Te vei increde in Mine?" Dumnezeu nu l-a lasat pe Avram acolo- cu siguranta nu te va lasa nici pe tine! Urmareste:" Avram s-a suit din Egipt in tara de la miaza-zi, el, nevasta sa, si tot ce avea, impreuna cu lot. Avram era foarte bogat in vite, in argint si in aur." (Genesa 13:1, 2) Inainte ca toate sa se termine, Avram a primit mai mult decat a lasat si mai mult decat a cerut. Dumnezeu chiar S-a prezentat lui sub un alt Nume: El Shaddai- Cel ce este mai mult decat suficient.
Bucura-te: Dumnezeul lui Avram este si Dumnezeul tau!
_
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
"...macar ca era Fiu, a invatat sa asculte prin lucrurile pe care le-a suferit." (Evrei 5:8 )
Noroi sau stele?
Un tanar soldat s-a casatorit si si-a dus sotia cu el in unitatea plasata in desertul Californiei. Din momentul cand a ajuns acolo, ei i-a displacut complet. Temperatura era insuportabila, nisipul era spulberat peste tot si singurii lor vecini erau indienii care locuiau in satul cel mai apropiat. Cel mai rau era insa faptul ca era singura, pentru ca sotul ei era plecat mai tot timpul. In final, i-a scris mamei sale: "Urasc locul asta! Vin acasa!"
Mama sa i-a raspuns cu urmatoarele cuvinte: "Doi prizonieri priveau printre zabrele. Unul vedea noroi, altul vedea stele..." A inteles mesajul si s-a hoatrat sa caute stelele. A inceput sa invete tot ce se putea despre desert, limba indienilor, folclorul si traditiile lor. A ajuns atat de preocupata de munca sa, incat a scris o carte care a avut un succes enorm. Nu desertul, nici indienii, ci schimbarea atitudinii sale a transformat o experienta mizerabila in una plina de satisfactii.
Isus a invatat ascultarea prin suferintele pe care le-a indurat => unele din lucrurile pe care incerci sa le eviti pot fi chiar lucrurile care te vor hrani si te vor modela in omul pe care il vrea Dumnezeu sa fii. Invingatorii intampina astfel de probleme stiind ca ii vor duce mai aproape de Dumnezeu si ii vor face mai folositori pentru cei carora au fost chemati sa le slujeasca.
Daca te afli intr-o astfel de situatie, cere-I lui Dumnezeu sa te invete astazi sa vezi stelele!
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El Insusi ingrijeste de voi!" (1Petru 5:7)
Lui Dumnezeu Ii pasa!
In cartea sa, "El muta muntii", Max Lucado scrie: "Ceea ce este important pentru tine este important si pentru Dumnezeu. Probabil crezi ca asta este valabil doar atunci cand este vorba de lucruri mari, cum ar fi moartea sau o boala sau dezastre sau chiar pacatul...Dar ce crezi despre lucrurile marunte? Cum ar fi o pana de cauciuc, pierderea cainelui, o farfurie sparta, dureri de dinti su calculatorul stricat? Lucrurile acestea sunt importante pentru Dumnezeu? Daca stai sa te gandesti, are un Univers intreg de condus, are presedinti si regi de supravegheat, are razboaie si foamete de care trebuie sa se ocupe, nu-i asa? Cine sunt eu ca sa ma duc la El sa Ii spun despre unghia mea de la piciorul stang care imi creste in carne!? Ma bucur ca ai intrebat tocmai asta! Da-mi voie sa iti spun: tu esti copilul Lui...drept consecinta, daca ceva este important pentru tine, este important si pentru El!"
Rezolvarea problemelor mari nu necesita un efort mare din partea lui, asa cum rezolvarea problemelor mici nu necesita mai putin efort! Pentru Dumnezeu nu exista grade de dificultate, pentru ca El este atotputernic! Asculta: "Domnul este bun, el este un loc de scapare in ziua necazului si cunoaste pe cei ce se incred in El!" (Naum 1:7)
Situatia s-ar putea sa fie prea mare si prea dificila pentru tine astazi, dar nu este tot asa pentru Dumnezeu! Lui ii pasa de tine, astazi!
"Ai rauri pe care nu le poti strabate?
Ai munti pe care nu ii poti urca?
Vino inaintea Domnului cu toate:
Lucrurile imposibile sunt specialitatea Sa!"
Cu drag,
Mihaela