In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 6-a)
Raspunsuri - Pagina 2
Arhistefy spune:
Durerea
...este toiagul ce ne indreapa spre Cel pe care am hotarat sa-l urmam,
...este tabla neagra pe care invatatorul ne scrie o lectie pentru viata,
...este intunericul ce reda slendoarea cerului, fara nori si plini de stele,
...este instrumentul ce ne modeleaza deseori pentru a deveni niste vase de cinste,
...este usa prin care poti ajunge cel mai repede in prezenta lui Dumnezeu,
...este obstacolul ce te obiga sa devii mai puternic si plin de intelepciune,
...este sansa pe care o primesti cu scopul de a vedea valoarea adevarata a oamenilor,
...este scoala in care castigi mari virtuti si care-ti formeaza caracterul,
Durerea este cuvantul prin care intelegi cel mai bine iubirea lui Dumnezeu.
Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
"Ferice de omul care Ma asculta..." (Proverbe 8:34)
O zi perfecta incepe prin ascultarea vocii lui Dumnezeu.
In cartea sa, "Secretele calatoriei", Dr. Mike Murdock spune:
"1. Asculta vocea lui Dumnezeu inainte sa asculti rezultatul analizelor medicale, pentru ca El este Medicul suprem!
2.Asculta vocea Lui inainte, iar apoi vocile criticilor nu vor mai avea influenta asupra ta. <Multa pace au cei ce iubesc Legea ta, si nu li se intampla nici o nenorocire!> (Ps. 119: 165).
3. Asculta vocea lui Dumnezeu si astfel nu vei mai avea nevoie de laudele altora, nici nu te vei lasa sedus de acestea. Cuvintele Lui te vor elibera astfel incat sa ii iubesti pe oameni, dar sa te increzi numai in El.
4.Asculta vocea Domnului si atitudinea ta se va schimba instantaneu: vei putea sa privesti spre viitor fara ingrijorare. Cuvantul Sau abordeaza fiecare problema, iar timpul l-a demonstrat intotdeauna corect.
5. Asculta vocea Lui inainte sa raspunzi cuiva. Astfel nu te vei mai lasa apasat de pretentiile oamenilor, nici intimidat de plangerile lor. Timpul tau, dragostea ta, banii tai sunt seminte prea pretioase ca sa le risipesti. Merita sa treci totul printr-un proces de filtrare si pregatire a solului inainte de a "semana": este acest pamant pietros, plini de spini sau pamant bun? Este asa usor sa te lasi convins de oameni!...
6.Ei bine, asculta vocea lui Dumnezeu inainte sa faci vreo schimbare semnificativa in viata ta. Nu tu esti cel care a proiectat planul, dar tu trebuie sa il descoperi!"
Vino in prezenta lui Dumnezeu astazi, si lasa-L sa-ti arate voia Lui pentru viata ta!
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
"Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor" (I Corinteni 13: 1)
Cum ii tratezi pe altii?
Oamenilor nu le pasa cat stii pana cand nu stiu cat iti pasa.
Daca iti apreciezi opiniile mai mult decat pe cele ale prietenilor tai, iti vei apara opiniile si iti vei distruge prieteniile. Fa un pas inapoi si vezi ce este cu adevarat. Pavel spune: "Dragostea ... acopere totul, crede totul, nadajduieste totul, sufere totul."(1 Cor 13: 7)
Acorda altora beneficiul indoielii. Atunci cand lucrezi cu tine insuti, foloseste-ti capul, iar cand lucrezi cu altii foloseste-ti inima! Invata sa fii flexibil. Nu te concentra pe lucruri marunte si inceteaza sa te mai certi cu altii pe teme care nu aduc nici un beneficiu.
Fii generos cu altii- asa cum este Dumnezeu cu tine! Dragostea matura permite unui invins sa iasa din acea situatie cu capul sus si cu demnitatea intacta.
Odata ce un lucru a fost dovedit, opreste-te! Intotdeauna vei avea conflicte. Ele iti vor provoca fie ulcer, fie intelegere- alegerea e a ta!
Nu-ti suprasolicita reactia: nu arunca o bomba, atunci cand un glont ar fi suficient. Cand apar conflicte, fa din acele experiente momente de invatare, nu pierdere de vreme!
Citeste cu atentie capitolul 13 din 1 Corinteni si fie ca Dumnezeu sa iti dea acest fel de dragoste, astazi!
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Nu important e unde te-ai nascut,
Nu important e unde ai crescut,
Ci important e sufletul tau
Si unde va merge, la bine sau la rau.
Nu importanta e cariera ta
Nu importanta e frumusetea ta,
Ci important si mai presus
Este sufletul si gandul ajuns.
Nu importanta e bogatia ta,
Nu impotanta e meseria ta,
Ci important in lumea asta e
Felul cum te pregatesti de vesnicie.
Cu drag,
Mihaela
alinamoro spune:
Psalm 91:1 Cel ce stă sub ocrotirea Celui Prea Inalt, si se odihneste la umbra Celui Atoputernic,
2 zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare, si cetătuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!”
3 Da, El te scapă de latul vânătorului, de ciumă si de pustiirile ei.
4 El te va acoperi cu penele Lui, si te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut si pavăză este credinciosia Lui!
5 Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul noptii, nici de săgeata care zboară ziua,
6 nici de ciuma, care umblă în întuneric, nici de molima, care bîntuie ziua nameaza mare.
7 O mie să cadă alături de tine, si zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia.
8 Doar vei privi cu ochii, si vei vedea răsplătirea celor răi.
9 Pentru că zici: „Domnul este locul meu de adăpost!” si faci din Cel Prea Înalt turnul tău de scăpare,
10 de aceea nici o nenorocire nu te va ajunge, nici o urgie nu se va apropia de cortul tău.
11 Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale;
12 si ei te vor duce pe mâni, ca nu cumva să-ti lovesti piciorul de vreo piatră.
13 Vei păsi peste lei si peste năpîrci, si vei călca peste pui de lei si peste serpi.
14 „Fiindcă Mă iubeste-zice Domnul-de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaste Numele Meu.
15 Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strîmtorare, îl voi izbăvi si-l voi proslăvi.
16 Îl voi sătura cu viată lungă, si-i voi arăta mântuirea Mea”.
alina
Arhistefy spune:
Tinere, adeseori mi-ai vorbit despre iubire si de ura, de bucurii si de suferinte.Mi-ai spus ce esti si ce ai fi dorit sa fii…
Te-am vazut purtand si lacrimi printre zambete mature, te-am vazut luptand ca sa cuprinzi mai mult din cunostiinta vietii si pieptul ti-e calit de arsita ei neinvisa.Cu mainile trudite ai vrea sa cuprinzi astazi tot mai mult, iar fruntea ta cu riduri imi spune ca nu ai timp de visuri.
Si totusi, plangi ca un copil cand te vezi singur,gol, cu nimeni alaturi.In fuga ta spre infinit, ai vrea sa cuprinzi totul si inima sa-ti fie mangaiata, dar … tinere, opreste-te o clipa… si stai de vorba azi cu mine, vorbind de vesnicie…
Nu vezi ca-n lupta asta crancena te spulberi?Nu vezi ca nu e nimeni sa-ti dea mana cand cazi pe pragul neputintei?Nu vezi ca daca poti cuprinde pamantul, vei pierde vesnicia?
De aceea, eu te chem. Sa-mi dai si inima si mintea.Da, stiu, mi-ai spus ca ma cunosti si uneori, suspini in suferinta: ISUSE!
In mintea-ti plina de lumesc, exist doar in durere, exist doar atunci cand nimeni nu exista.Eu, pentru tine sunt un “nimic” impins la marginea vietii tale; un “totul” cand esti supus de toti la marginea Uitarii …
Ma chemi atunci cand nimeni nu te cheama, iar cand Eu te chem, nu-i nimenea sa imi raspunda.
Tu si Eu, ne-am cunoscut de mult in treacat: Eu, purtand pe umerii mei o cruce, iar tu razand uitandu-te la mine.
Si-am indurat gandindu-ma la tine si la vesnicie… Atunci, m-am intors la tine, dar, in fuga ta grabita, mi-ai soptit: “Isuse, n-am timp de tine astazi; am de zidit, de cumparat si-un univers de cercetat”. Infrant fiind la poarta mintii tale, am batut la inima-ti trudita si stoarsa de a vietii vlaga.Cand usa ruginita s-a intredeschis, am simtit amaraciunea ce te-apasa, dorinti inselatoare, lucruri ce atrag doar lacrimi.Atata ura intr-o inima de om si totul pentru vestigii ce dispar in zare….
In zbuciumul creat de tine insuti, ai pierdut sensul adevaratelor valori, si le-ai schimbat pe-un pumn de lucruri trecatoare.
La porti inchise, am batut destul.E randul tau sa vii acum la Mine.Nu mi-e deajuns sa ma cunosti cum ma cunosti acum.Eu te vreau tot: si inima si minte-ti.De vei deschide lacatele inchise, atunci vei intelege.Abia atunci mintea ta va cunoaste adevarata intelepciune, si inima, iubirea ce nu se stinge.Vei cunoaste bunatatea si vei visa la lucruri ce maine vor fi realitate.Vei sti ca moartea-n sine,ascunde viata…
Nu e destul sa ma cunosti numai cu mintea!Coboara-n jos, mai jos… doar cativa cm, si ma primeste-n inima ranita.De nu, veni-va insa ziua cand vei dori sa urci la Mine si atunci, doar cativa cm te vor tine departe de Mine si de vesnicie.Si vei gusta atunci nu o zi, si nici doua, ci o vesnicie, ce-nseamna a tine lacatul inchis pentru Acela ce te asteapta in vesnicia eterna.
Tinere, este spre seara, esti obosit si ochi-ti dezvaluie tristetea.N-ai vrea sa te opresti o clipa si sa vorbim de vesnicie?
Doar TU si EU.
Cu dragoste, Isus Hristos
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Te-a văzut peste veacuri...
(Roy Lessin)
Ce călătorie incredibilă a întreprins Isus, ce tulburătoare manifestare a dragostei Sale, ce scop măret I-a însufletit jertfa!
Iar gândul I-a fost mereu la TINE.
Când a părăsit gloria cerului, te vedea pe TINE,
când Si-a asumat trup omenesc, te căuta pe TINE,
când Si-a întins mâinile pe cruce, le întindea spre TINE,
când S-a întors la Tatăl, S-a dus să-ti pregătească un loc alături de El, în glorie.
TU esti oaia pe care a venit s-o păstorească, s-o călăuzească, s-o hrănească, s-o ocrotească, s-o adăpostească si s-o poarte pe umeri.
Da, TU esti cel pe care-l numeste AL SĂU!
Si EU, de asemenea.
—_—_—_—_—
„...si pentru că TU si EU suntem necurmat în gândurile lui Dumnezeu, vreau să-I multumesc azi pentru TINE. Iar tie să îti multumesc pentru toate gândurile tale ce se îndreaptă azi spre mine.
Si pentru toate rugăciunile, rostitele si nerostitele rugăciuni din clipele tale de tristete sau de bucurie.
Mă voi bucura de soare, stiind că si TU îl vezi,
si de nori, dacă vor fi, stiind că trec si peste TINE,
si de păsări, stiind că si TU le auzi,
si de frunze, stiind că si TU îti odihnesti ochii în frăgezimea verdelui din ele.
Si, nu în ultimul rând, de prietenia TA, stiind că este unul dintre minunatele si surprinzătoarele cadouri ale lui Dumnezeu pentru mine.
Tocmai de aceea, indiferent unde te afli, stiu că nu esti singur: acelasi Dumnezeu veghează atât peste mine, cât si peste TINE!”
(din „Scrisoare unui prieten”, C.N.D.)
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Doamne, ingaduie-mi sa primesc cu liniste sufleteasca
tot ce aduce ziua de azi!
Ingaduie-mi sa ma las in voia Ta sfanta,
povatuieste-ma si sustine-ma in tot ceasul zilei!
Orice veste ar veni azi
invata-ma s-o primesc cu suflet impacat
si-ncredintat ca asta -Ti este voia!
Vegheaza-mi gandurile si simtirea
in tot ce spun si in tot ce fac!
Ca tot ce vine pe neasteptate
tot de la Tine vine!
Invata-ma sa fiu masurat si calm
cu fiecare din familia mea,
fara sa amarasc pe nimeni,
pe nimeni sa nu tulbur!
Da-mi, Doamne, puterea sa razbesc prin povara zilei,
prin toate faptele ei!
Condu-mi vointa si invata-ma, Doamne,
sa ma rog, sa sper , sa cred, sa iubesc, sa rabd
si mai ales sa iert, Amin!
Cu drag,
Mihaela
andrruzza spune:
Arhistefy,
Costina & bebe din burtica
DPN 23 martie
Dr.Puia, Giulesti
_
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
Arhistefy spune:
"Orice lucru El il face frumos la vremea lui." (Eclesiastul 3:11)
Caruselul vietii
Uneori, viata este asemenea unui carusel. Trebuie doar sa te tii bine! Solomon ne spune: "Orice lucru El il face frumos la vremea lui". Tu spui: frumos? Potrivit? Potrivit si frumos pentru ceea ce vrea Dumnezeu sa faca in viata ta!" El nu formeaza artisti ai evadarii, ci maestri ai invingerii obstacolelor. In vremuri de incercare, Dumnezeu a promis ca "a pregatit si mijlocul sa iesim...ca s-o putem rabda." (1Corinteni 10:13)
In "Scrisorile lui Zgandarila" de C. S. Lewis, satana il instruieste pe un diavol junior: "Nu suntem niciodata intr-un pericol mai mare decat atunci cand omul se uita in jur si nu vede nici o urma a prezentei lui Dumnezeu, si totusi continua sa se increada in El si sa Il asculte."
Cand cei trei tineri evrei erau in fata cuptorului, ei au spus: "Iata, Dumnezeul nostru, Caruia Ii slujim, poate sa ne scoata din cuptorul aprins, si ne va scoate (...). Si chiar daca nu ne va scoate, (...) nu vom sluji dumnezeilor tai!" (Daniel 3:17-19)
Exista asadar trei nivele ale credintei.
--> Primul este: "Dumnezeul nostru poate". Majoritatea dintre noi credem acest lucru.
--> Al doilea nivel este: "Si ne va scoate...". Multi dintre noi ne-am dori sa putem crede asta, dar nu suntem siguri.
--> Al treilea nivel este: "Si chiar daca nu...". Acesta este nivelul suprem! In ciuda faptului ca nu se va intampla cum cred sau vreau eu, tot voi continua sa ma incred in Dumnezeu!
Aceasta este credinta care Il proslaveste cel mai mult pe El- ea creste atunci cand traiesti prin Cuvantul Sau, in prezenta Sa.
Cu drag,
Mihaela