In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 6-a)
Subiectul http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24535
Continuare.
Multumesc,
Q
Raspunsuri
anda141 spune:
In timpul exilului sau in insula Sfanta Elena, Napoleon Bonaparte i-a zis intr-o zi contelui de Montholon: „Poti sa-mi spui cine era Isus Hristos?” Raspunsul a fost ca nu poate.
„Ei bine, a zis impratul, am sa-ti spun eu. Alexandru, Cezar, Carol cel Mare si eu, am intemeiat imparatii. Dar pe ce erau bizuite aceste creatii ale geniului nostru? Pe putere. Numai Isus Si-a intemeiat Imparatia pe dragoste, iar astazi milioane de oameni si-ar da viata pentru El... Cred ca eu cunosc ceva din firea omeneasca. De accea iti spun ca toti acesti mari conducatori erau oameni. Si eu sunt om. Nimeni altul nu e ca El; Isus Hristos este mai mult decat un om. Eu am insuflat multimilor un devotament asa de inflacarat, incat ar fi murit pentru mine... Insa pentru aceasta, era nevoie sa fiu eu personal de fata cu influenta electrizanta a privirii mele, a cuvintelor mele, a glasului meu...
Singur Hristos a izbutit sa ridice mintea omului spre nevazut in asa fel, incat sa devina nesimtitoare la granitele timpului si ale spatiului... Toti cei ce cred cu sinceritate in El fac experienta acestei dragoste supranaturale pentru El. Fenomenul acesta nu poate fi explicat. Este mai presus de puterile omului. Timpul, acest mare distrugator, nu poate cu nici un chip sa-i stinga flacara sfanta... Aceasta imi dovedeste, intr-un chip cu totul convingator, dumnezeirea lui Isus Hristos.”
“Si noi am crezut si am ajuns la cunostinta ca Tu este Hristosul, Sfantul lui Dumnezeu.” Ioan 6:69
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
camiT spune:
Psalmul 150
< Laudati pe Domnul!
Laudati pe Dumnezeu in Locasul Lui cel sfant,
laudati-L in intinderea cerului, unde se arata puterea Lui!
Laudati-L pentru ispravile Lui cele mari,
laudati-l dupa marimea Lui nemarginita!
Laudati-L cu sunet de trambitza,
laudati-L cu alauta si arfa!
Laudati-L cu timpane si cu jocuri,
laudati-L, cantand cu instrumente cu coarde si cu cavalul.
Laudati-l cu chimvale sunatoare,
laudati-l cu chimvale zanganitoare!
Tot ce are suflare, sa laude pe Domnul!
Laudati pe Domnul!>
Sa privim la D-zeu si sa-L slavim caci totul este in mana Lui si nimic din ce avem nu este rezultatul puterii nostre sau a faptului ca meritam sa avem, ci avem pentru ca El ne-a iubit, ne iubeste si nu va inceta vreodata sa ne iubeasca.
El este Dumnezeul vesniciei.
Sufletul omului sa-L laude pe D-zeu a carui mila si indurare tine in veci.
Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html
Arhistefy spune:
Spui ca vei face multe in anii care vin, dar astazi ce ai facut?
Planuiesti sa daruiesti bogatia ta , candva, dar cat ai dat astazi?
Visezi sa vindeci inimi frante si sa stergi lacrimi, sa aduci speranta si sa alungi frica, sa porti Cuvantul Sau la marginile pamantului, dar astazi ce ai facut?
Spui ca vei fi bun- peste o vreme, dar astazi cum ai fost?
Cei singuri si suferinzi asteapta zambetul tau, ai promis sa le luminezi calea; scopul tau este sa dai adevarului si credintei o dimensiune mai profunda, sa duci dragostea Sa in toate zarile, dar astazi ce ai facut?
Planuiesti sa culegi roade bogate, dar astazi ce ai semanat?
Planuiesti sa cladesti palate in ceruri, dar astazi ce ai zidit?
Este frumos sa visezi la cele ce vor fi, dar acum si aici ti-ai indeplinit chemarea?
(Bob Gass)
Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Rugaciunea Sf.Francis:
DOAMNE, fa-ma unealta pacii;
Sa seman dragoste acolo unde este ura,
Credinta acolo unde este indoiala,
Nadejde acolo unde este deznadejde,
Lumina acolo unde este intuneric,
Bucurie acolo unde este intristare.
O, Invatatorule Sfant, fa-ma sa doresc nu sa fiu mangaiat ci sa mangai, nu sa fiu inteles ci sa inteleg, nu sa fiu iubit ci sa iubesc; caci daruind, sintem daruiti, iertand, sintem iertati, murind sintem nascuti spre viata vesnica.
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Versete despre protectia lui Dumnezeu
Sus
Sa stii dar in ziua aceasta, si pune-ti in inima ca
numai Domnul este Dumnezeu, sus in cer si jos pe
pamant, si ca nu este alt Dumnezeu afara de El.
Deutronom 4:39
Dedesubt
Dumnezeul cel vesnic este un loc de adapost. Si sub
bratele Lui cele vesnice este un loc de scapare.
Deutronom 33:27
Inainte
Nu iesiti cu graba, nu plecati in fuga; caci Domnul va
va iesi inainte...
Isaia 52:12
La dreapta ta
Am necurmat pe Domnul inaintea ochilor mei: cind este
El la dreapta mea, nu ma clatin.
Psalmul 16:8
Inconjurat pentru a fi aparat
Cum este inconjurat Ierusalimul de munti, asa
inconjoara Domnul pe poporul Sau, de acum si pina in
veac.
Psalmul 125:2
In mine
Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si
traiesc...dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste
in mine. Si viata, pe care o traiesc acum´in trup, o
traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, care m-a
iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine.
Galateni 2:20
Ramineti sub protectia lui Dumnezeu!
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy spune:
Dragul meu,
Vroiam sa stii ca te iubesc si ca ma gandesc la tine mereu. Te stiam inainte de inceperea timpului. Stiu chiar cate fire de par sunt in capul tau! Asa parinte,asa fiu - esti creat dupa chipul si asemanarea Mea.
Nu numai ca am planuri cu privire la tine,dar ti-am dat si abilitatile necesare pentru a le implini, si ceea ce dau Eu,nu-ti poate lua nimeni,insa nu neglija aceste daruri,nu uita sa le exersezi si sa le pui in miscare zilnic.
Fii linistit caci am inceput o lucrare buna in tine si o voi duce la bun sfarsit. Eu totdeauna termin ce am inceput. Cuvantul Meu cu privire la tine este daltuit pentru totdeauna in Cer. Dedicarea Mea fata de tine este eterna. In viata aceasta vei infrunta adversitati,insa inveseleste-te, i-am luat diavolului puterea de a-ti face rau, iar lumii puterea de a te distruge.
Nu uita ca atunci cand esti la stramtorare,Eu sunt aproape. Da-mi Mie poverile tale si Eu te voi sprijini. Cand esti coplesit de problemele vietii,sprijina-te de Mine. Voi fi stanca ta si turnul tau de adapost. Chiar si de vei cadea din cand in cand,nu vei fi rapus,pentru ca stai ocrotit in palma Mea.
Insa ai grija, nu asculta sfatul celor orbi spiritual si nu te invarti in cercurile scepticilor. Cuvantul Meu sa-ti fie desfatarea si vei fi roditor si prosper in tot ceea ce faci, ca un stejar care creste langa un rau.
Cu multa dragoste,
Tatal tau.
PS:Mi-ar face mare placere sa-mi scrii si tu. Ne vedem duminica...la Mine acasa.
Cu drag,
Mihaela
oanaruth spune:
Psalmul 30:5
Caci mania Lui tine numai o clipa, dar indurarea Lui tine toata viata: seara vine plansul, iar dimineata veselia.
Avem un Dumnezeu maret si bun. Ce har este sa stim ca El este cu noi in fiecare clipa din viata noastra, si nu suntem singuri niciodata!
Psalmistul David a pus in contrast mania Lui Dumnezeu cu indurarea Lui; clipa, momentul - cu viata; seara cu dimineata; plansul cu veselia.
Mania pe care a experimentat-o psalmistul a fost de scurta durata. El spune ca, in contrast cu lungimea vietii, mania a fost doar o clipa! In contrast clar, indurarea Lui e vesnica! Copiii Lui Dumnezeu stiu ca ei traiesc doar prin indurarea Lui Dumnezeu. Indurarea Lui e de durata, ea tine toata viata!
Seara vine plansul, dar noaptea-l acopera si dimineata vine veselia! Nu stiu cati am plans aseara, dar am incredere ca plansul nostru s-a prefacut in veselie. Veselia de care a vorbit David este veselia celor ce-L cunosc pe Dumnezeu. Daca noi il cunoastem pe Dumnezeu si stim ca El ne conduce viata, acest motiv este suficient sa fim plini de veselie! Daca El nu ne-ar fi mantuit, eram cei mai nenorociti, dar prin faptul ca suntem copiii Lui, suntem gata ca in fiecare dimineata sa fim plini de veselie!
Slava Lui pentru indurarea Lui! Sa-I dam onoare pentru harul de a trai in indurarea Lui, si sa umblam in veselie pentru mantuirea mare pe care ne-a dat-o in dar!
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth (2 ani si jumatate)
camiT spune:
Psalmul 91:14-16
< Fiindca Ma iubeste-zice Domnul- de aceea il voi izbavi;
il voi ocroti caci cunoaste Numele Meu.
Cand Ma va chema ii voi raspunde;
voi fi cu el in stramtorare
il voi izbavi si il voi proslavi.
Il voi satura cu viata lunga
si ii voi arata mantuirea Mea.>
Fiecare om care-l are pe D-zeu in viata lui stie ca D-zeu il iubeste mult.
Noi, Copii Lui, cunoastem si traim un sentiment de liniste si pace interioara caci stim ca Domnul nostru este cu noi in fecare zi si ne este alaturi fie ca suntem tristi sau veseli.
Avem promisiunea lui D-zeu ca nu ne lasa ci dimpotriva El vegheaza asupra noastra si El cunoaste inimile noastre si cunoste si gandurile noastre. El stie care om Il iubeste si care nu Il iubeste.
Daca va numarati printre oamenii care-L iubesc pe D-zeu atunci nu aveti de ce sa fie frica, nu aveti de ce sa va temeti si nu va ingrijorati cu privire la rezolvarea problemelor voastre. D-zeu va este alaturi, El nu va uitat si sa stiti ca daca credeti ca problema voastra nu este asa de mare incat sa nu atraga atentia Domnului indepartati aceste ganduri de la voi caci D-zeu are in vedere toate problemele si ingrijorarile cu care veniti inaintea Lui.
Fiindca ne iubeste mult si stie ca si noi Il iubim asa cum suntem atunci cand chemam Numele Lui El ne raspunde.
Incredeti-va in Cuvantul Domnului:
< Caci el va porunci ingerilor Sai
sa te pazeasca in toate caile tale;
si ei te vor duce pe maini,
ca nu cumva sa-ti lovesti piciorul de vreo piatra.> Ps91:11,12
Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html
Arhistefy spune:
Vreau sa iubesc pe fratii mei
Vreau sa iubesc pe fratii mei,
cu tot ce am în piept mai sfant.
Vreau sa doresc tot ceru-n ei,
dar sa-i iubesc asa cum sunt.
Vreau sa iubesc pe fratii mei,
Cu care vesnic voi fi sus.
Vazandu-L pe Isus în ei,
sa-L simt în mine pe Isus.
Vreau deopotriva sa adun,
si rodu-ntreg si spicul frant.
Caci si Isus ma vrea mai bun,
dar ma iubeste-asa cum sunt.
Cand fratii mei au rani ce dor,
sa-mi fie bratul mai sfios,
sa nu apas în rana lor,
caci nu eu vindec, ci Cristos.
Noi prin Isus am fost iertati,
ca sa iertam si noi oricui.
Dar daca nu iubim pe frati
n-avem în noi iertarea Lui.
Costache Ioanid
Cu drag,
Mihaela
oanaruth spune:
Romani 5:3
Ba mai mult, ne bucuram chiar si in necazurile noastre, caci stim ca necazul aduce rabdare!
Bucuria apostolului Pavel era asa de mare incat el, desi nu era bucuros de necazuri, vedea bucuria ca fiind folosul necazurilor! Necazul este inevitabil in viata de pe acest pamant. El nu lipseste din viata noastra, fie ca ni-l facem noi, fie ca ni-l fac altii. Sfantul Pavel nu a spus ca nu vom avea necazuri, sau ca avem nevoie de o formula prin care sa biruim necazul, ci el a spus ca necazul este un bun educator. Rabdarea este produsul necazului. Atunci, altfel ar trebui sa privim fiecare necaz... dar e posibil? Prin credinta am fost socotiti neprihaniti si avem pace cu Dumnezeu. Avand pace cu Dumnezeu, ne bucuram in nadejdea slavei Lui, dar mai mult decat atat, ne bucuram si in necaz. Nu stiu cati dintre noi ne bucuram cu adevarat in necaz. Cred mai degraba ca multi ne intristam cand necazul vine peste noi. De ce oare? Ce fel de om a fost Pavel? Au fost necazurile lui mai usoare? Daca citim scrierile lui in intregime, ne dam seama ca el a avut mult mai multe necazuri decat multi dintre noi. Cum de el, atunci, s-a putut bucura? Cred ca s-a bucurat, atunci cand a vazut ce a lucrat necazul in viata lui. Mare i-a fost bucuria cand a vazut ca rabdarea lui a crescut... in urma necazului!
Domnul Isus a spus ucenicilor ca in lume vor avea necazuri, dar le-a spus sa indrazneasca si prin necazuri, caci El a biruit lumea. Asta inseamna ca necazul nu va mai birui pe nici un copil a lui Dumnezeu, ci necazul il va invata rabdarea: rabdare cu cei dragi, rabdare cu colegii de lucru, rabdare cu cei care conduc mai incet si nesigur in fata noastra... etc.
Nu lasati necazul sa treaca fara a realiza rabdarea pe care el vrea s-o lucreze in viata cuiva. Necazul trece, dar rabdarea e virtutea care ramane.
Sa ne rugam ca El sa ne dea biruinta in necaz, iar necazurile sa ne faca mai rabdatori pentru slava lui Dumnezeu!
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth (2 ani si jumatate)