Poprire la angajator
Raspunsuri - Pagina 2
catrinik spune:
Pai ce naiba sa-i popresc daca nu ii dau nici un salariu?
Teoretic ea ar tb sa-mi dea mie "rata" ei iar eu o platesc prin firma prin OP catre banca.
eumada spune:
Apare in acte ai spus.Cu o ora,.Tu nu o platesti dar ea figureaza peste tot ca angajata ta.corect?Cu cat e inregistrat contractul ala cu o ora?
marius spune:
Ori e angajata ta (contract de munca) ori exista contract de prestari servicii si nu este angajata ta.
Pt primul caz (angajata economista) se aplica poprirea.
Pt. al doilea caz (contract prestari servicii intre 2 persoane juridice firma ta si persoana fizica autorizata) nu ai dreptul sa retii nimic pentru ca este vorba de "firma" ei nu de ea ca si persoana.
Dar in acest caz nu inteleg ce legatura are cu statul de plata acesta se intocmeste pentru angajati (persoane fizice).
Ea poate sa semmeze bilantul ori ca si angajata deci persoana fizica(economista) si atunci discutam de stat de plata ori in baza unui contract comercial de prestari servicii intre ea persona juridica autorizata si terte firme si atunci NU exista stat de plata ci facturi fiscale in acest caz NU diacutam de nici o poprire.
Care din doua?
eumada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catrinik Nu am semnat nimic de primire. Mi-a venit plicul in posta si gata. Povestea e urmatoarea: angajatul este contabila mea. Pt a-mi putea semna bilanturile s-a angajat la mine cu 1h ( asa am inteles ca trebuie ). Evident ca eu o platesc pe ea pe factura de prestari servicii. |
marius spune:
Asta spun ca ceva nu e clar. Ori e angajata si avem stat de plata deci contract de munca si semneaza in calitate de angajata economista ori NU este anajata si discutam de contract comercial de prestari servicii intre persoane juridice si de factura fiscala.
Pt primul caz se retine poprirea pt al doilea caz nu se retine nimic.