Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (20)
Raspunsuri - Pagina 22
Bob_Pixel spune:
Corinuka, tu vrei rosii pentru salata, nu? Din alea iti dau eu, dar sa stii ca sunt nasoale, inca n-au gust ca lumea.
Sunt bune vestile referitoare la constipatie, cred ca va fi un proces de durata, dar va reusi sa aiba un tranzit la zi David. Succes !!
Mirabelac spune:
Salutare. Cate o cafea pt fiecare!
Nici nu stiu ce sa spun, citesc dar nu mai stiu ce sa raspund...
Avem un dintisor. Se vedea de zilele trecute gingia vanata intr-o parte si azi am masat si zgarie. Ca simptome, nu a mancat legumele si plangea dupa mine, si daca nu-mi vedea fata il apuca jalea.
V-am zis ca din greseala mea nu-l mai pun toata noaptea in patut si s-a cam invatat langa mine. De ieri ii dau un maiou de-al meu purtat si-l imbratiseaza si adoarme iar in patut. Si acum a adormit, s-a chinuit sa-si bage suzeta in gura ca-i cazuse si s-a culcat. Fara scanceli, daca scartaie il iau langa mine, nu-l las sa se necajeasca.
Seara ii dau, dar nu mai tarziu de ora 6 pt ca il agita:
- iaurt cu banana
- ovaz cu mar (fierte)+ curmala - pasate - in general fructe uscate seara
- mamaliga porumb sau mei cu branza
- iaurt cu branza si mamaliga
Dupa masa lui ii dau orice vrea sa guste de pe masa noastra, e super fericit. Ieri a lins castraveti, rosii, ceapa verde, ridiche. A gustat din piureul lui taica-su, avea lapte si putina sare, doar de pe 2 degete a lins. David deja se ascunde cand mai papa biscuiti de-ai lui insa nu a scapat, a papat si el unul. E innebunit dupa paine, uneori e agitat tare seara si daca-i dai cateva firimituri de paine se calmeaza.
Mirabelac spune:
Aseara a trebuit sa plec cu David la fotbal si nu a mancat bine Mr iar cand am venit era rupt de foame. I-am facut vreo 200 gr iaurt cu banana, a halit tot in 5 min si urla de foame. I-am mai facut o portie de vreo 100 si a papat iar tot, dar nu-l puteam opri din plans cand s-a temrinat. In schimb nu prea a mai papat san la culcare, a recuperat azi noapte. Eu am sanii tari cam tot timpul, am ajuns sa-l trezesc eu sa suga ca nu pot dormi de sani, mi-e lene sa ma mulg noaptea. Dar nu inteleg de ce nu se regleaza lactatia.
Mirabelac spune:
Anca la noi a ramas tot asa, adica pe la 9 fructele, desi am marit cantitatea tot mai papa un lapte pana la masa de pranz. Pe la 14 legumele, apoi la somnul de pranz suge de vreo 2 ori, iar pe la 6 gustarea de seara, apoi lapte. Uneori nu papa legumele, mai ales de cand cu iepurasul, dar gust de seara o papa. Eu intentionez sa-i scot masa de lapte dintre mesele de dim pt ca ma duc la serv si n-o sa aiba tzatza acasa. Dupa 14 san de voie. A inceput sa accepte si bibe, chiar am vazut ca bea apa/ceai mai bine cu bibe decat in canita insa nu vreau sa ramana asa, doar laptele la bibe, acum i-am dat sa-l accepte.
Mirabelac spune:
Tot io.
Nu mai plange la imbracat, inainte era jale la imbracat, pus caciula. Cu suzeta si tot facea scandal. O fi crescut si el.
Stella daca nu papa legumele la pranz, e greu sa bagi masa de seara. Si eu daca-i scap sanul dupa 12 nu mai papa legumele. Pe la 11 san si apoi la 13-14 legumele, max 15. Vezi sa nu fie obosit la pranz si de asta nu vrea sa pape. Tre sa-i gasesti "ora lui" ca sa zic asa.
norma36 spune:
Buna fetelor,
ce bine ca a venit primavara. Iesim afara si de cate 3 ori pe zi uneori, dar de cele mai multe ori nu reusim decat de 2 ori, din care o iesire este de 3 ore. Ne dam pe hinta, pe topogan, facem baloane de sapun, ne uitam la porumbei, dormim.
Andrei cu mancatul sta asa: masa de pranz am inlocuit-o total cu mancare solida pe parcursul unei luni intregi si am inceput sa diversific micul dejun; aici inca ii dau sa suga dupa fructe. Am introdus pana acum toate radacioanesele, frunze de patrunjel si leustean, avocado, mazare, fasole pastai, conopida, cartof dulce,ardei, carne pui si vita, galbenus si i-am dat si borcanele pt ca ne pregatim sa plecam o saptamana afara din tara si nu voi avea bucatarie sa ii gatesc. La micul dejun in afara de mere romanesti pe care le-am primit de la cineva care are livada restul fructelor le dau din borcanel ca sunt mai sigure....Maine vreau sa fac branzica, voi face si cu lamaie si cu clciu lactic sa vad care e mai buna. Voi incepe sa adaug la fructele piure cateva lingurite quinoua, mei, susan etc fierte. Masa de seara nu incep sa o diversific decat peste 3 saptamani. Nu i-am dat fulgi deloc pana acum.
Va pup si va doresc o zi perfecta.
norma36 spune:
Am uitat sa zic ca am fost cu putzica si noi la un chirurg care a zis ca la baita doar sa tragem putin, dar nu decalotare si ne vedem peste un an.
Mirabelac spune:
Ii blenduiesc mancarea, galbenusul si branza cu furculita. Noi inca avem problema ca el soarbe si nu deschide gura cum trebuie, de asta ii fac mai lichide piureurile. Insa papa singur chestii mai moi sau paine, biscuiti. O sa incerc si cu furculita dar la carne nu am cum, e de tara si e tare, la David taiam fin cu cutitul mai tarziu.
Corina cand povestesti de cum face David kk, il vad pe Mr, exact la fel, uscat dar face de 3 ori pe zi, orice i-as da sa pape. Asa ca-i dau si banana, orez, branzica. Insa nu mi se par ok clismele sau sup ca o regula, eu l-as lasa asa sa vad daca face singur. Trebuie sa se obisnuiasca sa faca singur mai ales daca nu se chinuie tare, cred ca la el e problema de obisnuinta a sficterului lenes pt ca face zilnic, deci nu e vb de tranzit greu neaparat. Poti sa urmaresti tranzitul dandu-i ceva colorat gen spanac/sfecla rosie si vezi cand iese. I-am dat azi la pranz de ex si am vazut sfecla rosie a doua zi dimi, deci e ok. Acuma e parerea mea personala, tu stii mai bine. Ma tem si eu de metodele mecanice pt ca mama mea face de ani buni doar cu sup ca asa s-a obisn si nu e constipata, adica nu e tare, scuzati detaliile. Am mai zis ca am o prietena care fetita ei de 8 ani face numai cu supoz, asa s-a invatat... stiu ca asa zice pediatra dar si pediatri astia, cate nu zic... problemele tot noi le avem apoi, eu una sunt satula de cate probleme am avut din cauza sfaturilor proaste... Nu vreau sa te superi pe mine, daca te deranjeaza nu mai discut subiectul, oricum am mai zis asta si alte dati si ma opresc aici, chiar nu vreau sa deranjez pe nimeni.
Si inca ceva, daca nu sunteti de acord cu ce face/zice pediatrul, sa aveti curaj sa spuneti sau sa intrebati, chiar cu pretul de a parea "mai putin destepte". Eu am ajuns la concluzia ca mai bine par mai proasta si intreb si de 2 ori daca nu pricep decat sa fac ceva ce nu trebuie. Sau chiar ii spun sa-mi zica mai pe intelesul meu cand se apuca ei sa foloseasca termenii aia geoi... nu o data am patit sa nu inteleg si sa ajung acasa si sa nu stiu ce sa fac, de rusine sa nu intreb din nou. Sau sa-mi para rau ca am lasat vreun dr sa faca ceva copilului fara sa-mi spuna ce si cum. Sunt copiii nostri si noi decidem pt ei.
Mirabelac spune:
Diferenta intre branzica facuta cu calciu lactic e ca e imbogatita cu calciu, fata de cea facuta cu lamaie care are doar calciu din lapte. Eu pana acum i-am dat cu cel putin 1 calciu si restul lamaie pana se leaga. Dar in general cu 2 de calciu. Mai incolo fac doar cu lamaie, sa vina vara sa mai bagam chestii proaspete cu calciu.
Edit: am pus cateva pozici cu Mr.