Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (20)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Neatza, fetelor!

Azi va servesc cu un espresso cu lapte... si paine prajita cu ou Nu mananc asa greoi de regula dimineata, dar mai merge si cate o exceptie culinara din cand in cand

La noi e o vreme inchisa si ploioasa. Ieri n-am putut iesi cu Matei de la umeazeala (dar totusi am dat o fuga cu el pana la kaufland) si astazi se anunta tot o zi inchisa :(

In sfarsit, am cumparat si eu cartofi dulci, ii dau azi pt prima oara. Aseara i-am dat tot pt prima oara cereale cu gluten. Mda, pt ca imi refuza bibe de lp am zis sa-i mai dau niste cereale. M-au atras unele de la nestle, care se cheama "somn usor". Sunt pt de 6 luni plus si au gluten, deci nu ii voi da zilnic (chiar, cat de des ar fi indicat sa-i dau... ei zic 1,2 mese pe zi, dar...? ). I-am preparat cam o lingura cu 60 ml lp si a papat tot. Intr-adevar, pana la 4.30 dimi n-a supt la san decat de doua ori... pe la 21.30 si pe la 00.30, dar s-a mai trezit si la 3.30 cand doar l-am leganat. Nu stiu daca-i o coincidenta, dar mi s-a parut ca i-au tinut bine de foame cerealele. Abia l-am simtit pana la 3.30 cand l-am leganat... cele doua treziri au fost scurte de tot, cred ca doar de dorul de san.

Si noi tot la 6 dimineata ne trezim, Kytanutz. Doar ca eu mai dorm dupa, pana pe la 8. Daca Luca chiraie si te duci la el si doar ii vorbesti fara sa-l iei in brate, tot plange? Te intreb pt ca Matei de multe ori vrea doar sa fie bagat in seama sau mai nou vrea sa-l ridic in fund sau in picioruse. Deci nu vrea neaparat in brate. Dar intr-adevar scosul afara e cel mai benefic, adica e foarte linistit si concentrat la ce vede in jur.

Moro-k si Elfica ma bucur ca ne-ati mai scris!

Anca, cum dormi Iustin azi-noapte?

Restul fetelor, pe unde umblati? Mai aruncati o vorba si p-aici!

Ps. Olivia, please, mai spune cum preparai branzica! Ajungeau 250 ml lapte cu o fiola la o portie de branzica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Va salut rapid.

Ieri i-am dat cartof simplu cu ficatel de pui, am avut de tara, a mancat tot tot, peste 200 gr. I-am pus carnea de vita tot in cartof si a mancat-o si pe aia, mai greu, in 2 reprize dar macar a mancat. Altfel nu accepta. Sa vad daca si cu oul rezolv tot asa. Azi ii dau orez cu legume si pui: morcov, pastarnac, ceapa verde, ardel, patrunjel verde, sa vedem daca vrea.

In rest stam mai mult afara.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca2B spune:

Neata!

Si-a mai revenit si piticul meu putin. A dormit ca de obicei, cu o trezire la 4, una la 7.30 si finala cam pe la 9.30. Deci ma declar multumita

Stela, multam de tratatie Ma bucur ca a dormit si Mateut mai bine. Si eu as vrea sa ii introduc treptat glutenul, dar astept sa intreb pediatra sapt viitoare cand mergem la control. I-am dat o data o bucatica de covrig (ca manca frati-su si se uita cu jind la el ) si l-am lasat sa o morfoleasca putin..
Kytana, nu cred ca tre sa te ingrijorezi. Si Iustin are caputul maricel (are fata rotunda ca un soare ) si unele hainute intra mai greu (dar cred ca sunt aiurea facute). Oricum lui ii vin cele de 9 luni sau chiar de 12 luni Succes cu mutatul si spor la strans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca2B spune:

Mirabela, ii mai dai completare cu san dupa ce papa piureul cu carnita/legumele? Ati inlocuit deja vreo masa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Hello,

Eu de vreo 2 zile tot caut scaun de masina pe net.

Stela, nu stiu cum e cu fiolele. Eu am calciu lactic pastile, gen paracetamol. Reteta era de 2 pastile la 250 ml lapte.

Kytana, nasol sa se plimbe altii prin casa cat esti plecat. Trebuie sa fie mereu curat. Banuiesc ca asa e cand e inchiriat.

Moro, bine ai revenit!

Azi ajung si eu in sfarsit la ginecolog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Stella87: Ai incercat sa faci branza cu lamaie? Daca nu, incearca in ambele feluri si vezi cum iti place mai mult. Cu lamaie se pare ca e si mai sanatoasa, asa spune un medic aici: http://www.sfaturisanatoase.ro/cum-se-face-branza-calcica-d285. (v-am mai recomandat eu site-ul, e f util, gasiti cam orice). Spune sa pui zeama de la juma' de lamaie, eu puneam mult mai putin, nu masuram niciodata, ci cand era gata sa fiarba, luam o jumatate de lamaie si storceam deasupra laptelui pana se separa zerul de branzica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Fetelor, pana la urma mi-am zis ca n-are ce sa-i strice vremea inchisa daca nu ploua, asa ca am fugit cu Matei p-afara si bine am facut, ca a iesit si soarele. Am stat vreo 2 ore, timp in care n-a dormit deloc, dar a fost cuminte. Sunt f mandra de el ca a inceput sa se poarte "civilizat" cand iesim. Daca va puteti imagina, am probat caciuli cu el, vreo 3, si n-a comentat, doar s-a uitat nitel incruntat. Si vanzatoarea s-a mirat ca ce baiat cuminte am. Am probat si pantofiori. :)) Am fost si prin parc, am baut un capuccino, am fost si prin piata cu el, era o aglomeratie... Ce sa mai, a fost un de nota 10 cu felicitari! De cand am fost cu el la buc, unde s-a comportat exemplar, am remarcat ca e mult mai linistit afara. Inainte, daca opream caruciorul din mers incepea sa chiraie.

Noi avem in schimb o pb cu masa de pranz. Niciodata n-o papam la pranz, ci pe la 5-6... Pur si simplu nu vrea mai devreme, scanceste pana primeste sanul. Dupa-amiaza papa linistit piureul, a inceput sa manance chiar si 150. Ma gandesc ca o fi vreo faza, eu incerc in continuare sa-i dau la pranz si sper sa se regleze cu ora mesei.

Olivia, nu stiu la ce ma gandeam cand am zis fiola Pastile am luat si eu, deci 2 la 250. Mersi

Elfica, stiam si de lamaie si chiar ma gandeam sa incerc si asa. O sa cercetez site-ul si aleg varianta mai sanatoasa. Mersi de pont!

Kytanutz, si noi ne inscriem la capitolul cap mare :)) La fel, ne imbracam de la 9-12 luni. Cred ca multi bebelusi sunt asa si n-ai de ce sa-ti faci griji!

Anca, ma bucur ca i-a trecut lui Iustin maraiala. Sa o tineti tot asa, numai cu nopti linistite!

Corinuka, ce mai faceti? Cum mai e Daviducu cu constipatia? Noi ne-am reglat cu prune. Desi in seara asta a facut cel mai mare kk ever, patat pe tot spatele, dar avea bucatele de pruna... Cred ca am gresit ca le-am scos din apa dupa ce se hidratasera, le-am pus intr-o cutiuta si le-am bagat peste noapte la frigider. O sa hidratez mai putine, ca sa le manance pe moment.

Mirabela, suna asa bine ce-i gatesti lui Calin. E super ca gatesti pt toata familia si faci economie de timp. Calin papa deja bucatele sau i le mai faci cu blenderul dupa ce e mancarica gata? Apropo, Mateiutul refuza lp indiferent cu ce i-l dau, e incantat in schimb de cereale. Cele nr 1 il agita noaptea (sunt cu orez si porumb), in schimb cele de la nestle somn usor, pe care scrie ca se digera usor, nu ingreuneaza tranzitul, ii priesc, dar au gluten :( Pt ca nu vreau sa-i dau asta in fiecare seara, o sa incep diversificarea mesei de seara.

Fetele care dati mese de seara la bebei, ce meniu aveti?

Va , s-aveti o noapte linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carinablanca spune:

Buna fetelor,

Intru si eu putin dra far asa pot raspunde punctual.
SI noi papam multe dar cu mare circ. Are Alex un stil ca ma doboara. La inceputul mesei urla de foame si efectiv nu pot sa ii bag asa de repede in gura, iar apoi urla ca nu mai vrea. Dar dupa ce mananca putin. Nu stiu cum sa ma mulez. Parca nu ii place mai nimic. Ceea ce ii place sunt fructele, mamaliga cu branza si smantana (bulgarasi) si iaurtul . Astea le mananca fara urlete. SI in una din zile am facut eu o supica de conopida cu toate legumele si carnita si inainte sa sarez de final i-am scos lui. DIn aceea i-am dat nepasand legumele si i-a placut tare mult. AM ajuns la concluzia ca vrea mancare ca si a noastra.

Stella, eu la masa de dupa amiaza am inceput de azii sa ii dau iaurt. Asa ii dadeam si fetitei. EI ii puneam si cereale in el.

Va pup si va urez o noapte cat mai buna.

PS nici noi nu avem dinti si desi mi se pare ca se maraie ca il dor nu vad nici un semn pe gingie. La fetita i-au iesit primii la 1 an si 3 saptamani asa ca poate mai avem de asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Neata !
Stela, noi seara avem o masa de cereale facute cu apa si rar mai pun si putina branzica sau fruct pasat. Seara insemnand pe la 9.
De 2 zile Iris nu mai papa prea bine, duc lupte cu ea. Daca pun lamaie in mancare ia cateva lingurite si apoi baga scandal si ne oprim. Azi ii fac iar legume, o sa-i pasez si putina pulpa de curcan. O mai asteapta avocado+banana+branza dupa amiaza. O sa merg sa-i iau si pere moi si zemoase, care-s preferatele ei. Aaaa, si azi musai ii voi da sa bea suc de portocala, ca n-a facut la pampers de 2 zile si nu vreau sa ajunga la mai multe.

Va pun un link cu www.facebook.com/media/set/?set=a.444789462282320.1073741826.178341432260459&type=1" target="_blank">noul magazin Bebe Tei, care s-a deschis in Militari Shopping Center, in locatia fostului Kiabi. Sper sa vedeti pozele. Este foarte spatios, abia astept sa merg sa casc ochii si sa-i mai cumpar lui Iris ce are nevoie. Un carucior sport vreau musai, din ala umbrela, ca uneori se obrazniceste in parc si sunt nevoita s-o aduc acasa in brate si sa imping si carutul mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata!
o cafea si o portie de cereale...de bebei
lml boboceilor sarbatoriti zilele astea

merci de raspunsuri gabi!...i-am scos carnita 2 zile, apoi i-am dat iar ...i-am dat cereale (ovaz) dimineata cu lapte/fruct, iar in alta zi o l-ta seminte in+fruct..prima zi n- facut nimic, a doua zi a avut 2 cacute...suplimente nu-i dau de nici un fel..
moro ma bucur c-ai scris si ca sunteti bine! sa iasa totul bine la botez..
anca o sa treaca si maraiala, am vazut ca si david are zile si zile...si la noi dintoci ioc!
kytana si noi avem trezirea la 6-7, macar david mai doarme peste zi cate 1/2-1h, eu ciu-ciu...ne-nscriem si noi in grupul bebeilor cu haine 9-12 luni (daca mai sunt locuri )...ma bucur ca se-apropie mutarea si sper sa fie mult mai bine dincolo..
stella eu nu-i mai dau cereale seara...la noi e altfel, daca papa 90-120ml lp pe la 19-20 e in stare sa doarma pana la 7 dimineata...aseara in schimb i-am dat 150ml la 21,30 (sa nu-i fie foame copilului ) si la 1 urla...cred ca pe david il ajuta peste noapte o burtica "usoara"...ce brotacel cuminte ai...si cacacios
nu stiu cat de des poti sa-i dai cereale cu gluten ..probabil daca-l tolereaza poti sa-i dai..
mirabela ce bine papa mr!
oli ce scaun vrei sa iei? 9-18kg sau 9-36? ca si noi ne-apropiem de momentul asta, nu prea mai incape in scoica...
carina poate alex s-a saturat de mancare de bebelusi, e baiat mare de-acum ...noua ne-a zis dr ca ar mai putea dura o luna pana sa iasa dintii...

si acuma sa-mi iau rosiile ...am fost ieri la pedi si..am venit cum m-am dus (ca sa ma exprim frumos...david mi sanatos tun, se mai constipa (asa fac majoritatea la diversificare, pana le functioneaza bine aparatul digestiv)...e constipatie functionala nu organica, dat fiind ca face de multe ori fara ajutor...eu citisem deja de boala Hirschsprung ( megacolon), ca deh, cautam raspunsuri..mi-a zis ca nici vorba, in primul rand in aceasta boala kk tare nu iese, ci se blocheaza acolo forever si mai sunt si alte simptome, or david face si kk...putem investiga, dar nu-i cazul...trebuie reglata din alimentatie musai fibre (cereale ovaz, boabe de cereale cumparate ca atare pe care sa le rasnitez eu si sa obtin faina integrala, seminte in, fructe, legume), sa nu scot carnita, eventual legumele care-l constipa (morcov), sa-i dau sucuri de fructe, ceai, supa (am intrebat daca nu papa prea mult la pranz si mancarea aia se tot blocheaza, a zis ca nu), lp-ul hipp isi va face efectul, dar problema fiind mai veche nu apare de azi pe maine...
putica e ok, sa nu-i mai fac nimic...dintoci n-avem inca si mai dureaza..
so, eu m-am mai linistit, oricum astept raspuns/programare de la un pediatru cu specializare pe nutritie (desi nu stiu ce-ar mai putea sa-mi spuna)..
cam atat imi amintesc...aaaaa, mi-a zis ca pot renunta la vigantol si sa-i dau ulei din ficat de cod da la lysi care contine doza necesara de vit.D+vit. A,E si omega 3...
pupici

Mergi la inceput