pro si contra folosirii cuptorului cu microunde

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Nici eu nu gatesc la el, nici nu cred ca ar iesi prea buna mancarea...ce as putea gati inafara de cartofi copti ori popcorn? Doar incalzesc mancarea.

Si eu am auzit ca ar fi nociv, dar care-i dovada? Vorba voastra, pana si aerul e nociv...si legumele din supermarket sunt rele si carnea e rea...si painea...si laptele...pana la urma, cred ca microundele si mobilul sunt cele mai putin rele din toate astea...sau poate ma insel, nu stiu, nu am argumente solide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianama spune:

Eu fac piza la el.Pentru copil nu folosesc ca nici nu prea am ce....sa-i reincalzesc ciorba,cum?
Folosesc aragazul,si cine stie cand mai reincalzim cine stie ce..vreun sos ramas.
Laptele la copil mic chiar nu l-as incalzi la microunde...nu stiu de ce dar nu ma bazez pe asta ca fiind ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Pt cei care stiu germana un articol interesant si serios aici : http://www.dge.de/modules.php?name=News&file=article&sid=268

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

M- ati bagat in ceata. Intentionez sa imi iau un cuptor " obisnuit" dar care include pe langa alte trebi ( fript carne, copt paine etc )si functiile avute de microvela, adica incalzit, decongelat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Il folosesc la incalzit o portie de mancare. Daca am mai mult...aragazul. Prefer microundele pt incalzit piure sau budinca - in loc de baie de aburi. Il mai folosesc la pop corn. Cred ca am dezghetat de vreo doua ori vinete cand bateau musafirii la usa si nu am avut timp de dezghetare "naturala". Pentru lapte sau gatit - doar cuptorul.
Daca ar trebui sa privesc doar strict economic: curentul electric il platesc doar eu, pe cand gazul il impart cu tot blocul . Asa ca folosesc preponderent aragazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Eu il folosesc destul de mult, in ultimul timp si cafeaua o fac cu apa fiarta la microunde.De gatit , mai rar, dar am facut mere coapte, cartofi copti, orez, peste...si cam atat.Cred ca este o panica inutila, mi se pare ca devenim din ce in ce mai speriati de tot ceea ce ne inconjoara, totul e nociv, totul ne imbolnaveste grav, totul ne face rau.Pana la urma suntem ceea ce gandim...si s-ar putea ca exact cei care se feresc si se tem de tot si de toate sa aiba probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

nu am, nu folosesc.
nu stiu daca e nociv, insa nici f. folositor nu cred ca e, se poate si fara el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nbgo spune:

Eu am avut o perioada in care il foloseam zilnic, pentru incalzit apa pentru ceai, de lene sa astept 5 minute dupa aragaz. Asta pana a venit factura de curent si m-a lecuit de lene

Acum mai fac cate un popcorn sau incalzesc ceva rapid, dar foarte rar, cred ca nici macar o data pe saptamana.

Foarte sanatos nu are cum sa fie, avand in vedere ca extrage apa din alimente. Nu l-as folosit pentru gatit, dar pentru incalzit o data-n Pasti, nu cred ca e foarte nociv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Hai sa citim si din surse mai autorizate:

http://www.ccohs.ca/oshanswers/phys_agents/microwave_ovens.html

http://www.hps.org/publicinformation/ate/faqs/microwaveovenq&a.html

http://www.fda.gov/Radiation-EmittingProducts/ResourcesforYouRadiationEmittingProducts/ucm252762.htm

http://www.epa.gov/radtown/microwave.html

http://www.arpansa.gov.au/radiationprotection/factsheets/is_microwave.cfm

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1253668/

Ultimul e cel mai cuprinzator studiu epidemilogic pe tema radiatiilor magnetice, dar e cam lung si complicat, mai mult pentru specialisti. Reamintesc ca FDA este in general foarte foarte foarte stricta in aprobarea medicamentelor, alimentelor sau aparatelor care ar putea afecta sanatatea publica.
La fel de adevarat este insa si ca la mijloc sunt multi bani...Da chiar sa minta toti...Nu stiu ce sa zic. In rest, ce scrie in tabloide nu ma intereseaza absolut deloc.

B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui nbgo
Foarte sanatos nu are cum sa fie, avand in vedere ca extrage apa din alimente. Nu l-as folosit pentru gatit, dar pentru incalzit o data-n Pasti, nu cred ca e foarte nociv.[/font=Verdana][/navy]


Nu extrage apa! Principiul de constructie se bazeaza pe proprietatile moleculei de apa. Radiatiile electromagnetice au o frecventa la care moleculele de apa se agita, de unde efectul de incalzire. Iar cum apa se gaseste in marea majoritatea a alimentelor...
http://www.universetoday.com/45527/how-do-microwaves-work/

Mergi la inceput