Clasa pregatitoare 2013-2014 (3)
Raspunsuri - Pagina 6
Eseea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laura78nico Pe langa ce a zis Androix:"Cerere tip, copie dupa unul din buletinele parintilor, copie dupa certificatul de nastere. Sa ai si originalele cu tine ca sa fie certificate conform cu originalul. Si evaluarea daca e cazul." , mie la scoala mi-au mai spus si de adeverinta de la medicul de familie ca este apt pt scoala. Laura, mamica de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007 povestea noastra |
Chiar se cere aceasta adeverinta? ca in metodologie nu scrie. Eu saptamana viitoare vreau sa inscriu copilul.Nu ar fi mai necesara oare in septembrie la inceperea scolii?
Lillo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanap85 pentru mamicile care au copii la clasa 0,pregatitoare rog sa-mi zica ce au invatat.. de exemplu mi-a zis o mamica ca stie sa citeasca ,sa scrie ,sa socoteasca etc acuma ma gandesc ca va exista o diferenta enorma intre acei copii care au facut clasa 0 si au invatat toate aceste lucruri fata de copii care vin de la gradinita,unde nu au invatat toate aceste lucruri, si intra direct in clasa 1. cum e mai bine? sa stie toate astea cand intra la cl 1 sau sa le invete in clasa intai? "Daca tac... nu inseamna ca ai DREPTATE..inseamna ca pur si simplu am inteles ca iti explic DEGEABA" |
Citeste daca literele sunt de tipar (pe cele mari le stie pe toate, la cele mici se mai incurca), scrie literele mari de tipar si cateva litere de mana, socoteste cu cifre pana la 10-12. Mai e pana se incheie anul...
roli25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Eseea
Chiar se cere aceasta adeverinta? ca in metodologie nu scrie. Eu saptamana viitoare vreau sa inscriu copilul.Nu ar fi mai necesara oare in septembrie la inceperea scolii? Mami de fetita si de baietel Everything is hard before becoming easy... |
Mie anul trecut mi-a cerut-o. Anul asta nu stiu cum o fi. Dar decat sa faci mai multe drumuri, mai bine o iei.
danaionela spune:
Oana ale mele stiu sa citeasca cursiv, la scoala au facut toate literele de mana, despartirea in silabe, sa faca propozitii cu un anumite cuvinte sau litere. Acuma fac grupurile de litere ghe,ghi,,che,chi,ce ge, . La matematica au facut descomouneri,adunari, scaderi , crescator ,descrescator 0-31. In plus fac multe alte lucruri la celalte materii, notiuni generale. Eu una nu te-as sfatui sa dai opilul direct in clasa 1, daca nu este obligtoriu, pentru ca o sa vada diferenta nu numai din punct de vedere al cunostiitelor, cat si din punct de vedere al comportarii si integrarii.
oanap85 spune:
off,sunt intr-o mare dilema
danaionela,m-am gandit sa-l dau la clasa 0 tocmai ca sa nu fie diferenta asta de cunostinte ,sa mai invete ceva mai ales cand mi-au zis unele mame cate au invatat la cls 0,dar pe de alta parte copiii aceia intra in clasa 1 in jur de 7 ani ,al meu daca il dau la cls 0 va intra la 8 fara 1 luna ..va fi si diferenta asta de ani si ma gandesc sa nu fie rau ptr el ..
oricum mi se pare o diferenta uriasa intre ceea ce spui tu ca a invatat si ceea ce a spus Lillo..nu au o programa dupa care invata la clasa 0?
adica unii copii sa stie sa scrie si sa citeasca iar unii sa stie abia literele si sa socoteasca ... e o mare diferenta avand in vedere ca au facut ambii copii cl 0 ..
roli25,nu stiu cum le stie copilul respectiv ,chiar si de tipar de-ar fi,al meu nu stie sa citeasca deloc
cnunoaste literele,toate si cele mici si cele mari,desi la cele mici se mai incurca;
stie sa socoteasca pana la 20 si mai mult.. dar numai cu ajutorul degetelor,betisoarelor sau a numaratoarei ..
adica nu stie din cap sa faca nici daca il intreb cat face 2+ 2,el trebuie sa faca pe degete:)
stie sa scrie un cuvant in sensul ca il copie ,de exemplu daca ii dau un cuvant sa-l scrie, il scrie numai daca il are in fata ;
stie sa spuna cu ce litere incep cuvintele ..
acum am inceput sa invatam din ce litere sunt formate cuvintele...
stie sa scrie numele lui,asta stiam ca se cere si l-am invatat .
nu ma pot baza pe gradinita ci doar pe ceea ce invata acasa ;
invata si la gradinita dar ff putin in comparatie cu ce aud pe la altii ca-i invata ;
deci sunt intr-o situatie ..nu stiu ce sa fac ,
eu am as opta ptr cl 1 avand in vedere ca face 7 ani in oct
catrinik spune:
Au aparut "neste" chestii pe site.
Le-ati vazut?
http://www.edu.ro/index.php/articles/c1085
Si circumscriptiile sint afisate:
http://ismb.edu.ro/index.php/inscriere-invatamantul-primar-2013
catrinik spune:
Si am mai gasit asta
- Cerere-tip de înscriere
- copie si original dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal
- Copie si original al certificatului de nastere al copilului
- Documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare / clasei I (acolo unde este cazul).
- Alte documente care sa ateste îndeplinirea criteriilor generale si/sau specifice (acolo unde este cazul).
boticelina spune:
Deci au scos posibilitatea inscrierii la cls. I a copiilor sub 7 ani. In rest e neschimbat fata de proiectul de acum o saptamana.
_Ralu_ spune:
Nu au scos, am scris si la una din paginile anterioare. E precizat ca si copiii care implinesc 7 ani pana pe 31 dec 2013 cel mai tarziu, se pot inscrie in cls 1 cu evaluare. Dar scie undeva pe la pag 17-18, la un capitol separat.
Art 45 (3)
Celena2 spune:
Oana,in ceea ce o priveste pe fiica-mea, sa scrie de tipar si sa citeasca n-a invatat la scoala in clasa O ci a invatat inainte, la gradi. Socoteli faceau si la gradi, scrierea grafica de asemenea, incercuia literele mari si mici pe diverse fise de lucru, despartea in silabe si recunostea numarul de cuvinte tot de atunci, practic scoala nu a adus ceva nou in viata noastra, mai degraba a consolidat ceea ce deja stia....ceea ce nu e tocmai rau pentru ca vor avea o oarecare usurinta in tratarea problemelor mai dificile in clasa I.