TRANSALPINA, cum vi se pare ???

TRANSALPINA, cum vi se pare ??? | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Interesant punct de vedere: www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-transalpina-o-investitie-absurda-1025539.html" target="_blank">TRANSALPINA, O INVESTITIE ABSURDA

Ce parere aveti de acest punct de vedere? Este Romania mai frumoasa cu acest drum? Ce impresii v-a lasat acest drum? L-ati vizitat?
aveti cuvantul

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Am fost pe Transalpina inainte de a se face soseaua. Peisajul este fenomenal, senzatia este breathe taking.Cai salbatici, cerul senin, crestele dezgolite ale Parangului, nici tipenie de om,cateva masini curajoase, aventuri cu masina in portiunea lespezi etc.
A fost una din cele mai frumoase zile din viata mea cand am traversat Transalpina.
Am fost si de cand cu drumul, insa nu mai are acelasi farmec , si-a pierdut salbaticia si unicitatea.
Cum a fost accesibila, cum au aparut gunoaie,ambalaje, peturi etc
Masini peste masini, ingesuite pe marginea drumului.
Drumul s-a umplut de manelisti, taranoi care sparg seminte,fel si fel de oameni care strica atmosfera cu tipete, zgomote, mizerie.
Nu aparusera gratarele acum un an jumate cand am fost eu ultima oara, dar cred ca intre timp s-a rezolvat si problema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

Inca nu am ajuns pe Transalpina anul acesta avem in plan sa mergem am auzit ca este o zona foarte frumoasa exceptie facand gunoaiele deci este un topic foarte bun pentru a afla pareri pro si contra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

E foarte frumoasa. Eu am fost in iunie 2011, nu am intalnit gunoaie si nici manele.
Ar trebui exploatata turistic.

Asa cum Austria are Grossglocknerhauptalpenstrasse, care a fost construita in criza din anii 30 si acum e exploatata turistic la greu, ar trebui si romanii, la o scara mai mica, e drept, sa o foloseasca inteligent si mai ales cu grija la mediu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Dupa mine, este un punct de vedere obiectiv.
Probabil ca unii se vor revolta, insa cei mai multi vor intelege, daca n-au inteles deja, ca drumul asta se potriveste ca nuca-n perete. Atunci cand oameni importanti din afara tarii spun ca Romania este singura care mai pastreaza din lucrurile pe care restul le-a pierdut demult in materie de natura, sa asfaltezi creierii muntilor se arata ca prostia suprema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Rufus, e un punct de vedere just. Problema este ca, asfaltata sau nu, tot n-o promova nimeni. Vad ca asa, comercializata, macar se aude ca exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Un iubitor al calatoriilor pe munte nu are nevoie de Transalpina pentru a ajunge sa savureze un peisaj deosebit. El oricum urca fara masina.

In rest, ii dau dreptate lui Rufus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Am trecut de mai multe ori pe langa, cu rucsacul in spate, asa ca pot sa compar ceea ce era inainte cu ceea ce este acum.
Ce s-a intamplat dupa asfaltare:
Tot farmecul acelei parti de Parang a disparut pentru totdeauna ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

...mda, si s-a nascut Oribila Ranca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui diuna
...mda, si s-a nascut Oribila Ranca...

Oribila Ranca s-a nascut in jurul anului 2000, cand niste smecheri au pus mana pe terenurile unitatii militare si si-au trantit pensiuni peste pensiuni. E groaznica toata "statiunea".
Acelasi lucru s-a intamplat in partea cealalta a Parangului. Ceea ce era pe vremuri o poiana de basm, cu o singura cabanuta numita "Casuta din Vis", intre cabana Rusu si cabana IEFS, a fost dupa 2000 sufocata cu zeci de viloaie si pensiuni de cel mai prost gust.
Acelasi dezastru se preconizeaza la Obarsia Lotrului, unde se defriseaza si se construieste in draci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Este o zona superba, unica. Am tot mers pe acolo acum niste ani. Imi pare rau sa aud ca se deterioreaza.

Mergi la inceput