TRANSALPINA, cum vi se pare ???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Stiti, cu promovatul asta...locurile neatinse sunt unice pentru ca sunt neatinse, cum mai poti sa spui despre ele ca sunt neatinse daca tragi o sosea prin mijlocul lor?
Imi aduc aminte cand am citit prima oara de Transalpina, pe bloguri, forumuri, cautam un drum mai scurt intre sibiu si Tg. Jiu, nici nu stiam ca exista...zile intregi am citit fermecat, am vazut poze, oameni pe jos, cu biciclete, ma atragea ca un miraj.
Acum nu ma intereseaza absolut deloc.
Nu, nu orice trebuie promovat si, mai ales, nu cu orice pret. Parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Am fost anul trecut pe TRANSALPINA ,am trecut prin Rinca ,mie mi se pare ca au stricat zona cu constructii facute dupa ureche fara nici un criteriu ,fara sa se respecte absolut nimic ,nici culori nici arhitectura sau traditie nici distanta intre casa,fiecare a construit asa cum a vrut el.
Multa mizerie si multi ciini pe strazi.
Nu mi se pare o zona pe care as vrea sa o vizitam prea curind.
Despre strada pot sa spun ca curbele nu sint facute prea bine si nu este prea comod sa conduci.Poate ca au vrut sa economiseasca ceva bani si le-au facut destul de seci.
Sper sa nu supar pe nimeni ,asta e o parere personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui marumiha
curbele nu sint facute prea bine si nu este prea comod sa conduci.Poate ca au vrut sa economiseasca ceva bani si le-au facut destul de seci.

A fost gandita si construita la sfarsitul anilor '30 (parca la inceputul razboiului a fost finalizata), ca un drum strategic pe care sa circule masivele camioane militare, tunuri si tancuri. Nu le-a trecut prin cap ca peste 75 de ani se va napusti poporul cu 60 la ora in autovehicule de oras. Curbele sunt asa cum le-a taiat buldozerul interbelic.
Penalul Iordache doar a nivelat pietrisul initial si a turnat un covor de asfalt peste, care oricum e mancat serios in fiecare iarna.

O alta nenorocire este coapta in creierele seci ale regilor asfaltului si baronilor locali: www.realitatea.net/gata-cu-transfagarasanul-si-transalpina-transbaiului-va-traversa-muntii-baiului-harta-si-video_925911.html" target="_blank">TransBaiului ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

eu sunt din novaci,de pe strada rinca si,intr-adevar,drumul peste munte nu era o investitie necesara.
statiunea ranca are 0 infrastructura(in adevaratul sens),iar incercarile recente de a crea/moderniza una,(strazi,canalizare,apa,curent electric) s-au soldat cu asfaltul de 380 milioane de euro ciuruit(parca nu stiau ca ciorapii se iau inaintea papucilor)si dese pene de... diverse.
asta se intampla,de obicei,cand ti-e lumea mai draga,de craciun,revelion,paste,sau alte momente din an cand retelele(apa,curent) sunt suprasolicitate.in privinta parcarilor,nici pe timp de vara nu cred ca ar face fata cele existente,daramite iarna.am fost duminica pe acolo la un restaurant si,in locul parcarilor erau munti de zapada,cu greu am gasit un loc...
mai e si o partie cu telescaun,la poalele varfului papusa,recent facuta,am auzit ca ar fi a lui elena udrea.nu am probat decat telescaunul iarna asta,partia e prea abrupta pentru incepatori,nepopulata si prost amplasata, cu vedere spre sud,asa ca zapada aproape se topise,in timp ce partia cea veche,din centrul statiunii,inca functiona.
dupa ce treci de statiune,pe langa muntele papusa(implicit partia noua),incep niste curbe care cer doar viteza 1-a(vorbesc de masini mici),dar sunt si curajosi cu autocarul,sau tir-ul,doar ca e foarte dificil de condus.
am prins drumul peste munte si noaptea,e foarte periculos,nu e liniat,sau s-a stersmarcajul,nu are indicatoare si nici parapeti de protectie
mergem frecvent si vara,dar nu in trening si adidasi,sau sa admiram peiajul din masina,ci mergem cu cortul.trecem peste munti,spre obarsia lotrului si gasim vre-un drum forestier pe care urcam cat ne permit masinile "de oras",ne instalam "vilele",apoi plecam in recunoastere.
cat despre gunoaie,eu am o obsesie...ma cert cu "trupa" sa nu arunce nimic si sunt direct responsabila de controlul final,inainte de a pleca.am reusit in ultimul timp sa molipsesc si pe altii cu pastrarea curateniei,dar nu numai noi urcam pe munte,deci...
chiar si-a pierdut "salbaticia",mai ales cand vezi mormane de gunoaie in locurile cele mai izolate...nu mai are nici un farmec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Iarna trecuta am fost in Predeal si am tinut sa ne plimbam pe Polistoaca, un superb drum prin padure, o varianta a urcusului catre cabana Susai, pe care l-am batut multi ani, in pas alergator, ca sportiv. Este considerat cel mai ionizat loc de promenada din Predeal...acum e asfaltat, vara circula masini, iarna nu poti face un pas linistit din cauza skijeturilor cu fumul lor puturos...cui foloseasc toate astea?
Imaginii care trebuie promovata, cu siguranta nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu recunosc ca daca n-ar fi fost recent asfaltata...n-a fi vazut niciodata frumusetzile de pe Transalpina.

Sunt niste peisaje superbe...te lasa fara suflare,si desi sunt de acord cu voi cu invazia bnaturii...repet,fara...eu una n-as fi ajuns s-o vad.

Eu am fost asta vara,nu era aglomerat,n-am vazut gratare,manele si gunoaie,iar Rinca da...m-a impresionat prin cit se poate construi!Am mai spus eu la un subiect ca am impresia ca in citziva ani va deveni ca si Predealul.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am fost anul trecut. Am plecat dinspre Sebes si am trecut prin Ranca. Portiunea se urcare era pe vremuri Valea Frumoasei a lui Sadoveanu. Acum era o zon ain care tomai se asfaltase - parcarile erau prine de mormane de pietris, praf cat cuprinde, malurile raului erau "rupte" de excavatoare cu copaci taiati sau prabusiti.... cumplit. Parca erau rani... Poate peste doi ani cand natura va invinge si va reusi sa acopere ce a stricat omul va mai fi ceva-ceva.
In varful-varfului era mutata parcarea de la mall. Cam tot atatea masini. Daca te uitai mai departe si faceai abstractie de furnicar si clacsoane...
Despre Ranca nu mai vorbesc. Am trecut prin ea si nu numai ca n-am orit dar am asimtit ca trebuie sa fug. Vile aiurea in constructie, fara trotuare, fara parcari, fara nici-o logica...sau bun simt. Desi am fi vrut sa ne oprim sa mancam la o terasa af renuntat si am coborat.
Imi pare rau ca s-a asfaltat acest drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

aleg sa privesc partea plina a paharului - am putut sa merg cu copii de 2 ori deja, prima data am prins un cer clar si ametitor, a doua oara copii au alergat prin nori - si-s foarte fericiti de lectia de geogra/meteo (combinata alpina )
cand eram copila, era foarte greu de urcat drumul regelui, am fost cu tata, cu Daci 1300 (eroina noastra!!)
acum... cu sau fara turisti, muntele iti taie respiratia... prefer sa vad doar asta - suntem diferiti, fiecare se exprima in felul lui....
drumul e periculos (pt ca nu e proiectat pt turism de masa) si sunt convinsa ca se vor rarii si turmele de consumatori ...

cat despre articol.... doamne tine-ma, nu ma lasa!! citez:
"Pe traseu nu e nimic interesant de vazut decāt soseaua īn sine, care serpuieste peste niste pasuni, oferind motoristului satisfactia oarecum platonica de a fi urcat la cel mai īnalt punct din tara pe un drum national asfaltat si a povesti apoi vecinilor despre asta.
..."
La asta ce sa mai comentez???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Am fost anul trecut, este superba zona! Si daca n-ar fi fost asfaltata poate nu m-as fi dus! Am batut si cu pasul multi din muntii tarii asteia, dar chiar sa ma duc pe Transalpina pe jos nu cred ca as fi fost in stare s-o fac!
Eu am fost in septembrie, in mijlocul saptamanii, ne-am intalnit cu vreo 4 masini, era curatenie, nu manele, nu gratare, nu nimic!
In pasul Urdele am intrat in nori, nu mai vedeai la 50cm in fata, a fost mirific!
Ranca, intradevar este oribila, "statiune" mai nasoala decat aia nu stiu daca am vazut vreodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Daca nici pe Transalpina nu ai ce sa vezi...inseamna ca eu nu am vazut bine ce am vazut atunci. E o zona foarte frumoasa, intr-adevar mai e cate un idiot care tine usile deschise la masina sa urle Vijulie in aer liber,dar mizerie eu nu am vazut. Masini am vazut destul de multe, dar nu ingesuiala.Transalpina mi-a placut foarte mult, m-as duce acolo oricand.Ranca mi s-a parut groaznica,ingesuiala de constructii de prost gust, drumuri pline de praf,o mizerie de nedescris.Fiecare a construit ce a vrut, cum a vrut , unde a vrut.

Mergi la inceput