Acel "Fir-ar..."!
Raspunsuri - Pagina 7
Rufus spune:
b.nica, e simplu raspunsul: cat de amuzante crezi ca sunt pentru pici desenele in care Jerry il invinge pe Tom cu puterea mintii ?
Rufus, Tora si iadele
cristoiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Uite Rufus ca am ras cand eram copil dar acum ... ma gandesc mai bine si ma intreb acum la maturitate, dupa ce am ras de gaguri, de ce realizatorii au gasit solutii, in majoritatea filmutelor mai ales de date recente, au gasit solutia violentei, uneori lase, si nu a istetimii ca sa-l ajute pe Jerry? "Evenimentele care vin in vietile noastre nu le putem controla, dar atitudinea noastra fata de ele categoric o putem controla !" |
B.nica fiindca sunt facute ca sa stirneasca risul si atit. Ai citit ceva despre teoria risului, despre umor si despre declansatorii risului? Uite, ia cugeta un pic, de ce ridem cind cineva aluneca pe o coaja de banana?
PS: pe mine oamenii fara simtul umorului ma baga in depresii. O lume in care luam totul prea in serios, chiar si niste desene animate nevinovate e foarte trista si plina de tensiuni. Shakespeare a scris momente umoristice in toate tragediile. Think about it.
Inca un Edit si ma duc: risul este foarte sanatos, indiferent ce il declanseaza, o palma data dupa ceafa lui Stan sau o replica inteligenta de-a lui Woody Allan. M-as aventura sa spun chiar ca ne fereste de terorism. Teroristi sunt cei care nu pun pret pe nimic, iau totul prea in serios, scrisnesc din dinti si nu rid. Va imaginati vreun terorist cu bomba in chiloti rizind din toata inima cu prietenii? Pai nu, ca risul l-ar detensiona si ii strica planurile, poate nu se mai arunca in aer.
roxanaz spune:
vai mie, daca stau si la Tom si Jerry sa despic firul in 44..... precis ma duc la nebuni a doua zi.
mi se pare extrem de simplu: cum noi radem si am ras de mici copii la desenele astea, fara sa ne treaca prin cap sa ne dam cu fierul de calcat in fata ca sa vedem daca ia forma lui... sunt absolut sigura ca nici copiii nostri nu or sa faca altfel.
iar un fir-ar... il mai trec cu vederea. apar si restul cuvintelor mai tarziu, cheia e sa ii ghidam noi si sa le demonstram - de multe ori prin puterea exemplului - ca nu-s deloc cool si nu par mai destepti daca le folosesc.
keep calm and carry on, vorba englezului
b.nica spune:
Uite cristoiu ca a mai fost dezbatut un subiect asemanator la Generale, intr-un fel razi la Stan si Bran si altfel la Chaplin!
Eu sant genul care ii prefera pe primii.
Da, este f. adevarat ce spui si te asigur ca rasul este regula la noi in casa si a fost terapie cand am facut "haz de necaz", dar uite eu as prefera sa nu radem de necazul altora care "cad pe o coaja de banana" si isi mai sparg si capul, adica nu de ridicolul in care se afla cineva, ci de alt fel de situatii amuzante.
Acesta este unul din motive pt. care nu-mi place circul si am observat ca nici cei mici nu s-au aratat entuziasmati cand au fost la un spectacol.
Si mai lasa-ma ca replicile lui Woody Allen ca nu sunt chiar etalon de inteligenta!
b.nica spune:
citat din mesajul lui roxanaz vai mie, daca stau si la Tom si Jerry sa despic firul in 44..... precis ma duc la nebuni a doua zi. mi se pare extrem de simplu: cum noi radem si am ras de mici copii la desenele astea, fara sa ne treaca prin cap sa ne dam cu fierul de calcat in fata ca sa vedem daca ia forma lui... sunt absolut sigura ca nici copiii nostri nu or sa faca altfel. |
Ei uite Roxana ca parca papadie (pe unde o fi?) povestea cum i-a dat cu tigaia in cap copilul ei pt. ca asa vazuse la Tom si Jerry, ! Tu care ai o memorie beton nu se poate sa nu-ti aduci aminte!
cristoiu spune:
citat din mesajul lui b.nica uite eu as prefera sa nu radem de necazul altora care "cad pe o coaja de banana" si isi mai sparg si capul, adica nu de ridicolul in care se afla cineva, ci de alt fel de situatii ... |
B.nica, indiferent de ce ai prefera tu, reactia este spontana si instinctiva. Rizi in primul moment, prima secunda, evident ca dupa ce apuci a doua secunda si ai trecut informatia prin creier nu mai rizi, dar reactia de ris la situatia coaja de banana nu este o decizie logica, ci un reflex spontan comun majoritatii oamenilor, ca si celelalte reflexe. E aiurea, asa e (si mie mi s-a intimplat sa rid cind sotul sau mama sau altcineva drag a cazut ori a dat cu degetele de la picioare in piciorul patului, efectiv prima reactie e risul, nu poate fi oprita) dar este un reflex si atit.
In fine, Woody Allan ... Are filme inteligente. Eu nu l-am putut inghiti multa vreme, acum il descopar.
b.nica spune:
Cristoiu si acum ai dreptate dar vezi tu ca reactia de dupa "reflex" vine ca aceea a unei persoane care a analizat situatia si a apreciat-o in functie de natura ei.
Un prost ramane ancorat in ras si atat. Ca d'aia se zice "razi ca prostul"!
szivarvany spune:
De ce nu renuntati la TV ca multi, multi altii ? Fiti exeplu pt cei mici si aruncati tv-ul si scapati de stres.
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena
U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX
Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum
b.nica spune:
Szirvarvany, tu ca si multi altii de pe aici nu cred ca ati inteles mesajul meu.
Exista o varsta la copii, mai ales la unii copii, pe care eu o consider critica.
Sunt perfect constienta ca sunt copii si copii. Ce te faci cu acei copii care iau ad literam ceea ce li se prezinta, care nu au prin natura lor sau a varstei capacitatea sa discearna situatiile de conflict?
Sunt perfect de acord ca asa cum nu am fost eu marcata in copilarie de anumite aspecte pe cate le-am mentionat, nici fetele de pe aici care au spus acest lucru, nu au fost.Dar toti suntem asemenea?
Eu am ridicat in discutie acest subiect nu pt. marea majoritate de copii care la un moment dat echilibreaza informatia din copilarie conform cu natura si educatia lor!
Sunt toti copiii capabili sa o faca?
De ce szivarvany nu desfiintez tv-ul? Pt. mine ar fi simplu si te asigur ca cei mici nu se uita la tv decat in anumite limite si ca o recompensa dar nu de capul lor si numai in prezenta noastra.Poate acestaeste motivul pt. care doresc sa atrag atentia asupra unor aspecte!
Credeam ca s-a subanteles acest lucru din moment ce am ridicat aceste teme de gandire.
Dar, toti parintii procedeaza ca si noi?
Nu este normal sa aduc in discutie aceste teme?
Lali spune:
Hai, mai b.nica ca nu cred ca a ajuns Papadie la spital dupa tigaia luata in cap !
Acum fiecare mama isi cunoaste copii si poate judeca daca acestia fac diferenta intre desene si realitate. Daca nu o fac din varii motive nici dupa explicatii pot sa-i fereasca de TV o perioada sau sa le ofere DVD-uri testate anterior.
Dar sa stii ca majoritatea copiilor nici nu au devenit violenti si nici nu au fost traumatizati pe viata de Tom si Jerry. Ba, dimpotriva !