De ce (nu) vor invada romanii Marea Britanie
Raspunsuri - Pagina 5
ab5174 spune:
Banuiesc ca si mai multi medici si asistente vor emigra in UK daca nu le mai trebuie drept de munca.
Pentreu UK mare avantaj , nu trebuie sa ii mai scoleasca ei si isi mai acopera lipsa de profesionisti ( nu numai in domeniul medical).
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sunny71 Da, se duce omul indiferent de natie la urgente cu dureri de masele, cap, urechi si i se spune ca trebuie sa astepte pentru ca nu e urgenta.Daca dai telefon medicului care asigura urgentele (spre care ai fost indrumat, nu ca ti s-a nazarit tie) si ii spui ca ti-e rau, te doare maseaua , capul, urechile si esti nemancat de 3 zile , ti se spune ca NU esti caz urgent atata timp cat ai toti dintii in gura, nu iti curge sange de nicaieri , nu ai fost batut sau ai avut vre-un accident, nu ai capul umflat sau te intreaba daca ti-ai pierdut cunostinta.Asa ca esti indrumat mataluta sa -ti faci programare la medic...peste o luna ca atunci sunt locuri.Cat despre medicamente...nimicuta , nimicuta, ce antibiotic sau altceva, se recomanda paracetamol combinat cu nurofen (chiar daca tu ii spui ca nu ai mancat de 3 zile, nu e treaba lui ca el e dintar) .Ca doar nurofenul este produs acolo si trebuie stimulata productia . |
pai asta este protocolul la urgentze si se aplica in mai multe state europene,nu doar in UK si n-are absolut nicio legatura cu statutul de emigrant.
La fel paracetamolul este recomandat si in alte state deci iar nu e particular UK.
Ideea este ca daca ai nevoie de serviciul de urgentrza esti tratat indiferent ca esti emigrant ce n-a platit o lira la sistemul de sanatate,sau localnic cu contributzii generoase.
Ma rog,eu cred ca exact aceleasi tipuri de discutzii au fost si in momentul in care polonezii sau cehii au dobindit dreptul d emunca,deci nu ca are cineva ceva neaparat cu romanii sua bulgarii.
Si inca odata spun,ca da,migrarea fortzei d emunca ieftine din fostul bloc comunist a tras in jos si restul Europei.
Dana
valentinag spune:
http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/worried-about-immigration-then-go-and-live-in-romania-8476016.html
Cititi si comentariile va rog!
ab5174 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Da, forta de munca ieftina necalificata - pe santiere, ferme... In cu instalatori, zugravi, etc .....majoritatea s-au cam ars la invazia de polonezi care nu ofereau nici o garantie a lucrarii, si au realizat ca ieftin nu inseamna si calitate. Iar "highly skilled workers" nu au de suferit. |
andacos spune:
ab...sa stii ca nu numai fortza de munca necalificata,ci si cea calificata a tras in jos,general vorbind.
Bineintzeles ca nu ma refer la cei venitzi si hotaritzi sa ramina,ca astia nu accepta sa lucreze sub pretzul pietzii-sa spun asa,in general transhumantza asta a fortzei de munca(contracte pe perioade limitate,sau pur si simplu ideea ca"muncesc 1-2 ani si apoi ma duc acasa")a dus la scaderea salariala,de calitatea nici nu mai vorbesc.
Si nu doar job-uri fara studii superioare,sa stii ca uite in Germania(da' sunt sigura ca si in UK e la fel),fara niciun a propos,dar calitatea actului medical a scazut considerabil de cind s.-a inregistrat emigrare in domeniu.
e doar un exemplu,insa nu e singurul.
Dana
ab5174 spune:
Am inteles ca vor sa introduca test de limba pentru medici.
Mie mi se pare normal sa se introduca pentru toti cei care vor lucra cu publicul.
Si am inteles ca vor sa se uite si la beneficii.
Am avut o colega poloneza a nascut aici, dupa care s-a intors in Polonia si ei i se parea normal sa nu renunte la 'alocatia' de aici.
Eu cred ca UK nu a fost pregatit pentru valul asta de emigranti .... cam au de schimbat citeva legi.
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos calitatea actului medical a scazut considerabil de cind s.-a inregistrat emigrare in domeniu. Dana |
Te-ai gandit cum ar fi fost daca nu ar fi fost acei medici, care sunt sigura ca au dat totusi tratamente si au salvat vieti?
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mihaela_s
Te-ai gandit cum ar fi fost daca nu ar fi fost acei medici, care sunt sigura ca au dat totusi tratamente si au salvat vieti? pur si simplu... Hobby calator de profesie |
Mihaela,n-am intzeles de ce o iei personal,cind eu vorbesc de o realitate!O realitate la care tu/voi nu atzi contribuit.
Dana
mihaela_s spune:
Chiar n-o iau personal, ca nu am de ce. Dar mi se pare o aiureala sa compari asa, cand stii ca in tara ta e lipsa de personal medical...adica tu ii ceri, ii aduci si apoi critici ca nu sunt buni...dar fara ei cum era? In fine, sunt off-topic, doar mi-a sarit in ochi ca nu mi se pare fair, atata tot.
andacos spune:
Pai eu cred ca nu tzi se pare,insa este o relaitate!O realitate palpabila,din pacate.
Si am facut precizarea de la inceput ca nu fac nicio referire la cineva anume,deci...!!!!
Dana