Carte cadou
Buna
O intrebare scurta, cand oferi o carte cadou unei prietene (e vorba de copii de 9 ani), cum e mai bine sa procedezi, scri o urare direct pe carte, sau atasezi o felicitare separat cu urari? Sau iei si felicitare, scri si pe carte? Sau nu scri nimic pe carte?
Raspunsuri
szivarvany spune:
Fi`mea cand i a oferit unei prietene, a scris pe ultima pagina, in tr un colt, cu caractere micute, cu un stilou rrroz, "La multi ani!" si s a semnat :-)
Cica sa nu uite ca e de la ea :D
Pe langa asta i a bricolat felicitare si alte chestii.
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena
U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX
Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum
Mickyyy spune:
Nu cred ca mai are cartea, ca am studiat problema inainte .
Si mie mi s-ar parea frumos sa lase un mesaj undeva intr-un colt, sa-i aminteasca de la cine a primit-o, dar cunosc si persoane care sunt impotriva "mazgalitului" de mesaje pe carti.
Nu o cunosc pe sarbatorita, asa ca nu stiu cume mai bine sa procedez.
abramburika spune:
eu stiu ca, calul de dar nu se cauta la dinti. e un gest ff frumos sa dai cadou o carte si nu vad de ce o fraza, 2, poate sa ii stirbeasca din valoare. din contra ...
Bedrosmart spune:
De obicei se scrie urarea direct pe carte, pe pagina de titlu, si in urare se specifica ocazia cu care a fost daruita cartea, ca sa ramana amintire.
De obicei nu se presupune ca, o data primita, cartea va fi daruita altcuiva sau vanduta, deci dedicatia nu are cum sa-i stirbeasca valoarea in niciun fel.
Eu asa procedam cand faceam cadou carti in copilarie si stiu ca asa erau si cartile pe care le primeam.
B.
lavi02 spune:
Eu am citit prin cartile de maniere elegante ca nu e frumos sa scrii pe o carte o dedicatie decat daca esti autorul acelei carti. Acum... vedeti si voi!
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mickyyy Buna O intrebare scurta, cand oferi o carte cadou unei prietene (e vorba de copii de 9 ani), cum e mai bine sa procedezi, scri o urare direct pe carte, sau atasezi o felicitare separat cu urari? Sau iei si felicitare, scri si pe carte? Sau nu scri nimic pe carte? |
in copilarie, cartile pe care le-am primit cu ocazia aniversarilor, au dedicatii/urari scrise pe prima pagina (fie cea alba, prima dupa coperta, fie pe cea cu titlul)...imi sunt tare dragi acele randuri scrise, imi amintesc si de persoana care mi-a daruit-o, si de momentul respectiv.
o solutie de compromis ar fi sa cumparati si un semn de carte, poate pe acesta poate fi scrisa o urare/dedicatie.