Quinoa
Raspunsuri - Pagina 2
padi spune:
Coaja de quinoa contine o substanta: saponine, care este foarte amara. De aceea este indicata spalarea boabelor de quinoa in mai multe ape inainte de a o gati. Eu am folosit-o intr-o salata, care a fost delicioasa!
buflea spune:
Tocmai am vanit de la cafeteria si am luat de acolo o salata de quinoa cu dry fruits - Wow !!! O nebunie ...
O sa caut pe net, nu cred ca se face greu, doar ca fructele alea uscate erau foarte moi la mestecat si foarte putin dulci ...
Yummie, yummie in my tummy !
padi spune:
Aici sunt 10 retete interesante cu quinoa: http://www.fitfoodiefinds.com/2012/08/10-healthy-quinoa-recipes.html
Mik spune:
Buflea, mai scriu si eu ce a scris Padi : daca gatesti quinoa trebuie sa o speli foarte, foarte bine in cel putin 2 ape reci.
Eu o maninc minimalist, adica fiarta cu apa si sare, la copiii le place foarte mult.
lavi02 spune:
Multumesc pt sfaturi, am facut si eu adineauri. Eu am cumparat-o de la Mega Image raionul bio, am fiert-o fara sare si am mancat-o presarata cu putin zahar brun, cu nuca macinata si cu gem productie proprie. Foarte buna a fost, le-a placut si fetelor.
megbeng spune:
Sunteti grozave, fetelor! A venit la fix subiectul, cand cautam cu ce sa o mai diversific pe Ana mea..
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii%20editia%202&page=7" target="_blank">sunt in concurs!! me1!!!
Ce mai povesteste Ana...
Oana MC spune:
Fac salata din quinoa fiarta cu legume crude, lamiie si usturoi
Fac perisoare cu quinoa in loc de orez; urmeaza sa incerc si la sarmale. Nu vad de ce nu ar iesi bune.
Diverse combinatii de salate cu quinoa sint de baza.
andruta1 spune:
tare-s curioasa cum este alimentul asta; am auzit de el zilele trecuta la o prietena si gasesc acum si aici subiectul deschis... maine ma duc sa-mi iau si eu! :-)
carola spune:
quinoa trebuie pusa la inmuiat cel putin 2 ore si apoi gatita.
eu ii dau baietelului meu quinoa cu fructe, seminte de in, vanilie, goji, etc.
ca sa aveti parte de toate proprietatile ei, fermentati-o. este mai sanatoasa asa.