Sanatate precara - ce sa fac?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

fetelor, al meu e dezumidificator Bugdet, luat din Praktiker acum vreo 2 ani, am dat in jur de 300 Ron (nu mai stiu pretul exact), dar vad ca nu mai e in catalog. nu l-am gasit in link decat pe okazii:

http://www.okazii.ro/recomandate/60258908/dezumidificator-budget-ad1000-nefolosit-cu-garantie.html

zgomot da, face un pic, dar nu insuportabil. initial il pusesem in sufragerie, ca ziceam ca scot umezeala de aici si nu mai ajunge in balcon, dar n-a tinut faza. acum sta in balcon si iarna merge nonstop (se opreste el automat cand i se umple recipientul, il golesc si il pornesc din nou - si apropos, citisem ca e bine sa te clatesti cu apa aia care-i un fel de apa distilata cand te speli pe cap, ca ... nu mai stiu ce face, da' era de bine ma clatesc si eu cu ea, dar avand in vedere ca mai folosesc o gramada de minuni la/dupa spalatul pe cap, nu stiu sa spun exaci care-s calitatile ei. oricum rau nu face). ideea era ca am trait cu el in casa si se poate, chit ca bazaie. nu stiu sa-i estimez decibelii. cam ca o aeroterma.

edit: vad ca exista si mini-dezumidificatoare, dar cu capacitate de extractie de doar 250 ml/zi. ca dimensiuni (si caracteristici, cred) al meu seamana cu asta:

http://dezumidificator.compari.ro/chigo/cbd-18h3e-c09z-p47847338/descrierea-produsului.html#properties

al meu era la oferta cand l-am luat (nu mai stiu cat era la pret intreg), cautasem cel mai ieftin de pe piata, ca nu stiam ce si cum face. cert e ca-si face treaba bine, ptiu sa nu-l deochi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

http://www.domo.ro/Home_Comfort/Aparate_de_tratare_aer/Dezumidificatoare_aer/Henkel/Absorbant_umiditate_si_miros_Ceresit_Mach_3_2in1

E suficient, e bun, probat de mine (desi pe vremea aceea avea granule, nu pastila) si este rezonabil la pret; zgomot nu face.
Oricum, nu numai datorita micegaiului face fata atatea raceli. Prea multe antibiotice data fara discernamant.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Si daca nu e (doar) de la umiditate si mucegai?

Discutia a capatat o tenta instalatoristica, foarte utila de altfel pentru cazul in care de exemplu m-as confrunta si eu cu asa ceva - ma intreb pe unde o fi CorinaDani, sa vezi acolo mestereli si gospodarii :) - insa nu cred ca asta ar fi singurul factor care influenteaza sanatatea Dariei.
Posibil Daria sa fie si un copil mai sensibil, caz in care chiar daca s-ar muta Selene in sanul lui Avraam, tot cu mucii in brau ar sta copilul la cel mai mic virus. Sau nu? Cum atenuam aceste simptome care pana la urma sunt neplacute? Nu poti sa nu le tratezi deloc, pentru ca deterioreaza starea generala si duc la complicatii: otite, afectiuni ale plamanilor, puroi, etc. Nu poti nici sa le tratezi prea agresiv alopat, pentru ca faci varza stomacul si sistemul imunitar cu antibiotic la fiecare episod. Sincer nu prea am incredere in eficacitatea unui probiotic fata in fata cu un tratament agresiv cu antibiotice. Prefer sa nu dau antibioticul deloc. Dar accept ideea ca poate sunt cazuri in care clar nu ai ce face.

Pun intrebarile acestea la modul cel mai sincer si personal, eu aflandu-ma oarecum pe urmele lui Selene si identificandu-ma cel putin partial cu anumite aspecte ale problemelor sale. Ziceai pe undeva, Selene, ca nu crezi ca suntem apropiate; poate nu afectiv si poate nu bilateral, dar te asigur ca avem ceva puncte in comun. Si noi stam cu chirie, nici noi nu ne putem muta cat ar zice cineva de pe internet "ia si te muta" , si al nostru copil frecventeaza comunitatea (cresa) si da, si al meu e mereu mucios si tusitor de cand o frecventeaza.
Diferenta si avantajul tau, deloc de neglijat, e ca daca Daria se imbolnaveste poti macar sa o tii acasa. Eu am reusit sa tarai 6 luni lucrat de acasa, apoi a trebuit sa revin la birou si fatzaitul 3 zile acasa - 5 zile la cresa - 1 acasa - 2 la cresa a creat ceva bombaneli si probleme pe la birou. Intr-un final am dus copilul 3 saptamani la soacra-mea unde s-a pus de tot pe picioare. Apropos, eu nu am mucegai, ea are.
Am reinceput cresa astazi. Nu stiu daca nimerim 48 de ore fara sa ne imbolnavim. Ne-au spus ca toti copiii sunt sanatosi "exceptand cativa carora le curge nasul". F@cking great, pai si pe-al meu de aia mi l-ati trimis acasa anul trecut. Ca-i curgea nasul. Ah well, asta e.

Deci cum facem? Pediatra care ne-a eliberat avizul considera ca solutia este sa treaca copilul prin boala si este contra stimularii artificiale a imunitatii, declarand-o destul de ineficienta sau chiar bulversanta pentru sistemul imunitar.
Alt pediatru declarase ca perioada de adaptare imunitara tine in medie 1 an jumatae indiferent de varsta copilului. Asa sa fie? La voi cum a fost? Dupa 1 an si jumatate s-au rarit imbolnavirile?




De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Avantajul tau este ca la cresa aceea este un medic/asistenta care ii aspira mucii. Ceea ce este esential. Daria are deja 4ani, ar trebui sa-i sufle, sa stie sa-si sufle nasucul.

La copii mici si care nu-si sufla nasucul mucii ajung sa fie tratati cu antibiotic, ptr ca ar da in altele mai rele, dar nu incepi cu Zinat! La cei mai marisori, ca Alex si Daria, initial suflam nasul si daca nu sunt alte manifestari lasam asa, suflam mucii cat sunt! Daca vad ca are semne de raceala ii dau Panadol+Ibalgin alternat, daca vad ca e mai rau si n-am medic la indemana, ii dau Sumetrolim. Anul trecut avea nevoie de Ospamox, saream faza cu Sumetrolim ptr ca nu-i trecea cu atat. Dar anul asta, ptr ca este mai mare si sufla nasucul foarte bine, am trecut doar cu Panadol si Nazomer.
Mucii colorati trebuie tratati cu Tobradex, sunt pic,, mai greu de utilizat. O dr ORL mi-a spus ca Vibrocil si altele ce-am mai auzit pe la voi sunt ptr altceva. Eu folosesc doar Tobradex in cazul in care sunt muci multi, consistenti, colorati si care nu se mai termina si nici antitermic nu-i mai trebuie.

Tusea, am invatat sa recunosc daca tuseste de la mucii care ii coboara in gat sau daca are ceva mai jos de gat (n-a fost cazul pana acum, dar atunci merg la medic).

Esential este faptul ca MF nu-i da nimic aiurea, nici macar vitamine (desi asta chiar as vrea eu).
Plus mersul asta la urgenta cu copil bolnav de raceala/amigdale mi se pare complet aiurea! Doar stiam ca-i bolnav, sun MF din timp. Daca face asa ii dau asta, daca face altfel ii dau altceva.
Am mers si eu cu ALex pe la mai multi dr, asa ca eram/suntem noi stresati, dar ne-am oprit la 2pers care ne plac: MF al lui ALex si o dr pediatru foarte bune profesional ambele si gata. Cand am o problema le sun si-mi raspund ptr ca stiu ca nu le deranjez degeaba.

Iar faza cu mucegaiul nu este chiar asa o sperietoare, trebuie curatat bine cu solutii si trebuie incazit si izolat si dezumidificat. Dar in cazul asta, este doar o diversiune, ca multe altele.


Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Selene, prea multe tratamente unul dupa altul. Organismul trebuie sa aiba timp sa se refaca.
Alege un singur doctor care sa cunoasca istoricul fetei si doar el sa-i dea tratamente. La urgente poti ajunge... dar cred ca pentru varsta asta stii si tu ce sa faci la urgente. Pentru tratamente... un singur doctor.

Aceeasi observatie despre muci o am si eu. De cand ma stiu la mine racelile se instaleaza la nas (altii au cu gatul, altii cu plamanii.. oasele... stiti, diferite manifestari). La mine nasul este cel sensibil. In primele zile ale racelii imi rup efectv nasul cu mucii transparenti. Cand apar cei vascosi si galbeni sunt super fericita: inseamna ca in 2 zile se termina raceala. Raman de multe ori uitmita cand am intalnit mame spunand ca au dat antibiotic copilului pentru a s-au transformat mucii in galbeni... Hm... poate nu aveti experienta cu racelile nazale... dar la toate racelile mele asta e un semn bun, nicidecum de intervenire. Mai ales cand copii sunt marisori si stiu sa sufle.

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Noi anul asta am scapat foarte usor de tuse si muci cu aerosoli facuti cu ser fiziologic si ampicilina ( o doza de ampicilina injectabila de 250 mg dizolvata in 20 ml de ser fiziologic) si plus pentru nas am folosit Maxitrol.Maxitrol e o solutie oftalmologica cu dexametazona si canamicina.Si eurespal pentru secretii.
Deci vreau sa-ti zic ca dr i-a dat antibiotic si am refuzat sa-i dau cateva zile sa vad ce efect au aerosolii.In 3 zile a fost foarte bine.Am continuat pana la 10 zile.
In perioada de raceli poti sa-i dai imunorezistent de la plantextract.Ajuta organismul sa se lupte cu racelile.

Faptul ca fetita ta ia atat de des antibiotic ii scade imunitatea, exact asa am patit acum un an jumate.Fiu-meu a avut scarlatina si a luat antibiotic si apoi a ramas cu un stafilococ cu care iarasi ne-am luptat mult.Apoi au inceput racelile de la gradi....foarte dese.
Eu iti recomand uleiul de peste, e bun pentru imunitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna dimineata si la multi ani tuturor !
raportez c-am lipsit din motive de concediu, dar v-am citit de acasa, de pe tableta. as fi putut sa ma loghez si sa raspund, insa mi-e tare greu sa scriu de pe tableta.

selene, consulta si un nutritionist pediatru, macar sa te asiguri ca alegerea voastra privind alimentatia nu influenteaza negativ imunitatea Dariei.

alta problema pe care o vad eu : excesul de clor dauneaza grav sanatatii. vorbesc serios. probabil ca sunt suficiente info pe net. asa ca ar trebui gasite alte variante de distrugere a mucegaiului.
pana gasesti varianta ideala, poate ar fi bine sa folosesti o mica aeroterma in baie, sa ti se usuce rapid umezeala dupa fiecare dus/baie, combinat desigur cu aerisirea casei minim 15-20 min in fiecare zi. intamplator am descoperit ca pentru geamurile tip termopan exista/se poate monta un fel de sistem de aerisire, e vorba cumva despre o bagheta care se poate inchide/deschide si permite ventilatia naturala, similara cu geamurile clasice, care nu se inchid perfect. multi proprietari de termopane au constatat ca s-au ales ca bonus cu umezeala sporita/mucegai/igrasie dupa inlocuirea geamurilor vechi cu termopane. desigur, conteaza si calitatea termopanelor, insa un lucru este clar : acestea etanseaza destul de bine casa, nu mai permit circulatia si schimbul de aer cu exteriorul.

este buna si varianta ventilatorului instalat in baie, poate il poti monta pe o gura de aerisire deja existenta (cam toate baile fara geam au asa ceva, daca nu ai, e posibil sa fi fost zidita de proprietar). insa risti sa-ti intre in baie diverse mirosuri, gandaci sau si mai multa umezeala, din sistemul de aerisire.

poate ca si faptul ca locuiti in Braila, in imediata vecinatate a Dunarii, inseamna mai multa umezeala in aer ?

si apartamentul parintilor mei este fara geam la baie. pe vremea impuscatului, deoarece iarna nu prea aveam caldura, umezeala din baie nu se usca, se facuse si la noi mucegai, in baie. solutia gasita de tatal meu a fost ca tot ce insemna perete/tavan zugravite (cu var, cred) sa le curete bine de mucegai (cu clor), curatate pana la beton, tencuite/gletuite/slefuite, apoi le-a vopsit cu vopsea de ulei, in vreo 3 straturi, astfel incat sa nu mai existe perete pe care sa se poata forma mucegaiul. asta a fost singura metoda care a dat rezultat.

in alta ordine de idei : pentru muci care incep sa se infecteze, am constatat ca e foarte bun tobradex, de fapt este pentru uz oftalmic, insa poate fi folosit si pe cale nazala, contine un pic de antibiotic si rezolva destul de bine si de rapid problema mucilor verzi, inainte ca acestia sa apuce sa coboare spre plamani sau sa migreze spre urechi si sa dea complicatii care sa necesite tratament cu antibiotic.

incearca sa afli daca in Braila aveti salina artificiala, poate ca Dariei ii vor face bine sedintele de tratament. parerile privind eficienta acestei metode sunt impartite, unele mamici spun ca au obtinut rezultate bune, altele - dimpotriva, sustin ca problemele respiratorii ale copilasilor s-au accentuat sau nu au constatat vreo imbunatatire.

alte metode de stimulare/imbunatatire a imunitatii or exista ? pe vremuri de ce se faceau injectii cu polidin ? era bun de ceva ? dar despre gamaglobulina - aveti idee, se mai practica metoda, mai exista acest medicament sau ce-o fi, pentru ce se folosea ? pentru ca imi amintesc de injectiile cu polidin - asociate cu racelile zdravene si puroi in gat, iar despre gamaglobulina stiu ca am facut de doua ori injectii, pentru ca am avut doua cazuri de hepatita A in clasa (scoala generala).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Mianna,mersi.O sa caut.Eu am cautat pe net si sub 500 lei nu am vazut,ba chiar am vazut la 1700-2000 sau chiar peste si m-am socat :))

Selene,cauta un intalator bun sa-ti verifice tevile..Incearca si cu un dezumidificator,aerisit zilnic,sters gresia dupa dus..Si vezi daca se mai face totusi umezeala si mucegai.
Ia un ziar si suna la diversi mesteri gasiti pe acolo sau la firme si le spui problema si vezi daca te pot ajuta,ca-ti zic de la telefon daca se afla in domeniul lor de activitate ori ba.

Despre sanatatea Dariei,ti-am zis...asa e la gradi..unii sunt mai rezistenti,altii mai sensibili.:(Trebuie vazut si daca are ceva carente si sa rezolvi problema,sa mergi la un pediatru sa-i prescrie ceva pt imunitate..insa si astea sunt asa,pe unii ii ajuta ceva,pe altii altceva si dureaza pana vei gasi acel preparat care s-o ajute pe Daria.Si asta ti-o zic tot din proprie experienta.
Am prietene care merg pe homeopatie si au avut rezultate f bune.La noi homeopatia nu merge..dar am incercat :)
Acum ca a fost in vacanta nu e mai bine?Nu s-a mai pus pe picioare?
Nu mi-ai raspuns..analize pt alergii i-ai facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click



Alt pediatru declarase ca perioada de adaptare imunitara tine in medie 1 an jumatae indiferent de varsta copilului. Asa sa fie? La voi cum a fost? Dupa 1 an si jumatate s-au rarit imbolnavirile?




-------------------------------------
De cate ori deschid fereastra...


Fiica-mea merge in colectivitate de la 1 an jumate. Acum are 3 ani si 4 luni. E la fel. Nici o schimbare in bine, in sensul ca nu s-a modificat frecventa racelilor. Ce e bine, ca isi sufla nasul si nu trebuie sa o mai aspir eu.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ledi, iti raspund intai tie.

Nu, nu am facut testul pentru alergii, o sa ma interesez.
Nu, nu a fost mai bine in vacanta, tura a doua de muci verzi a fost in prima saptamana de vacanta, mucii curgatori si tusea in a doua saptamana de vacanta. Plecati de acasa, locatii diferite pentru prima si a doua saptamana.

Am doi mesteri instalatori care tot vin si pe la soacra-mea, si pe la noi, m-au ajutat de mai multe ori si mi-au explicat ca problema e mai de amploare, noi tratam doar suprafata, ce se vede, problemele cu care ne confruntam direct, insa tevaraia este veche, ruginita (aia care merge in fundu' blocului, o vad si eu, cu ochiul liber), ar trebui schimbata, insa asta nu se poate face decat cu efort si cheltuiala mare, plus ca na, eu repar la mine, partea mea, dar tevaraia ramane veche daca altii nu repara la fel.

Mergi la inceput