piftie de curcan
buna ziua
am tot asteptat sa se deschida un subiect si pt revelion cu retete si daca am vazut ca nu intreb separat
la piftia de curcan pot adauga 2"adidasi" de porc pt inchegare? sau cum o fac sa se inchege,azi vreau sa fac si nu stiu cum,e prima data
va multumesc mult
Raspunsuri
Androix spune:
Poti sa bagi adidasi sau urechi pentru inchegare sau poti sa adaugi gelatina. Asa goala nu mi s-a legat niciodata calumea si am facut de mai multe ori. eu folosesc gelatina.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
MIRCLAU spune:
dar ca si gust o fi bun sa amesteci porc si curcan? e cam ciudat....poate ne spune cineva care a incercat...
multumesc mult
dianama spune:
La pranz tocmai asta mancam,piftie de curcan,doar ca am bagat niste oase de vita cu zgarci,cum se zice,dar am pus si un pliculet de gelatina.A iesit destul de buna.
Am fiert carnea de curcan,impreuna cu oasele de vita,o radacina de patrunjel,o ceapa ,un morcov, cred vreo 2 ore si ,am strecurat,separat am fc gelatina,intr-o cana,apoi am pus.o in zeama de racitura si am portionat-o.
Nu stiu de ce nu t-iar iesi bine cu picioarele de porc.....ba dimpotriva,combinatia mi se pare f buna...si gustoasa
andacos spune:
Eu am facut racitura d ecurcan la craciun(exista subiect cu pregatirle de craciun,unde cam 90% din populatzie face racituri):
Aripa de curcan si pulpa inferioara si s-a inchegat fara probleme.
Anul trecut am avut pupla superioara si am pus citeva ciocanele d epasare si la fel s-a inchegat fara probleme.Deci merge fara porc.
PS.Eu imi amintesc de la mama mea ca nu se amesteca porc cu "pasare"(zburatoare in generala)ca "capata gust".Nu ma intreba cine ce gust capata(eu cred ca zburatoarea isi schimba gustul),insa e doar teorie ca in realitate nu stiu exact,nu am amestecat niciodata.
Dana
andacos spune:
De fapt anul asta am avut o aripa si jumatate si pulpa inferioara,la vreo 6 l de apa si a fost plina racitura d ecarne!
Pentru sigurantza potzi sa ai gelatina in casa,insa mie personal nu mi-a trebuit,s-a inchegat fara probleme.
Dana
Serialbastre spune:
Eu mereu folosesc gelatina la racitura ca ne place cu mult "tremurici", am mancat racitura facuta si din porc si din carne de pasare, dar se simtea preponderent gustul de porc. Ce-i drept nu stiu exact cantitatile folosite, eu eram doar degustator.
VIOIKA76 spune:
Ca sa-ti iasa bine piftia de curcan ,ar trebui sa folosesti aripile si daca ai ghearele si capul(fara cioc binenteles).Eu asa am pus si am lasat si ciocanelele(pulpele inferioare).Se fierb pana incep sa cada de pe os si garantat se incheaga.Ca sa vezi daca a fiert suficient iei din oala cate un polonic si il pui intr-un castron si-l dai la conge si ai grija sa nu inghete.Verifici daca s-a inchegat si atunci opresti fierberea.Daca nu se incheaga continui cu fierberea.Mie mi s-a inchegat fara nici un pic de gelatina.
Trebuie sa fierbi carnea pana se inmoaie zgarciurile din carne.
Eu am facut prima data anul trecut si anul asta e a 2 a oara ,deci si eu sunt incepatoare dar mi-a iesit cum doream.
Multa bafta !
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum21+
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui VIOIKA76 Ca sa vezi daca a fiert suficient iei din oala cate un polonic si il pui intr-un castron si-l dai la conge si ai grija sa nu inghete.Verifici daca s-a inchegat si atunci opresti fierberea.Daca nu se incheaga continui cu fierberea. Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008) si acum21+ |
Si eu la fel incerc sa vad daca este gata racitura!
Dana
MIRCLAU spune:
OK deci am sa incerc fara porc ,am luat aripi si un os de vita,sper sa iasa fara gelatina adaugata,revin cu vesti
aaa,apropos,ceapa se scoate si raman doar radacinoasele?
multumesc mult
andacos spune:
Se scot toate legumele,in zeama de racitura(care de altfel se strecoara)nu ramine nimic!
Daca vrei, potzi taia rondele de morcov si pune pe fundul platoului,pentru aspect!
Personal nu fierb niciun fel de legume,doar carnea cu piper boabe si frunze de dafin,spre sfirsit (deci dupa ce am incercat sa vad daca se incheaga)adaug sare si supa concentrata!Dupa ce s-a racorit putzin,adaug usturoiul,amestec bine ,las citeva minute si apoi strecor zeama si o pun in platourile in care anterior am pus carnea,fara os!
Dana