Bont ombilical
Ecaterina s-a nascut pe 15 decembrie, ora 1.30 (vineri spre sambata, sapt trecuta).
Ieri a vazut-o acasa dr de familie.
Ce vroiam sa intreb. Bontul ombilical nu i-a cazut inca. E clampat la 1 cm de suprafata pielii. Acel 1 cm este uscat, maroniu, cu cateva cruste de sange inchegat.
De la nivelul pielii in jos, in "gaura buricului" ca sa zic asa, este inca umed, de culoare galben inchis-maronie. Ii pun pampersul pliat ca sa nu ii acopere bontul, dar cand se misca si da din picioare asta mica, pampersul mai atinge si mai misca bontul, asa ca gasesc uneori 1-2 picaturi de sange pe marginea pampersului sau pe body. Asta s-a intamplat prima oara ieri, chiar la vizita dr.
E normal...?
Ieri cand a venit dr i-am aratat pe body picatura de sange, a zis ca n-are nimic. S-a uitat la cordon, nu mi s-a parut ca i-ar fi acordat o atentie deosebita, nu a miscat clama aia din cate imi amintesc.
E normal ca acolo, in scobitura buricului, sa mai fie "viu" cordonul? Adica acolo nu da nici un semn de mumifiere....
Raspunsuri
condrea spune:
sau chiar 5 sapt. eu curatam cu bete de urechi muiate in alcool medicinal. daca zona imediat apropiata nu e rosie inflamata si nu supureaza e ok
lavi02 spune:
Da, e absolut normal. Acolo, in scobitura, e zona care nu se mumifiaza ci care se cicatrizeaza si ii ramane. Cea care se mumifiaza se va detasa.
Curata-o de 2 ori pe zi cu un betigas inmuiat in spirt sau, si mai bine, alcool de 90 si picura putin Baneocin. ( asa m-au invatat in spital). Continua si dupa ce cade buricul, pana se vindeca complet.
In niciun caz nu folosi betadina, nu e voie sub 2 ani, pt ca iodul pe care il contine e prea mult pt un bebe. Scrie si pe prospect de altfel.
ela_04 spune:
Eu vroiam sa-ti spun doar felicitari! Sa va traiasca si sa va bucurati de ea!
O fetita sanatoasa, mancacioasa si fara colici
Multa sanatate si mamei.
O palma nu inseamna educatie!
O palma inseamna abuz si violenta!
mihaela_80 spune:
Pisigri, felicitari!
Si noi am avut la cea mica aceeasi problema. Aici nu se dau copiii cu nimic, nici cu alcool, nici cu betadina si ma cam speriasem pt ca era ceva secretie urat mirositoare acolo. Am citit pe forumuri de aici ca ajuta daca mentii perfect uscat si daca usuci cu foenul zona.
Asta a facut minuni, bontul s-a uscat si a cazut frumos in 2 zile.
Daca e sa pui ceva, alcoolul e mai bun, se evapora repede. Creme si pudre mai bine eviti.
Darria spune:
E normal. Nu mai dezvolt, s-a scris deja.
Poate sangera(putin, cate o picatura) si dupa ce-i cade restul de cordon ombilical sau chiar sa ramana resturi de tesut "viu"(cum numesti in mesaj) pana se usuca definitiv si se formeaza buricul.
Pt. protejare se poate aplica un stat subtire de tifon steril - permite aerisirea zonei.
kariguld spune:
total off topic
m-am tot intrebat unde ai disparut. uitasem ca astepti un bebe, rusine mie. si cand colo.... felicitari ptr bebelina, sa fie sanatoasa , tie refacere rapida ca ai nevoie de forte.
pisigri spune:
Multumesc.
Si pt raspunsuri si pt urari.
Pana la urma am fost la maternitate la juma de ora dupa ce am postat. E ok. Intre timp a si cazut. Acum patam bodyuri cand se mai rupe cate o cojita.
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 37+