Bebelusa mea nu mananca nimic

Bebelusa mea nu mananca nimic | Autor: Pufulita

Link direct la acest mesaj

Buna mamicilor! Am si eu o problema cu micuta mea...nu mananca... nu mai stiu ce sa fac... peste o zi face 6 luni. Deci problema cu mancatul a aparut inca de pe la 3 luni, i-am tot batut alarma pediatrului, dar mereu ma linistea cu "toti bebelusii se dezvolta diferit, acum mananca bine apoi nu prea... bla-bla". Insa o mama simte cand ceva nu e in regula cu copilul ei, ceea ce sa adeverit cand la 4 luni am constatat ca nu a luat nimic in greutate... (mentionez ca mananca nan, am alaptat doar 2 saptamani)I-am dat vitamine de pofta de mancare(trimetabol), am marit doza de vitamina D, dupa cum ne-a prescris pediatrul si s-a ameliorat oarecum situatia... Copilul meu a inceput iar sa manance, dar nu a durat prea mult, de la 5 luni iar nu vrea sa manance, mai ales ca trebuia sa incepem diversificarea, acriturile de vitamine nu mai ajuta, nu vrea nici lapte cu biberonul, nici pireuri sau ceai, sau suc, nimic cu lingurita... tine gura strans inchisa, tipa ca in gura de sarpe daca incerc sa-i dau ceva, scuipa daca reusesc sa-i bag ceva in gura... imi vine sa apuc campii...La un moment dat am gasit modalitatea sa-i dau prin somn papalica, asa ca imi puneam alarma noaptea si papa dormind 2 mese, ziua cum adormea iar papalica, se faceau cam 5 mese la 24 de ore, in rest nimic... Acum de vreo 3 zile nu mananca mai nimic... Medicului ai spun dar cred ca nu aude ce ai spun... imi spune rabdare si iar rabdare....Mi-e frica sa nu faca rahitism cu rabdarea asta... Ce ma sfatuiti sa fac? Nu mai pot!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

pufulita ce intelegi tu prin "mananca" la nici 6 luni...pornind de la 3 !!! luni.Eu stiam ca la acest inteval de varsta ei beau doar lapte.Eu asa i-am cresscut pe ai mei...si o duc foarte bine. Deabia dupa 6 luni poti incepe sa introduci treptat conform schemei de diversificare.Pana atunci stomacul lor e prea mic ca sa poata digera.Stiu ca sunt care mananca sarmale si piftii de cand se nasc, dar probail vrei sa ai un copil sanatos , asa ca lasa babismele in pace si creste copilul cum trebuie nu dupa surse din epoca de piatra.Poate te supara ce am scris, dar mai ales avand in vedere ce mancam noi in zilele noastre, nu se compara cu produsele pe care le dadeau parintii sau bunicii nostrii.Sunt pline cu de toate.De ce ai vrea sa o umplii cu din astea de la varsta asta asa frageda.Laptele e exact ce are nevoie, nimic mai mult.Daca ii dai lapte praf , poate mai vrea si apa, ceai neindulcit.Deabia de ...maine poti sa incerci sa diversifici , pana acum ai stresat si copilul si pe tine degeaba.Si sa stii copilul stie cel mai bine ce e bun pentru el...nu-l subestima.

Si daca nu vrea laptele ala, schimba-l.Pe lapte, nu copilul
Incearca alta marca, poate ii place alt gust, unele au lapte mai dulce, altele mai natur...cum vrea te prinzi de la prima cutie, nu trebuie sa cumperi daca nu-i place.Sau poate ii place mai subtire...poate ii da probleme la burta acest lapte.Sunt o multime de poate ce influenteaza siuatia.Dar nu mancare ca atare. Atat , ca dupa 6 luni are tot timpul din lume sa manance.Al meu cel mic a mancat mancare deabia dupa ce a putut el tine ceva in mana sa muste el si sa roada cu gingiile. A fost o bucatica de morcov.Nimic pasat, nimic fiert pasta. Sunt copii si copii.Al meu cel mic e mai natur sa zic asa, prefera legumele crude , nefierte si neprocesate.Cel mare e contra, daca i-as da in gura si acum ar fi cel mai fericit.Deci chiar daca nu crezi doctorul are dreptate...







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

EU as incerca lapte cu cereale. Fi-mea m-a albit cu nemancarea ei. Mie mi-a mers (dar nu tot timpul) lapte cu cereale nestle somn usor. Nu I le-am facut terci ci puneam o cupa de cereale in lapte. Iese un fel de lapte Mai gros. Daca nu merge asa, pune un pic de sirop de agave in laptele cu cereale. Miere nu e voie la varsta asta.
CE greutate are bebelusa ta ?

Fi-mea are 3 ani si e in continuare lingava la mancare.
Iti urez multa putere.



cu 32+ .... si am intrat in luna a 8-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Pufulita, cred ca bebele tau pur si simplu nu e inca gata pt diversificare. Iar la inceputul diversificarii trebuie oricind sa ai rabdare, dureaza pina ii vei inlocui o masa intreaga de lapte prin altceva. Mai intii o lingurita, pe urma doua si asa mai departe. Nu te astepta sa iti ia o masa dintr-odata, putini copii o fac.

Apoi nu incerca sa introduci asa multe alimente dintr-o data, lasa-i timp sa se obisnuiasca. Moasa mea mi-a spus sa introduc un aliment si de abia dupa alte trei zile sa incerc cu altceva (asa poti vedea si daca reactioneaza alergic ). Si apoi incepi doar cu o masa a zilei, nu cu toate. De exemplu te hotaresti la masa de fructe si mai intii incerci acolo cu mai multe fructe, apoi treci la legume, apoi la cereale (asta e un exemplu, cu ce incepi e la alegerea ta; eu de exemplu am inceput cu legumele asta fiind aici recomandata ca inlocuitoare a masei de prinz, in timp ce fructele sunt pt mesele "mici", iar cerealele pt seara). Dar incepi sa inlocuiesti a doua masa cind iti accepta deja sa ii inlocuiesti prima masa, nu totul unul dupa altul in 2-3 saptamini. Intr-adevar fiecare copil are ritmul si preferintele lui. Incearca sa ii dai o bucatica de banana moale sa o molfaie, poate nu ii place senzatia de piureu /lichid. Multe cereale au un gust neutru, dar aduc multe vitamine si calorii, poti incerca cu ele mai intii.

Eu am inceput cu diversificarea la inceputul lunii a sasea. Am alaptat dar si juniorul meu a avut probleme cu luatul in greutate (f vioi, consuma multa energie). Insa si aici fiecare copil are ritmul lui. Al meu fiind vioi , udind scutecele si fiind sanatos am considerat ca asta e ritmul lui. I-am dat sansa sa bea lapte praf la completare, a refuzat cu desavirsire, asa ca am ramas la ritmul nostru de crestere. daca tu esti crispata si nervoasa ca nu maninca, nici el nu va avea o atitudine pozitiva la masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Pufulita, daca tu i-ai pus tot felul de acreli in lapte, bietul copil nu mai bea de frica sa nu mai dea iar de gustul ala :(. In alta ordine de idei, ai incercat sa ii schimbi formula de lapte ? Poate fi o solutie.

Pe de alta parte, nu incerca sa ii diversifici. Daca ea in faza in care nici laptele nu il accepta usor, cum va accepta alte gusturi ? Mai ales ca e destul de mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pufulita spune:

Baby1320 vitaminele de care vorbeam nu i le-am pus in lapte, trebuia sa i le dau cate 2 ml direct in gurita, am incercat sa schimbam formula, dar fara efect...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pufulita spune:

roxy este foarte clar ca copilul mananca lapte, nu bea, asta e mancarea unui bebe, daca ai citit bine am specificat ca abia acum trebuie sa incep diversificarea, abia acum incerc sa-i dau o lingurita de pireu sau altceva... nu e problema atat de mare in diversificare, problema e ca nici laptele nu il vrea, oarecum mersi pt mesajul cam rautacios luand in calcul babismele si alte chestii... referitor la ce trebuie sa manance un bebelus de 6 luni si cand si cum intecepe diversificarea stiu f bine, alta e problema de fapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Pufulita, ce alta formula ai incercat inafara de Nan ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

pufulita eu de felul meu nu sunt rautacioasa si nici nu dau mesaje la misto.Cand m-am referit la babisme, ma refeream la sfaturile de moda veche cand se incepea diversificarea la 3 luni.Daca vezi la semnatura mea, baiatul meu cel mare e nascut in 2000 cand schema de diversificare incepea la 3 luni jumate cu mar cu biscuit direct de am avut probleme cu stomacul lui .Am renuntat de la mine putere sa-l diversific pana la 6 luni, citind si documentandu-ma , chiar daca doctorita imi spunea ca o fac pe propria mea raspundere . Eram obsedata cu greutatea , mai ales ca la nastere a fost mic, si il cantaream zilnic de cateva ori pe zi,a sa ca stiu ce inseamna disperarea ca nu ia in greutate. Dar cu toate astea nu i-am dat mancare altceva decat lapte decat atunci cand a vrut el, intinzandu-se dupa mine cand ma vedea mancand. Asta pe la 6 luni, pana atunci am schimbat marci de lapte de mi s-a acrit si am ajuns la laptele de vaca 1,5%. Doar pe asta l-a acceptat.Si aici sunt discutii mii si mii, legate de laptele de vaca la copii mici , dar ce sa faci, nu poti sa ii multumesti pe toti. La baiatul cel mic, am fost relaxarea in picioare.A mancat cand a vrut si daca a vrut un biberon de lapte pe zi, atat a primit.Poate pare ciudat, dar a fost sanatos. Singurul aspect criticabil ar fi ca si acum la 5 ani i se cam vad coastele , e atlet, dar sanatos.
De aceea zic, posibil sa stii tot ce tine de diversificare, sa fii instruita, nu te contrazic, nu te cunosc cum nu ma cunosti nici tu pe mine, sa ma cataloghezi rautacioasa. Dar din primul tau mesaj reese ca te chinui de la 3 luni sa o diversifici si nu reusesti . Poate am inteles eu gresit, imi cer iertare.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

eu stiam ca vitD inhiba pofta de mancare, nu o creste. Si eu sunt de parere ca te-ai grabit cu diversificarea. Ambii mei copii au inceput sa accepte mancare abia la 8 luni. Am inceput cu amandoi la 6, dar nu luau mai mult de o lingurita 2 la o masa, si aia cu strigaturi. Cand am vazut ca nu merge am facut pauza. Adica doar lapte (ambii pe lm) o saptamana sau mai mult si apoi am incercat iar solidele. Cred ca asa cum esti tu terorizata cu mancarea, asa este din pacate si fetita ta. Trebuie sa te linistesti, sa incerci alta formula de lapte, sa mergi asa o saptamana sau doua si apoi o iei usurel cu solidele pana dai de ceva ce-i place si accepta.
Rabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Doamnelor, recititi mesajul initial cu atentie, confuzia a provenit din faptul ca pufulita a folosit termenul "mananca" in loc de "bea lapte", dar nu reiese deloc diversificare la 3 luni, dimpotriva, spune ca nici la 5 luni nu manca desi "TREBUIA SA INCEAPA diversificarea", deci cel putin 5 luni acelui copil i s-a dat doar lapte!
Si eu intrasem pe topic crezand ca e vorba de un bebelus care nu se lasa diversificat, cand am vazut despre ce e vorba n-am mai zis nimic, caci nu stiu ce sa zic de bebelusi cu inapetenta pentru lapte, dar cred ca e foarte frustrant...iar voi nu o ajutati cu nimic tinand-o una si buna ca "s-a grabit cu diversificarea", mai ales ca ea a explicat inca o data ca nu despre asta era vorba.

Mergi la inceput