Felicitari S.Ellena, succes Irilac! #48

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Mena, mersi de raspuns
Angelique...mi-ai dat sperante...nici eu n-am pus in viata mea mana pe un copil atat de mic si ma cam speria gandul ca voi sta si ma voi uita la el si nu voi stii ce sa-i fac. . DD ne ajuta si ne intareste pe fiecare din noi sa trecem cu bine peste perioada asta de acomodare si cred ca cel mai bun e instinctul matern...pe asta ma bazez. Ma bucur ca ai un baitel cuminte
Mami, nu fii suparata, asa sunt ei stangaci cu copiii. si al meu cand are un copilas in fata doar ii zambeste si atat...nu scoate un sunet pe motiv, ca nu stie ce sa-i spuna, ce intelege el . Cand vine de la serviciu pune-i bebelul in brate si zi-i ca esti constipata si stai inchisa in baie macar 15 min pe ceas. Poate ii e frica de el, sa nu i se intample ceva, sa nu greseasca cu ceva...plus ca ei se simt si neglijati perioada asta.
In ce priveste catelul sincer nu stiu ce sfat sa ti dau ca si eu ma aflu intr-o mare dilema. Si noi avem o tentativa de catel acasa, care ne-a stat alaturi 9 ani, a fost langa noi in cele mai grele momente, cand treceau anii si bebe nu mai aparea....datorita lui mai zambeam cand ajungeam acasa, la cate prostioare facea, il iubesc ca pe un copil...dar e caine. Ce fac eu cu un catel care e invatat de 9 ani sa doarma in pat cu noi si cu un bebe mic? Ma doare sufletul, nu vreau sa-i provoc suferinta, el a fost loial fata de noi si noi acum cand ne vedem " cu sacii in caruta" sa-l pasaportez la mama? Pai ma simt ca un nimic. Nu mi-e de microbi, ca mai mult in casa sta si e vaccinat si ii fac baie des....dar e caine....lasa par...si asta ma omoara. Eu mor cand vad par peste tot. Bebeii isi baga des manuta in gurita, nu as suporta sa vad un fir de par pe manuta lui.
Am incercat sapt trecute sa-l obisnuim la locul lui sau in alta camera....dragelor mi-a frans inima cand il vedeam...el saracutul credea ca e pedepsit. Am cedat cand intr-o seara mergea de parca paralizase, m-am speriat ingrozitor, dar si-a revenit dupa 10 min...cred ca a avut un carcel ceva la un picior. offff nustiu ce voi face pana la urma cu el

MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Iri, calmantele orale sunt fix frectie. Pe cateter e smecheria, Perfalgan si Algifen. Intravenos e tot frectie. Dupa ce scoate cateterul Diclofenac supozitor 1 la 12 ore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

S a dus mesajul si vroiam sa va mai zic de mine....

Aseara am fost la dr, totul pare sub control, bebe a mai crescut are cam 3100g dar il masoara f greu acum si nu e sigur.
Am stabilit data operatiei...pe 7 decembrie, deci de azi intr-o saptamana
Am emotii cat casa de mari, sentimente amestecate si de nerabdare si de panica si de frica.... Am sa vad cum le gestionez zilele urmatoare . Mai tare mi-a frica de momentele de dupa operatie, cand va trece anestezia decat de operatia in sine...atunci stiu ca dorm si nu simt nimic, dar apoi...in ziua respectiva si a 2 a zi va fi cam greu. Nu am anuntat inca cunoscutii si nici nu cred ca o voi face pt ca joi ma vor coplesi cu telefoanele si ma vor agita mai tare. Am anuntat doar familia reala si familia virtuala

De acum cu Dumnezeu inainte si totul trebuie sa fie bine.
O seara linistita va doresc

MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Irilac, relax, nu te ajuta sa te agiti si sa iti fie teama.Eu iti spun sincer ca daca nu erau nemernicele mele de umflaciuni peste tot, eram balerina dupa operatie, as minti sa spun ca m-a durut foarte tare, insuportabil, sau ceva de genul asta..E o durere normala, ca doar e taietura-dar trece incredibil de repede.Eu l-am avut numai pe sot, -care nu a avut cum sa isi ia concediu- si nu am apelat la socri-asa ca ne-am descurcat singuri, nu am stat in pat decat in seara in care am ajuns in camera la sot si la bebe, dupa aia am fost speedy, ca de obicei! si acum sunt super ok, gatesc,fac ordine,calc-iar cand e iubi acasa le face el, asa ca lucrurile se aranjeaza...
Tine insa cont de ce a spus si Onutz, ca tre sa ai grija cateva zile la ras, tuse si stranut, aici e mai greu, eu am ras puternic si am inceput sa plang dupa aia, ca asta da, e un efort si nu crezi ca ar fi..Si doare.

cat despre bebe, fii increzatoare, nici noi nu am mai avut un bebe asa mic si acum ne simtim experti, sa vezi ce il manuim si ce siguri pe noi ne simtim! "primele" chestii sunt mai super pline de emotii:prima baie, primul caca schimbat de voi,primul sculat de noapte, primele nopti, cand te tot duci la el sa vezi ca/cum doarme, cum respira, cum sta (ca al meu de la 5 zile se intoarce pe stanga sau pe dreapta, cum ii convine lui, chiar daca il pun pe spate).
O sa fie foarte bine!

acum cand va scriu Nicholas doarme ca boierul, a adormit acum 2 ore la sot in brate, cu nasul in sus si acum i-am facut un super culcus aici langa mine,sa il am sub nas, ca in 5 min mi se face dor de el, daca nu il vad:)..Alin e plecat deja la serviciu, nu stiu ce abracadabra a facut de sta fiu-sau cu bratele sub paturica, de regula e cu ele sub cap sau pe langa urechi:)

IRINUCA, bine ai venit pe lume, fata frumoasa! Bun venit in lumea asta mare pe care va trebui sa o descoperi incet-incet!
Ioana, felicitari, refacere rapida, sa fiti sanatoase si frumoase si puiul sa nu aiba colici! BRAVO!

Angelique, tu ai avut o sarcina speciala si esti o mamica speciala, tu stii ca toata lumea a stat cu sufletul la gura pana a aparut Stefanut si uite, puiul cuminte va umple casa! asa e si al nostru, o cumintenie! murim de dragoste, suntem topiti!
Asa si pe Mena o pandim si o asteptam si dupa aceea rasuflam usurate si pentru ea..

Mami, spune-i sotului ca nu faci nici un rabat la perioada de 6 luni stabilita la inceput, ref la caine.
Linisteste-te si relaxeaza-te,ai nevoie sa fii calma si sa ai laptic pt Ivan.Fruntea sus, ai un pui minunat! spune-i lui tati sa mai aiba putintica rabdare, ca o sa ii si vorbeasca, dar pana atunci e f importanta comunicarea:cat sunt de mici, ei sunt foarte atenti cand vorbesti cu ei si va trebui ca dialogul asta sa fie din ce in ce mai constant!

!!Si eu zic sa fiti precaute, perisorii de animal sunt asa de mici si de usor de inghitit!

Cat despre barbati, fetelor, pai al meu e aur curat!nu numai ca nu a lipsit de la nici o eco, control,monitorizare, nastere,dar ma ajuta enorm!!ne impartim sarcinile in mod egal, desi de multe ori ma trimite sa ma odihnesc, fiindca v-am zis ca eu sunt mama nebuna si chiar daca puiul doarme, ma scol mereu, sa il vad eu ca e bine,iar normal, doarme dus!de-aia nu mai poate el ca maica-sa e truli!
In orice caz, eu una ma simt binecuvantata cu omul meu si uneori, chiar si acum, dupa atata timp, ma ciupesc ca sa ma conving ca bucuria si implinirea pe care le simt inside nu sunt vise.. Sunt fericita si o sa ziceti ca sunt nebuna, dar nu cred ca trece o zi in care sa nu mi se umple ochii de lacrimi cand imi amintesc momentele alea magice:strigatul copilului meu iesit din burtica si lacrimile sotului pe bratul meu, pe care il tinea ca tremura nebuneste..
Doamne, multe minuni ne e dat sa traim si trebuie sa fim recunoscatori pentru asta!!

Andie, -la multi ani!-si eu dau puiului ce pompez de la mine si il las cat are el chef sa stea la tzitzi, insa e putin, putin de tot fata de cat papa el acum, ca el haleste linistit un bine de 100-120 ml, doar respira un pic intre hapaieli:), nu as avea de unde sa ii dau atata lapte, ar muri de foame! M-am simtit super vinovata o perioada, f amarata, dupa aceea am luat lucrurile asa cum am venit:ii dau ce am, il las sa traga ce are chef-si ii completez sa se sature, eu vreau bebele relaxat si multumit.Va creste si el ca toti ceilalti.

Dispar, ma duc sa fac un dus, strumful sforaie in continuare fara grija.. Mas duc sa il asez la el in pat.

azi mi-am repus inelul si verigheta, uraaaaa, ce fericita sunt![

va pupacesc pe toate si tinem pumnii strans fetelor care urmeaza!!

PS am reusit si eu azi, dupa 3 picat de \salinex si o tona de rabdare, sa scot cu pompita aia de tras -niste albiciuni de muci interminabili, Doamne, ce bine, imi respira copilul normal din nou..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Neata Fetele

Azi va invit la un pahar sampanie dezalcolizata si o felie de tort.
Schimbam ceva pe la ani. N-am nimic in plan, poate doar sa fac ceva de papa.

Va doresc o zi buna.

Nicoleta 34+ Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Onutz Si Tnicoleta, La Multi Ani! Sa traiti sa infloriti

La multi Ani si Andreelor/Andreilor si bineinteles, noua, tuturor pentru azi

Felicitari Bioana! Bun venit Irinuca

Mamele de baieti, luati aminte la plangerile fetelor legate de soti si educati-va flacaii in consecinta

Si al meu s-a transformat intr-o chestie enervanta: ca le stie el mai bine pe toate; si cat sa stam afara, si cum sa-i facem masaj, si cand sa-i dau eu sa manance (eventual de fiecare data cand scoate fie-sa vreun sunet). Nu stiu cum mama naibii se face ca eu am devenit brusc ultima retarda din punctul lui de vedere si ce spun eu nu are nici o valoare. Am inceput sa nutresc ganduri de luat zborul cu tot cu fi-mea, pt ca in ritmul asta, el o sa se autointituleze stapanul lumii, pe Mara o sa mi-o transforme intr-o mironosita alintata de o sa-mi vina sa le sparg fetele, si eu o sa fiu un fel de sclav pe plantatie.
Iubesc zilele lucratoare, cand e plecat minimm 9 ore de acasa si urasc week-end-urile cand sta calare pe sufletul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Felicitari Bioana! Recuperare usoara si rapida, multa sanatate la amandoua!

Ina, cred ca v-a fost tare greu...bine ca nu a fost nimic grav. Din pacate atunci cand sunt fratiori mai mari cam asa se intampla, aduc tot felul de "cadouri" acasa celui mic. Singurul lucru bun e ca va fi mai imunizata atunci cand va merge in colectivitate.

Mami, imi aduc aminte si eu de cat de greu ne-a fost la primul copil. Adaptarea a fost foarte grea. Te ajuta cineva cu copilul? Sotul cat de mult e implicat, adica ii schimba pamparsii, sta cu el din cand in cand sa iei si tu o pauza?
Cum sa aduca inapoi catelul? Acum cand tu si bebe aveti nevoie de cat mai multa liniste, mai ales ca e si atat de galagios si agitat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

'Neata, fetele

In primul rand multumesc pt urari

Vad ca la odiseea noastra mai degraba tatii intra in depresie
Al meu e super ok, n-am de ce sa ma plang.
Mami, cum adica se simte singur, atat de dor ii e de potaie, Ivan nu compenseaza deloc deloc? Daca n-ar fi cainele atat de isteric cred ca n-ar fi asa o problema.
Popi, oau, al tau e fix invers, si tot te plangi
Iri, cand povestesti de tentativa voastra de catel imi amintesc de matzul meu negru care imi statea toata ziua in brate inainte sa nasc si, asa cum zici tu, acum crede ca e pedepsit. In prima saptamana nu m-a vazut deloc, nu am putut sa cobor din camera. Acum cand ma duc in sufragerie si vine la mine nu pot sa-l iau in brate, ca imediat ma duc la bebe si stiu ca sufera. Dar macar sta mama cu ei.
Deci mai ai putin, eh? Emotii... eu in dimineata cu pricina am rabufnit, cand am ajuns la spital am inceput sa plang, mi-era o frica... pe urma mi-am revenit, mi-au luat sange pt analize, mi-am luat in primire patul de la recuperare (la Universitar Terapia Intensiva e altceva, acolo se sta dupa anestezia generala) si am mai stat de vorba cu fetele de acolo pana m-au chemat.
Ina, of, imi pare rau de cea mica... bine ca s-a terminat

Fetelor, Angelique are mare dreptate, veti sti ce sa faceti, nici eu nici macar n-am tinut in brate un nou-nascut si stiu ce sa fac (sau cel putin asa imi place sa cred )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Of,Ina,dragele de voi,tocmai mesajul tau mi-a scapat..
Bine ca sunteti ok acum si ca sunteti acasa..Ce bine te inteleg...Noi plangeam amandoi langa el cand se tot chinuia asistenta aia sa isi umple eprubeta cu sange din calcaiul puiului..si acum vad aevea cum storcea cm ala de calcai si il lipea de marginea eprubetei..Mori, nu alta, -dar voi!! asa ca Doamne-ajuta, bine ca sunteti ok acum,fruntea sus!multa sanatate!

TNIcoleta,, La multi ani si toooooooot ce iti doresti, nastere usoara si un bebe sanatos tun!

Popi, cred ca jumatatoiul doar vrea sa fie si el implicat si se teme ca daca nu e f atent cu pustoaica o sa fie facut tata iresponsabil.Eu zic sa il pupi cu drag ca se implica si sa ii spui ca are totusi prea mult elan si ca esti si tu prin zona, sa nu se mai ingrijoreze atat

pup si am duc la nani e 4 AM.Sa aveti un super weekend

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S.ellena spune:

Buna dimineata! Fetelor..cum e cand ti se rupe apa? Acum o jumatate de ora am avut o urgenta la baie (sunt un pic deranjata la stomac), m-am tot invartit prin bucatarie si am tot amanat sa ajung la baie. Si dintr-o data am simtit ca se scurge ceva din mine. Am fugit la baie si am vazut ca aveam chilotul ud, asa cam cu 2 linguri de apa...totul transparent, fara miros...deci nu am facut pe mine . Mi-am pus alta pereche de chiloti, fara absorbant de protectie, sa-mi dau seama daca mai curge ceva. Aseara am avut si ceva contractii, dar neregulate si au trecut cu no-spa si scobutil. De azi de dimineata doar ma tacane asa un pic burtica jos, in stanga. Ma cam apuca disperarea pt ca sotul meu nu e acasa, e cu masina la reparat tocmai la 70 km, la parintii mei. Iar spitalul unde voi naste eu e la 40 km, in directia opusa. Voi ce stiti, daca e vb de apa...cat timp oi avea la dispozitie sa ajung la spital?

39+ cu Eva Maria

Mergi la inceput