Dozare Oscillococcilum...
Poate a mai fost discutat acest subiect, dar va rog, spuneti-mi si mie
cum dozez Oscillococcinum ca tratament preventiv.
Fetita mea are un an si cinci luni si momentan luam un amestec de catina cu miere pt imunizare,insa as vrea sa ii dau si oscillo
Cum ii pot da si cat?
O data sau de doua ori pe saptamana?
Daca ati folosit si a dat rezultate, poate imi spuneti si mie , va rog, noi il vom folosi prima data.
Va multumesc.
Mamica de Maria Irinuca(20.06.2011)
Multumesc Doamne!
Buna,
Eu il folosesc pentru copiii mei de 2 ani. Zic eu cu succes. Raceli mai rare si mai usoare. Initial eram reticenta cand mi l-a recomandat medicul, dar se pare ca e ok. Si am auzit mai multi parinti multumiti de acest tratament preventiv.
Deci eu il dau preventiv, o data pe saptamana. In aceeasi zi, sambata, din octombrie pana prin martie-aprilie. Ideea e sa nu manance sau sa bea ceva inainte sau dupa (timp de minim juma de ora) administrare. Si nici sa se spele pe dinti cu pasta mentolata (se pare ca menta anihileaza un pic din efectele homeopaticelor). Se tin granulele sub limba pentru absorbtie lenta
Nu se dau cu apa, sau cu mancare cum am auzit ca fac unii parinti pentru ca nu ar mai avea niciun efect.
Sara_Maria spune:
Cel mai bine ar fi sa iti recomande medicul pediatru. Noi il luam tot de la 1 an jumatate (adica am luat prima data iarna trecuta), toata iarna, cate un flaconel pe saptamana, iar cand e racita 1 sau 2 pe zi, dupa caz.
Mie mi se pare ca profilactic e bun, oricum fiind homeopat nu e foarte tare si nici reactii adverse nu are. Dar in caz de gripa nu stiu cat e de eficient... mi-e si greu sa imi dau seama pt ca mai luam si altele (vezi nurofen etc).
Sanatate multa!
CorinaDani spune:
mie mi se pare ca scrie destul de clar in prospectul acestui medicament :
"Doze si mod de administrare:
Doza trebuie sa respecte stadiul bolii:
Profilactic: doza recomandata; este de un tub-doza; pe saptamāna īn timpul perioadei de expunere gripala.
Debutul bolii: doza recomandata este de un tub doza imediat ce apar primele simptome. Se repeta administrarea de 2 sau 3 ori la interval de 6 ore.
Perioada de stare a bolii: doza recomandata este de un tub-doza de 2 ori pe zi (preferabil dimineata si seara) timp de 1 pāna la 3 zile.
Este de preferat sa se administreze cu 15 minute īnainte de mese sau cu 1 ora dupa mese. se lasa sa se dizolve īntregul continut al unui tub-doza sub limba.
Pentru sugari: se dizolva continutul unui tub-doza īntr-un pahar cu apa si se administreaza cu lingurita sau cu biberonul. 1 tub-doza contine 1 g globule homeopate impregnate cu Anas barbariae 200 K, 0,01 ml. "
lumimar spune:
Corina Dani,multumesc frumos pt precizari
Prospectul l am citit si eu si am vazut modul de administrare...
Multumesc Doamne!
Ambele MTHFR heterozigote, o sarcina obtinuta natural in martie 2012 oprita in evolutie la 9 sapt.
lumimar spune:
Sara_Maria,medicul nostru pediatru nu recomanda oscilo
Zice ca nu are incredere in el si ca atare nu il da spre utilizare
Varianta folosita de el este Septilin ,un siropel natural luat de la plafar si administrat conform prospect
Insa eu nu vreau sa i dau siropelul pt ca de aproape doua luni ii dau fetitei un amestec de catina cu miere si pana acum a mers bine nu mi -a racit si ma gandeam sa adaug,la nevoie oscilo
Multumesc frumos pt informatii
Multumesc Doamne!
Ambele MTHFR heterozigote, o sarcina obtinuta natural in martie 2012 oprita in evolutie la 9 sapt.
Sara_Maria spune:
Si noua ni s-a recomandat Septilin si First Defense sau Colostrum cu probiotice, insa cand incepem gradi (adica in vreo 2 luni), pana atunci Vitamina C si Oscilo.
Referitor la incredere, nu stiu ce sa zic, asa cum ai vazut si eu sunt sceptica, insa neavand reactii adverse am optat sa ii dau.
Anka74 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sara_Maria Si noua ni s-a recomandat Septilin si First Defense sau Colostrum cu probiotice, insa cand incepem gradi (adica in vreo 2 luni), pana atunci Vitamina C si Oscilo. ... |
Daca imi permiti un sfat, din experienta a 4 ani de gradi, scoala si Septilin, dai macar cu 15 zile inainte de a incepe gradi, poate chiar cu o luna ( de Septilin vorbesc)... E foarte bun insa nu are efecte peste noapte, actioneaza in timp. Si nu te opri odata cu primele semne ale primaverii...daca ti se pare prea mult scazi doza dar continui administrarea ( eu il opream la 01 aprilie si era ok copilul pana pe la 01 iunie...apoi, odata cu sfasitul anului scolar si cu oboseala ce se acumula, racea fix cand se termina gradi/scoala (si fix cand plecam in concediu). In rest, in timpul anului scolar nu avea probleme, insa fix in ultima saptamana il apuca!
Anul asta (are 8 ani) nu i-am mai dat...e ok, insa prin februarie/martie am de gand sa ii dau si nu ma opresc pana nu ma intorc din concediu! Poate anul asta imi iese!
Acum, fetita ta e micuta, zic sa mergi pe schema medicului...doar ti-am impartasit experienta noastra!
iulia_b spune:
Absorbtia sublinguala (sub limba)este o cale rapida de absorbtie, mai rapida decat cea orala (de inghitit), vascularizatia fiind f bogata in zona. De aceea se foloseste si in urgente 9nitroglicerina in criza de angina pactorala/infarct). Nu stiu de unde culegi tu informatiile Ana, mi-e greu sa cred ca un medic nu stie asta, dar macar nu le da mai departe fara un minim de documentare.
Ana71 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Absorbtia sublinguala (sub limba)este o cale rapida de absorbtie, mai rapida decat cea orala (de inghitit), vascularizatia fiind f bogata in zona. De aceea se foloseste si in urgente 9nitroglicerina in criza de angina pactorala/infarct). Nu stiu de unde culegi tu informatiile Ana, mi-e greu sa cred ca un medic nu stie asta, dar macar nu le da mai departe fara un minim de documentare. |
Multumesc pentru punerea discreta la punct
Ai dreptate, voiam sa zic ca tb lasate sa se dizolve lent sub limba....nu mestecate sau inghitite.... Exprimarea (bat-o vina )
Dar sincer si tonul tau....no comment...
ali spune:
Septilinul e natural dar pana la un punct...i-am dat si eu lui fiu-meu cand avea un an jumate si in urmatorul an cand m-am mai dezmeticit am inceput sa citesc ce mai scrie pe medicamente.Pff,e plin de parabeni si am refuzat sa-i mai dau.Caut variante, poate cu mai mult zahar, dar fara conservanti.