burtici cu stelute de iulie august 2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adde2510 spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_popa27

Am primit azi rezultatele de la primele analize si am glicemia cam mica 64 (normal e intre 70-105) si m-a parut mi-au aparut unele chestii mai mici la sange dar din cate am google-it eu se pare ca ar fi noprmal(cel putin incerc sa nu ma panicjhez ca mai am aproape o luna pana ajung la medic)

Si eu am glicemia scazuta, dar in general o am asa. Nu mananci multe dulciuri? Ca eu asa patesc. Si uneori ma simt obosita. Acum mai mult fiind insarcinata. Eu m-am programat mai devreme la medicul de familie ca sa-mi explice analizele si poate-mi da ceva vitamine. Voi luati vitamine in sarcina? Ginecologul mi-a dat sa iau Elevit, dar mi se par scumpe si nu le-am luat :D Erau la un moment dat compensate, dar nu mai sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

Eu nuam putut sa mananc dulciuri si nu am manacat zahar deloc aproape in ultimele 2-3 sapt ca mi-e scarba de gustul dulce .. ieri am baut un ceai ca mi s-a purut ca racesc si am pus o lingurita de zahar si cam atat. Azi cand m-am intor de la laborator m-am infipt intr-o cofetarie si ma tot strambam la vitrine ... pana la urma am luat un ecler cu fructe si l-am mancat gandindu-ma ca trebuie sa imi creasca glicemia. Despre vitamine ...eu am luat de dinainte de sarcina centrum materna (a fost planuit) dar am apucat sa iau o saptamana numai inainte de sarcina ca s-a prins din prima si 6apoi am mai luat 2 sapt in sarcina si m-am oprit ca am citit undeva ca ar trebui totusi sa imi indice medicul daca e cazul sau nu sa iau . Acid folic am luat la fel cu o sapt inainte si nu m-am oprit nici acum .. Si medicul mi-a mai dat magneziu (MG B6) dar nu m-am simtit bine de la el dupa cum v-am mai batut eu la cap cu reactii neasteptate :) si la el am renunat. Acum sunt doar pe acid folic si utrogestan inca o sapt (si utrogestanul l-am oprit 2 zile inainte sa imi faca analizele de urina ca ma gandeam ca poate afecteaza analizele)

Mergi la inceput

Apropo de ce zici tu ca ti-a indicat sa iei elevit si nu ai putut nu stiu daca e neaparat atat de urgent in primul trimestru . Ca eu dupa ce am citit pe net ca e mai bine sa las medicul sa imi dea medicatia sa nu iau eu dupa ureche mi-am sunat o prietena medic (nu e la obstetrica dar are 3 copii frumosi si sanatosi) si am intrebat-o ce sa fac (ca era prea devreme sa merg la medic fiind in sapt 3-4 de sarcina) si ea mi-a spus la fel sa ma opresc ca nu are sens decat din al doilea trimestru cand devin obligatorii . Asa ca probabil in al doilea trimestru o sa trebuiasca sa luam obligatoriu(desi am auzit ca exista si cazuri in care medicul nu da aproape nimic pana la sfarsit ci doar ce iese la analize lipsa de ex: daca iese lipsa de fier atunci gravida primeste fier, daca e lipsa de calciu atunci i-a calciu , deci nu neaparat trebuie sa i-a un complex de vitamine)
Eu m-am dus la farmacie si am intrebat daca e cazul sa iau ceva inainte de conceptie si farmacista mi-a impins rapid un centrum materna sub nas si acid folic si de-aia am luat vitamine, dar medicul nu mi-a dat decat mgneziu pe care l-am oprit imd la o sapt si putin ca l-am sunat ca nu imi era bine de la el si nu a ziz ca ar fi vreo prob.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Mie la prima sarcina ginecolul nu a vrut sa imi dea nimic vitamine. Mi-au zis ca vitaminele gen Materna au seleniu care nu ar fi recomandat. Nu stiu daca e sau nu adevarat ca nu am cumparat deloc .

Deci 9 luni am trait doar cu ce mancam si cu perfuzii, in perioada de dizgravidie. :)
Acuma daca dr o sa-mi dea, o sa fiu asculatoare.

Elena & Denisa

Mergi la inceput

Acum m-am uitat pe cutia de materna si are si seleniu . Ajungi sa te panichezi si daca iei si daca nu iei vitamine. Pana la urma e iportant sa fie din dieta luate toate nu din pastile. Mie magneziul cred ca mi-a facut mai mult rau decat bine pt ca o sapt am fost praf si nu prea mai mancam fructe si legume proaspete si nu cred ca e prea bine . Acum depinde si de toleranta la medicamente ca eu nu prea ma inteleg cu ele .. daca au si reactii adeverse la mine sigur se manifesta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

mie la prima sarcina nu mi-a dat deloc vitamine , decat in ultimul trimestru fier ca imi iesise mai mic la analize.El e de parere ca da ce lipseste nu e normal sa iei o vitamina daca tu o produci in exces si ce e drept i-am dat dreptate, m-a simtit super toata sarcina si fara vitamine .
Acum cel mai bine e sa tii cont de recomandarea medicului care urmareste sarcina el stie cel mai bine.
Despre elevit stiu ca e ieftin la farmacia tei(orice e ieftin la ei)(ia o prietena) 29 lei 30 comprimate adica o luna. Cand eram eu isarcinata cu Iancu la alte farmacii erau in jur de 40 de lei,dar sunt destul de mari si cam greu de inghitit pt cine nu iubeste pastilele.

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011) + 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrya31 spune:

Buna fetele! Ce vorbarete sunteti...
Eu iau pregnacare care contine acid folic si 19 vitamine, vad ca si astea contin seleniu...da eu nu cred ca face rau, daca ar fi contraindicate in sarcina, atunci nu le-ar mai baga in vitaminele pt gravide, ca doar nu sunt nebuni...
Eu de cand am aflat ca sunt graviduta evit sa mai tin laptopul pe burtica cum faceam deobicei...il tin fie pe noptiera, fie pe picioare, desii imi e mai incomod.

Afectiunea este germenele pasiunii. Pasiunea este germenele celei mai perfecte iubiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Buna fetele eu sunt varza greturi nu dorm noaptea imi este foarte rau dorm 3 ore pe noapte ziua nu dorm deloc

amalia tsakoniati
7+

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrya31 spune:

Amalia tu ai gemeni??? Imi pare rau ca nu poti dormi, dar poate in curand se vor domoli greturile si o sa iti fie bine... nici-un aliment nu-ti domoleste starea de rau, ma refer la ceva gen lamaie, portocala, ceiuc de ghimbir...

Afectiunea este germenele pasiunii. Pasiunea este germenele celei mai perfecte iubiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Amalia si vomiti? sau doar greata?
Eu de ex nu am vomat la nici o sarcina.Doar greata.
Incearca limonada, te linisteste.
Si tre sa te odihnesti cumva.....

Elena & Denisa

Mergi la inceput