Felicitari Douradoudou, Pyaoliang, Angelique! #47
Raspunsuri - Pagina 23
adriana15 spune:
Bioana, iubita, maine vei fi cea mai fericita mamica din lume cand iti vei tine puiul in brate.
scoatem motatele pt tine, sa dea Domnul sa fie totul bine si sa treci cu bine peste operatie.
Si voua celorlalte viitoare mamici va tin pumnii!
Scriu rapid despre noi ca in curand se trezeste puiul meu sa pape.
Continuam pe aceeasi linie in sensul ca papam doar de la mami, dormim si suntem ff cuminte.
Am luat in 5 zile 200g, azi am facut deja o saptamana, suntem maaarii si am depasit deja cu 50g greutatea de la nastere.
Sunt coplesita de emotii cand o privesc, cand fetita mea cea mare o pupa si o iubeste asa mult, ca nu e absolut deloc geloasa, este f grijulie cu ea. Ce sa mai, sunt fericita.
Azi am fost la pediatra pt ca ne curgea un ochisor si am primit picaturele cu antibiotic, azi-noapte ne-a cazut si buricutul deci...liber la baie diseara.
sotul meu a plecat azi sa cumpere hainute mai mici, sunt toate mari, le-am luat de 56 cm si ea are 50.
o sa incarc si cateva pozici cu ea pe picassa.
cu timpul stam destul de prost in sensul ca at cand doarme fac de mancare, dupa-amiaza ma ocup de Raissa, de citit am citit asa fulger, din pacate nu am cum sa nominalizez acum, decat sa scriu tampenii, oricum o sa intelegeti si voi cum sunt primele zile cu bebe acasa, ca nu vrei sa faci decat sa stai cu el, sa-l mirosi, sa il iubesti.
Va pup mult de tot si inca o data
HAI BIOANA!!!!!!!!!!!!!!
IPopica spune:
Doura, ferma pe pozitii ca de obicei. Esti foarte tare, doamna, jos palariuta!
Angelique, felicitari pentru ambitie! Ma bucur ca sunteti bine amandoi si ca esti pe post de milka
Bubu, ai dreptate nu e obligatoriu sa fie colici, dar gaze mai aduna si ei (pe langa bazdaci). A mea se chirceste si se enerveaza uneori, dar daca apuca sa traga vreo 2 -3 vanturi se linisteste si are asa o fata incantata . Infacolul l-am rarit si noi, ii mai dau doar seara juma' de pipeta ca sa fie eu sigura ca dorm linistita (egoista, stiu). Treptat o sa i-l scot de tot din meniu, de saptamana viitoare o sa-i dau o seara da una ba.
3800 la 2 saptamani ; a mea are abia 3,200 la 3 saptamani jumate (ce-i drept a luat regulamentar 200g pe saptamana)
Dap, si a mea ranjeste in somn, nitel stramb asa, dar are asa o fatuca fericita. Ca mai are ea momente de gura pana la urechi dar si ce sunete ies pe acolo .....
Si aceeasi problema o am si eu cu mucii fornaiti. Para aia e nula, nu-i intra in nas, am reusit sa-i mai pescuiesc cate un muc razlet dupa ce-i pun ser fiziologic (cam juma de fiola in ambele nari; pediatra zicea sa pun una intreaga, dar nu am sanse ca incepe si se zbate) si o strang usor de nari, atunci fornaie mai tare si-i mai arunca in afara. Dar haraie si horcaie de ma scoate din minti si eu nu am ce sa-i fac
Iulia spor la tortura
Dannah ar fi tare sa nasti pe 20.12.2012
Legat de marimea scutecelor ... la mine inca-s mari cele new born de la huggies .....
Sellena, ultimul meu consult "prenatal" programat l-am folosit pe post de consultul la 10 zile de la nastere
Alina, la noi temperatura variaza intre 21 si 24. O tin fie cu body tip maieu si combinezon subtire, fie body maneca lunga si salopeta (dar in partea de sus, salopeta ii vine ca o vestuta). Si asta pt ca si eu stau in tricou si bluza lunga peste. Daca raman fara combinezoane si salopete o tin in body + nadragi + o vesuta tricotata de mama. Noaptea e in body subtire si mai nou intr-un fel de sac de dormit din material gen prosop mai gros(e ca un fel de combinezon cu maneci, numai ca in zona picioarelor nu se desface pe fiecare crac si e mai larg, sa aiba loc sa baleteze).
Bioana
Mami, cati doftori atatea pareri. Eu una as scoate-o oricand si oricum, dar nu ma lasa ta-su, ca deh, e floricica lui firava Eu nu stau cu ochii pe ceas cand ies cu ea. Merg pana ma lasa nervii si apoi ma intorc. Azi am zacut mai bine de o ora pe-afara, ca a fost soare si frumos si mi-au dat picioarele ghes sa pedalez. Daca ar fi fost si ta-su cu noi probabil ca in 30 minute eram inapoi in casa
angiuta spune:
Bioana
Nastere usoara si fara complicatii!
Eu m-am intors de la spital, din fericire nu a trebuit sa astept decat 25 min. M-au lasat pe. mine sa decid cum vreau sa nasc dupa ce mi-au explicat riscurile.
Am ales sa nasc natural, o sa ma consulte si un ortoped dupa ce nasc.
Mi-au facut si eco si CTG, totul e ok, bebe nu e foarte mare, la 38+0 saptamani 3000 g, celelalte dimensiuni nu le am. Inca o confirmare ca e fetita.
Nu inteleg tot ce a scris in scrisoarea pentru ginecologul meu, astept sa ajunga prietena mea acasa de la munca sa-mi descifreze prescurtarile.
Oricum ei sunt acoperiti, in acte au scris ca la dorinta mea explicita se opteaza pentru o nastere spontana.
Dr. m-a sfatuit sa port neaparat centura, eventual sa o pun un pic mai sus.
Aschiutza sa stii ca la Schwangeren beratung au pus altfel de scaune, mai comode .
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 37+
almy spune:
Hai BIOANA!!!!
Ce frumos, Irina Andreea se naste de Sfantul Andrei!
Sa mearga totul bine, sa fiti santoase amandoua, sa vina laptic repede si ea sa pape bine!!!
IuliaCospy spune:
Ioana, sus motatele pt tine! Sa dea Dd ca totul sa decurga lin si repede si maine sa iti tii cu bine minunea in brate!
Astept mesajul tau si le scriu fetelor imediat, caci maine voi fi toata ziua pe langa calculator.
Mena suflul sistolic e relativ frecvent in sarcina si nu are implicatii negative. Multa lume il are oricum. Eu am avut la Sara. Ce povestesti tu par mai degraba palpitatii. Ai grija de tine!
Dannnah la Mara ce nr de pampers ai avut? Eu am luat la fel ca la Sara: 1 pt spital si 2 pt acasa
Iulia, mami de Sara Andreea si 37+
bioana spune:
multumesc mult fetelor!!!!!!!!! va dau de stire cat de repede pot.
embarazada de 39+
o minune de fetita...Irina Andreea
Bubulina42 spune:
Ioana, suntem alaturi de tine, toate!Iubitaaaaaaa, maine iti vezi minunatia de fetita, Doamne-Doamne a aranjat lucrurile astfel, sa o pupati chiar de ziua ei!
Nastere usoara, Doamne-ajuta, multa sanatate amandurora si recuperare maxima si rapida, asa, ca la mine
A sosit ZIUA cea mare, intalnirea, wow, ce emotii pe voi, dragilor!! Asteptam vestea cu nerabdare!!
Menaaaaaa te rog mult, nu te mai supara pe sot, gandeste-te ca si el e intr-o tensiune continua, la asta te-ai gandit? crezi ca lui ii e usor sa vada cat ai tras pana acum si sa ii sara inima la fiecare drum al tau la spital? barbatii nostri sunt mai emotionati decat noi, asculta-ma bine ce iti spun, iarta-l si uita ce nu ti-a placut, astea sunt maruntisuri care nu au nici un aport benefic nici in sarcina nici in relatie! Bucurati-va de clipele in care va simtiti delfinasul si fiti calmi si relaxati, pai ce faci mai mami, ai uitat de conditia ns, de a fi ZEN??
Popii, deci nu sunt singura care se zbate cu misterul mucicios si nu ii gaseste rezolvare, asta e, dim i-am pus cateb 3 picaturi de Salinex si s-a terminat cu fornaiala.Si eu am pescuit niste chestii albe la doua stranuturi interminabile, asa ca tot e mai bine decat deloc
Cu greutatea..pai Musiu Nicholas a avut 3620 la nastere, a scazut pana la 3240 de era sa ne alerge asistenta de parca eram noi de vina,ne-a linistit pediatrul ca e ok si dumnealui,fomistul- a recuperat rapid fara sa mai asculte pe nimeni, lejer:):)Aoleu, cand ii e foame sa te tii!!
Alina, la noi temperatura este 22-24, mai mult 23.5 si lui ii place, nu il infofolesc deloc, ii dau doar body si atat, il acopar cu o paturica si gata, e mereu relaxat, cand il schimb..NU imi plac chestiile alea de corp pe care tre sa i le bagi pe gat, bleah, deloc, le-am strans si le dau, le prefer pe cele care se inchid cu capse, chiar si cele pentru dedesupt, ca oricum saracii se fatzaie ei destul, nu am chef sa il mai chinui si eu, noo way!
Sunt in continuare f f multumita de Huggies!Moi, pufosi si comfortabili, nici un semn, nimic pe langa, super ok!
Fetelor, la noi ninge de ieri,sunt -2 grade, curge de zici ca e Craciun!!s-a asezat, cred ca daca as avea o sanie acum as putea sa o plimb linistita prin zona...E frumos albul de nea, insa nu il asteptam acum, desi in mod normal, in Ca este deja tarzie ninsoarea asta:)
Iu-huuu, ce soare si frumos era in dimineata cand mi-am primit baiatul in brate!!...
va pup si fug, ii e foame!
angelique_19 spune:
Fetelor va pup pe toate,sunteti minunate,atat de mult imi place sa fiu aici printre voi
hai Ioanacuraj maine iti vei tine minunea atat de asteptata in brate
Noi suntem bine,puiul are 3,450,a fost pediatra la noi si suntem bine.Suntem foarte cumintei si papam foarte mult.Am pus poze pe picasa cu puiul meu cel iubit.Revin ca s-a trezit si trebuie sa facem baita
35+ cu Stefan Lucian
onutz83 spune:
Hello, fetele!!
Angelique, am ramas muta cand am citit povestea nasterii tale... daca n-as fi facut si eu cezariana probabil nu ma impresiona atat de tare, eu habar n-aveam ce-i aia operatie.
Felicitari!
Alina, la noi sunt 24 de grade. Va fi si mai putin, dar atat avem cu centrala la minim, oricat de mult aerisim, pentru ca inca e cald afara. Peste cateva zile vor fi 22 probabil.
In prima saptamana il tineam in body si pantalonasi, dar acum, de cand cu fornaiala se adauga sosete, o salopeta intreaga si se scot pantalonasii. Caciulita ii pun, desi in spital ne-au spus sa nu le punem si sa nu-i infofolim. Bla bla si uite ca acum e racit. Nu ma mai iau in viata mea dupa chestiile astea inovatoare, acum mi se rupe sufletul cand il aud noaptea ca nu poate respira cum trebuie.
Pentru mucisori folosim cu succes batista bebelusului. Doamne, ce scoatem de acolo. Il aspiram seara, dupa baie.
Bioana, tinem pumnii pntru maine. Va fi bine
Abia astept sa ne-o arati pe Irina
Mena, sarcina ta cu atatea probleme este un mare test pentru relatia de cuplu. In general barbatii nu inteleg ce-s aia hormoni de sarcina. Al meu nu crede ca exista asa ceva.
Mai bine exteriorizezi ce simti decat s-o dai in altele. Ar fi si mai bine daca nu ai pune totul la inima, dar daca nu poti, asta e.
Hai, ca mai e un piiiic!!!
Iri, cum adica clisma dupa operatie?
Oricum anestezicul incetineste muuult digestia, o sa faci un kk mai ca lumea la vreo 3 zile de la operatie, daca nu mai mult.
Mami, eu o sa-l protejez mai mult in perioada asta, azi l-am scos prima si ultima oara pe luna asta. Pana nu-i trece mizeria asta de raceala eu nu mai fac experimente pe copil, zica cine ce-o vrea. Nu vreau sa-l mai calesc.
Dar aerisesc camera cu el acolo, in bratele lui tati, in pat, invelit.
Daca nu era racit l-as fi scos dupa varsta de 2 sapt in fiecare zi.
Cellena, cred ca cel mai bine intrebi la hr. La noi ziua de salariu e ultima din luna, pana pe 20 (aproximativ) trebuie sa le duc concediul ca sa poata calcula in timp util (eu am salariul de baza in euro si primesc contravaloarea in ron, deci variaza).
Bubu, ce noroc aveti
Pe-al nostru il mai apuca Mai ales noaptea... azi-noapte cel putin a fost horror. L-am adormit cu uscatorul de par. Bine, nu eu, eu cedasem nervos si i l-am pasat lui tati, saracul.
In rest, mare mancacios, maaaare. Singura chestie e ca doarme fix 3ore, nisiodata mai mult, poate mai putin si noi suntem mai zombie, asa. Nasol de tati, care incepe serviciul de sambata, nu vreau sa ma gandesc...
Legat de scutece, deocamdata ramanem la Pampers Premium Care. Pentru maternitate cred ca cea mai potrivita marime e 1 sau newborn, 2-5 kg. Noi acum am trecut la nr 2, avem putin peste 4 kile si nr 1 ne strangea la picioruse. Acum depinde si de , daca e buflici ca Nicholas al lui Bubu probabil ca nr 1 il strang de la inceput, al nostru nu are copanelele grasane, e mai manechin asa, in schimb are falcute
Si ne topeste cand ne zambeste in somn cu buzitele alea subtiri care se subtiaza si mai mult si se arcuiesc cand rade
bioana spune:
multumesc mult,inca odata. ma simt asa de bine cand stiu ca sunteti cu gandul alaturi de mine.parca e mai usor...gata, mi-am facut si injectia la centrul de sanatate.merg sa fac un dus si la pat.......azi am avut multe contractii...la greu.nu stiam cat de dureroase sunt...
asa e, maine e sfantul andrei.urez si eu la multi ani tuturor celor care poarta acest nume.o sa fie o zi minunata...nici daca o alegeam eu nu cadea mai bine.va pup pe toate si revin maine cu vesti bune.
embarazada de 39+
o minune de fetita...Irina Andreea