Bebe nu silabiseste la 9 luni

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu imi amintesc ca al meu la 1 an si 11 luni nu vorbea...abia silabisea citeva cuvinte...iar de la 2 ani si o luna nu mai tacea din gura....

nu sunt specialist dar poate de la 3 ani sa te ingrijorezi ca nu vb...si desigur daca cumva are alte simptome.
dr ce spune?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciresica5 spune:

Fetelor, va multumesc ca m-ati mai linistit!
Mai asteptam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorinne spune:

Da...gura lumii, cat de cunoscut imi suna...Avea bebele meu fix 6 luni cand am fost intrebata de o cunostinta "Si ce spune bebele?". Raspunsul meu : "Nu spune nimic, are 6 luni". Replica ei uimita nu a intarziat sa apara : "Stiu ca are 6 luni, dar al meu a inceput sa spuna "mama" si "tata" cand avea 5 luni". Si apoi, pe un ton compatimitor : "Dar stai linistita, copiii sunt diferiti".

Parerea mea, neavizata, ce-i drept, e ca nu ar trebui sa-ti faci griji. Dar, pentru a fi pe deplin linistita, nu ar fi rau sa adresezi o intrebare pediatrului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ciresica5
Ma stresez ca toata lumea ma intreaba "ce zice bebe, mama, tata?", iar ea nu zice nimic...

pai raspunde-le si tu <<bebe spune "satelit geostationar", dar numai celor pe care ii simpatizeaza>>

acum, serios vorbind, daca stai sa asculti toate babele (=bagatorii in seama) o sa te stresezi mult.
daca tu esti multumita de cum evolueaza, iar pediatrul nu are nicio suspiciune, treaba-i buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Buli,
Sau "dezoxiribonucleic", asta-i preferatul meu.

Ciresica, cred ca fetele deja ti-au zis exact ce as fi vrut sa-ti transmit si eu. Multa sanatate si multe bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Ciresica, al meu are 1 an si-o luna, deci sunt pe aproape...zice mama, tata si bau (se si piteste cand zice bau) si ATAT.

Soacra-mea il intreaba pe fi-su ce zice bebe de cand avea 4 luni, acu' fo' 3 zile a cedat nervos si i-a zis ca stie CNP-ul ma-sii (aka al meu).

Fie-mea n-a zis decat mama, tata si una (luna, ca ne-o arata)pana la 2 ani si o luna, apoi in 3 saptamani a vorbit TOT.

In rest, sunt de acord cu fetele, daca e activa, reactioneaza cu mediul, se joaca etc., e inca prea mica sa iti faci probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sara_Maria spune:

Ciresica, NU iti mai compara copilul cu altii, nici macar cu voi parintii. Fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare. Ii poti pune o intrebare pediatrului la consultatia periodica.

Nu e nimic rau sa ne intrebi pe noi, insa fiecare iti poate spune din experienta personala cu copilul (copiii) fiecareia.
Eu am vorbit intotdeauna cu fetita mea, mult si fara diminutive si gangureli si nu mi-am pus problema ca va vorbi la 5-6 sau 12 luni.

Vorbeam de una singura de nebuna prin casa si atat, poate pur si simplu pt ca stateam toata ziua numai cu ea si ma plictiseam infiorator :-).

Si, colac peste pupaza, dupa ce am vorbit atat cu ea tot "tata" a zis prima data (glumeam, desigur), apoi "pa" si apoi neimportantul "mama".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ciresica5

Nelia, la vaccinul de 2 luni a facut febra mica, la 4 luni - nu, nici la 6 luni, cu precizarea ca vaccinul de 6 luni l-am facut intre doua raceli, tratata doar cu paracetamol si nurofen, fara antibiotic. Deci in momentul vaccinarii era sanatoasa, dupa care dupa vreo saptamana a racit iarasi. Exista vreo legatura intre ele?
Sirimie, nu e apatica, rade , se joaca, scoate sunete, doar ca nu spune silabe. Ma stresez ca toata lumea ma intreaba "ce zice bebe, mama, tata?", iar ea nu zice nimic...

Si de ce-ar trebui sa zica ceva acum, asa de tanara si daca nu are nimic de zis? Fetita prietenei mele are 2 ani impliniti recent si zice PA-PA, CA-CA si TA-TA ca si cuvinte care au sens. In rest vorbeste numai pe limba ei. Rade si chiuie si tipa si vorbeste pe limba ei dar asta doar de vreun an incoace si nu mereu, doar cand are ea chef. Si maica-sa a vorbit tarziu. Eu in schimb am vorbit foarte repede, adica aveam vreo 20 de cuvinte in repertoriu pe la 8-9 luni fiindca vorbeau mereu ai mei oricand orice cu mine si eu mereu am fost foarte vorbareata. Dar sunt copii mai tacuti si nu-i nimic rau in asta.

20+
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Mai,nu incercati sa-i induceti bietei fete si ideea ca are ceva de la vaccinuri,nu aveti nici o dovada ,insa riscati sa-i induceti idei nesanatoase.Pana si Eva care vorbeste de la 11 luni..la noua avea doar tata,dai,mama,apa,papa,batuta(bunica) si in rest limba ei......e normal sa aiba un vocabular redus.Imi aduc aminte clar ca eram la mare....in iulie 2010,si Eva a spus atunci"malia"....apa malia..adica marea e o apa.....sincera sa fiu..a mea a zis tata pe la sapte luni..am filmulet.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Ma rog, asta nu ar fi o problema, cu "vorbitul" la cateva luni. O sfatuiesc pe Ciresica si pe alte mame, unele fara experienta, altele aberante si cu gandire putina din lumea asta sa nu faca greseala sa compare propriul copil cu altul atunci cand va fi mai mare, asta il va descuraja total.

Mergi la inceput