Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013 (cap 28)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Anca nici nu stiam ca Bepanthenul sensibilizeaza pielea lui bebe. Si e recomndat sus si tare de catre maternitati si pediatrii. Eu am dat-o pe fi-mea cu Bepanthene si Sudocrem. Foarte rar am optat pt altceva.

Mami-papatot faina revista.

Rose mersi de urari.
Eu am avut pompa electrica, cu butoane si viteze si ... ciuciu lapte. Parerea mea e ca daca ai lapte iese si cu o pompa de 50 lei manuala, daca nu, poti sa ai si pompa de electrica de 15 mil si tot nu iese. Eu ma chinuaim cu a mea si iesea doar 10 ml, la altele le curgea laptele pe jos, la altele trageau un pic de pompa si tasnea laptele de numa. Eu, ciuciu.

cu 29+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Dakuta, La multi ani! Iti doresc sanatate si o nastere ca un stranut!

Eu azi merg la dr si o s-o intreb de faza cu epilatul. Macar pe la 36-37 sapt sa ma fac.

Pt spital: eu am fost internata la RM si nu am avut nevoie de absolut nimic de acasa. Pt nastere probabil o sa-mi iau niste sosete ca poate mi-o fi rece, ceva de citit si rontanele. Cat am stat am suferit nitel pt ca pranzul era la 12, iar cina la 6. In prima zi am chitait rau, iar a 2-a zi le-am spus asistentelor si ele mi-au mai adus o portie de pranz pe la 4 . Si haine de iesit din spital pt mine si mandrul meu. Atat! Nici nu-mi bat capul prea tare ca au chiar de toate (inclusiv chiloti si tampoane speciale).

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xtraordinary spune:

LA MULTI ANI DANKUTZA, SA PRIMESTI TOT CE ESTE MAI BUN IN VIATA DE LA DD!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

La multi ani Dankutza !

Eu pompa de san am luat cand productia era mai mare decat cererea, am crezut ca imi va fi mai usor sa stochez la congelator. Surpriza! Sanii curgeau singuri, dar cand puneam pompa nu reuseam sa scot nici 5 ml. Pompa testata de altii, cunoscuta ca fiind f eficienta... Pur si simplu, la unele femei pompa nu functioneaza. Nu e numai o chestie de mecanica, tine si de psihic si de hormoni...si nu are legatura cu cantitatea de lapte disponibila. De aceea eu sunt impotriva pompelor de san, demoralizeaza.
Prin maternitati exista pompe profesionale care pot fi utile in cazul canalelor infundate, insa si din acest punct de vedere, bebe este mai eficient si mai putin traumatizant.
Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru ca alaptarea sa fie o experienta frumoasa este sa va pregatiti pentru ea. Nu e obligatoriu sa fie dureroasa, dar bebe trebuie mufat corect. Stiu ca tentatia e mare sa spui "ce e asa de greu sa bage tata-n gura" dar ...se pare ca este. E important sa iti arate cineva cum e corect, nu ezitati ca, daca asistentele nu sunt f prietenoase, sa rugati o mama care nu e la primul copil sa va arate/ajute.

Stiu ca eu citeam cu groaza ca asistentele "te trag de tzatze" si ma gandeam doamne ce umilitor...dar cand am fost eu pusa in situatia asta nu a mai fost nimic umilitor, a fost natural. Pe toate ne "verificau" daca avem macar un strop de colostru, daca iese pe undeva (deci daca avem canale libere) etc....si nu stiu, acolo in maternitate am devenit brusc, peste noapte, mama. Ma mir si azi, cand m-am trezit din operatie inca nu imi facusera nici un calmant si aveam deja saculetul cu nisip pe uter. Asa ca prima intrebare a fost "cum e fata, e bine?" si a doua fraza a fost "baga-mi-ash poola ce ma doare, pe urmatoarea o nasc natural" :))))) de s-a facut mama rosie ca racul auzindu-ma dar eu nu mi-am dat seama ce formulare kkdemica alesesem...

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tweetisor spune:

LA MULTZI ANI DANKUTZA !!! SA FII SANATOASA , SA AI PARTE DE O NASTERE USOARA SHI SA TE BUCURI TOATA VIATZA DE PUII TAI .

pt bagaj , cum am mai zis : buletinul si poate o camasa de noapte , si haine sa ies din maternitate shi eu shi bebe !

good point Blue : rontzanele ..daca dau in bulimie pe acolo shi nu ma ce rontzani . O prietena fix dupa ce a nascut natural a bagat un snickers (era shi la indicatzia moasei) ca sa aiba energie ca na ..se chinuise ceva sa nasca ... shi sa poata alapta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

La multi ani Dankuta, multa fericire si tot ce-ti doresti!!

Azi ma duc cu Matei la RMN, tineti-ne pumnii sa avem rezultat bun.

Pe seara am si programare la gineco dar nu cred ca ajung daca Matei va avea manifestarile naspa cu care sunt obisnuita deja de la sedative...

dankuta - cand te mai duci la Haiduc?? maine stiu ca e de garda ! dk nu ajung azi , maine ma duc sigur la spital sa-l caut

lui Matei (15.12.2010) si 32+ cu Amelia

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

Anca nici nu stiam ca Bepanthenul sensibilizeaza pielea lui bebe. Si e recomndat sus si tare de catre maternitati si pediatrii. Eu am dat-o pe fi-mea cu Bepanthene si Sudocrem. Foarte rar am optat pt altceva.

La multi ani!!!!

Si eu tot bepanthen si sudocrem. Sora mea a nascut anul asta si i s-a cerut in spital bepanthen. Deci...

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 28 sapt

Mergi la inceput

Eu am pompa manuala. Cand am ajuns acasa ne-a vizitat asistenta si MF si ele m-au initiat in tainele alaptarii, habar nu aveam de canale infundate si alte alea. L-au invatat pe sot sa ma mulga si ca eu nu puteam singura din cauza durerii, apoi lucrurile au fost mai simple incepuse sa curga singurel. Nu mai stiu cat de utila a fost pompa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mami_papatot

Gagicutelor, v-am promis REVISTA . Iat-o

http://daria-chic-florist.blogspot.ro/

Sper sa va placa!

Cum sa nu ne placa, foarte tare revista, ai o meserie deosebita si o familie tare frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Multumesc de urari!

Blue Imi place faza cu nasterea ca un stranut. Eu, aproape de fiecare cand stranut, ma si scap un pic pe mine. De abia astept sa-l tin in barte si sa mi se spuna ca bebe e sanatos.

Pisi se si spune ca bebe e cea mi buna pompa. DIn nefericire pompa mea de 2,3 kg, nu m-a ajutat deloc. Nu vroia si pace. Eu tot sper ca de data asta sa am lapte si sa le dau la amandoi, daca reusesc. Vrabia....
Si eu m-am dus la desfundat la o asistenta mai in varsta. "Trasul de tzitzi" e naspa rau. Dupa nastere, erau si asa sensibile, iar desfundatul lor durea de numa. Totusi nu am avut lapte.

Mys multa bafta la RMN. STIU eu ca o sa fie bine.
Eu ma mai duc in decembrie. L-am vazut saptamana trecuta. Asa ca ne mai vedem in dec (nu stiu cand) si apoi din ianuarie, saptamanal.

cu 29+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III

Mergi la inceput