Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013 (cap 28)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

Rose si eu obosesc in ultimul hal la dus. Ies din cada, imi pun halatul pe mine si apoi zac pe canapea vreo 10-15 min, pana imi revin si dupa aia ma imbrac.
Si pe mine ma omoara defrisatul. Eu folosesc metoda braille. Adica dau cu lama si ce oi face acolo, nu stiu, ca nu vad. Nu pot sa nu ma aranjez cand ma duc la dr. Stiu ca la cezariana oricum trebuie totul curat pe acolo. Cand m-au asezat pe masa, venisera infirmirele si asistentele. Infirmerele erau cu lama in mana si asistentele cu sonda. Le-am auzit spunand una alteia, ca nu e nevoie ca "d-na e curata". M-am felicitat pt asta. Altfel, ma faceau ele cu lama in sala de operatii cu dr anestezist si ginecolog langa mine. Asa ca o sa ma fac de fiecare data, indiferent cum o iesi. Mai baga o oglinda si asta e. Nu vreau sa ma frezeze in sala. Zau, ca mi-e rusine.
Nu iau deloc calciu. Nu mi-a prescris nimeni si calcemia mi-a iesit f bine.

Dupa ce m-am chinuit groaznic pana acum, in pozitie aplecata si presat burtica manual, ca sa "vad" cat de cat (), la metoda braille (hihi) am apelat si eu, in ultima instanta, cand nu a fost soatza prin preajma. In rest, apelez la el, dar problema e ca nu e mereu prin zona.
Inainte de cezariana va trebui sa facem curatenie exemplara, cel putin in zona unde va fi interventia, pentru a nu da motive de intervenit aiurea acolo, de catre asistente. Atunci ma voi chinui cu o oglinda sa retusez, dupa ce il voi pune initial pe sot. Cam asta e procedura si cand merg la dr, mi-e nu stiu cum sa merg brusc nearanjata, chit ca stiu ca nu il intereseaza pe el asta. Dar asa ma simt confortabil.

Oricum, apropo de bagajul de spital: pentru orice eventualitate, ini voi pune cu mine si un aparat de unica folosinta, in caz ca le vine totusi asistentelor vreo idee sa mai corecteze ceva.

Calciul inca nu m-am apucat sa il iau, desi am cumparat Osteocare si il intorc zilnic pe toate partile si ma tot gandesc :D Faza e ca si mie mi-a iesit buna calcemia si din acest motiv nu vad rostul, decat pt preventie..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin
Am cumparat deja biberoane, tetine, suzete.....

Fetelor, nu stiu daca sunt nebuna, dar eu incerc sa evit sa cumpar asa ceva, cel putin deocamdata... Ideea mea este sa ma chinui sa alaptez, oricat de greu imi va fi (presupunand ca imi va fi greu). Mi-e teama ca daca voi avea in casa tot tacamul de biberoane, tetine, pompa etc, o sa cedez in caz ca imi va fi greu cu alaptatul la inceput. Oricum, in maternitate, bebe o sa fie hranit de catre cei de acolo, pana imi va veni laptele dupa cezariana.... Si, la urma urmei, daca totusi vom ajunge intr-o situatie nedorita acasa, il voi trimite pe sot la o farmacie nonstop sa cumpere o pompa, biberoane si tetine... Asa mi-am facut planul, cel putin ...

Citat:
pentru tine ar trebui sa ai:
- toate analizele si investigatiile din sarcina- acte de identitate, adeverinta de la munca cum ca s-a platit CAS, trimitere de la dr de familie

Ce fel de trimitere de la MF? De asta chiar nu stiam si nici nu ma gandeam ca vom avea nevoie de asa ceva..

Legat de completarile pentru prima pagina, eu nu am nimic de declarat deocamdata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Fetele legat de Elevit eu iau de la 4 luni si pana acum am pus 4 kg. Deci e discutabil cum reactioneaza organismul fiecareia dintre noi la vitamine. Si pofta de mancare am la fel ca si inainte de sarcina.
Simina dar esti pregatita pt bebe, nu gluma. Eu de-abia am luat un set de 3 pijamalute, ca mi-au placut f. mult si m-a certat sotul, ca nu e bine, ca tb sa luam mai aproape de termen. Dar pe mine ma mananca oricum palmele si m-am tot uitat pe net de patuturi, carucioare si accesorii
Blue de 2 zile experimentez si eu arsurile pe care nu le simt neaparat in stomac cat in gat efectiv, naspa senzatia.
Fetele prenatalul cum se da, imi da ginecologul scrisoare medicala catre medicul de fam sau stabilesc cu medicul de fam cand intru in prenatal?

26+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Katy, mie mi-a dat MF fara nici o scrisoare de la gineco.

Si eu iau Elevit de cand am ramas. Acum mai rarut, ca uit sa-l iau. Legat de kg: am luat peste 14 pana acum

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Desert....ahhh, io cand iti vad nick-ul vad prajituri in fata ochilor.....Referitor la trimitere de la MF , nu stiu sa-ti raspund ... Cred ca o putem taia din lista!!.....n-am intosmit eu lista aia , si oricum, listele sunt facute sa ne facem o idee!!!!

Apoi , ref la "tetine, bibe, suzi", trebuie sa te felicit, esti optimista!!!!!Si eu incerc sa fiu , dar astea le-am luat pt ca am mai trecut prin perioada post-partum si-mi lua sotul numai aiureli......mai bine sa le am in casa si sa nu trebuiasca sa le folosesc decat sa-mi provoace aiuritu meu nervi. Chiar si o cutie de lapte praf cred ca o sa-mi iau!!!!

Da eu nu inteleg ceva, daca nu luam un biberon, ceaiul anti-colici cum il dam???....sau luam "siropele" anti-colici si bebe nu bea altceva decat lapte de la tzitzi?????????....Intreb pt ca asta chiar nu o stiu, pt ca pe Maya nu am alaptat-o!!!!!!

Katy la bb2 si tu o sa fii mult mai pregatita!!!!

fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009) si 25+

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Va rog sa-mi mai scuzati greselile de ortografie , dar tastatura mea este de vina......imi cam mananca literele!!!

fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009) si 25+

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Simina, eu stiu ca e obligatorie trimiterea de la MF cand mergi sa nasti. Mie mi-o scrie deja din 15 dec si va merge Printul consort cand va fi cazul sa o ia de la receptia clinicii

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikisor spune:

Blue, eu nu stiam de trimitere de la MF ce trebuie sa scrie in ea?

app de "defrisare"... eu ma chinuiesc singura si il mai chem pe sot sa isi dea cu parerea, dar daca nu e, raman dalmatian am zis ca inainte de nastere o sa o rog pe o prietena sa vina sa ma ajute... ea este cosmeticiana

33+ cu printesa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katy82
Fetele prenatalul cum se da, imi da ginecologul scrisoare medicala catre medicul de fam sau stabilesc cu medicul de fam cand intru in prenatal?

Mie mi-l dadea MF, fara scrisoare, dar eu ca sa fiu sigura ca mi-l da mai devreme, cum vroiam eu (el zicea 63 inainte, 63 dupa, iar eu vroiam sa imi las dor cele 42 obligatorii dupa)... m-am dus la ginecolog si i-am cerut scrisoare. S-a mirat putin gine, a zis ca nu trebuie, dar daca doar asa il pot convinge pe MF, a zis ca imi scrie si recomandare in scrisoare :D

Citat:

Desert....ahhh, io cand iti vad nick-ul vad prajituri in fata ochilor.....Referitor la trimitere de la MF , nu stiu sa-ti raspund ... Cred ca o putem taia din lista!!.....n-am intosmit eu lista aia , si oricum, listele sunt facute sa ne facem o idee!!!!

Apoi , ref la "tetine, bibe, suzi", trebuie sa te felicit, esti optimista!!!!!Si eu incerc sa fiu , dar astea le-am luat pt ca am mai trecut prin perioada post-partum si-mi lua sotul numai aiureli......mai bine sa le am in casa si sa nu trebuiasca sa le folosesc decat sa-mi provoace aiuritu meu nervi. Chiar si o cutie de lapte praf cred ca o sa-mi iau!!!!

Da eu nu inteleg ceva, daca nu luam un biberon, ceaiul anti-colici cum il dam???....sau luam "siropele" anti-colici si bebe nu bea altceva decat lapte de la tzitzi?????????....Intreb pt ca asta chiar nu o stiu, pt ca pe Maya nu am alaptat-o!!!!!!

Si eu vad numai praji, sunt fan dulciuri de cand ma stiu

Dap, ciudata chestia cu trimiterea, nu am mai auzit pana acum, tb sa ma interesez la dr cand mai merg, sa nu ma ia atunci prin surprindere. La maternitatea (privata) unde intentionez sa nasc nu am auzit de asa ceva, stiam ca tb sa duci doar adeverinta de la locul de munca si ordin de plata, pt a dovedi ca esti asigurat (altfel sunt preturile mult mai mari decat cele oricum imense, "pt asigurati")... Banuiesc ca le trebuie pentru a dovedi ca esti asigurat, desi nu vad de ce nu este de ajuns ordinul de plata+adeverinta... In fine, nu e mare chestie, dar bine ca stim ca trebuie (daca trebuie, in fct de locul unde nastem fiecare).

Ce am gasit pe net, legat de unele clinici din Bucuresti:

Preturile sunt valabile daca pacienta este asigurata in sistemul public de sanatate, vine cu bilet de trimitere de la medicul de familie si aduce adeverinta de salariat.
http://www. sanador .ro/noutati/ pachete-de-nasteri-vino-sa-nasti-la-sanador/

Pentru a beneficia de aceste pre#539;uri trebuie s#259; aduci la internare bilet de trimitere de la medicul de familie #537;i o adeverin#539;#259; de salariat
http://www. reginamaria. ro/ro/spitalul-baneasa/ preturi/pachete-de-nastere#nastere-cezariana

etc.

La maternitatea mea scrie pe site doar de adeverinta si ordin de plata de la job... o sa ma mai interesez :)

Legat de bibe si tetine.... am auzit destule povesti de la prietene care au recurs la asa ceva din prima, din disperare ca aveau sanii durerosi, ragade etc... ori ca bebe nu sugea bine si nu se satura etc etc. Unele fara sa incerce prea mult.
Mi-e teama, sincer, ca daca le am la nas si voi da de greu, voi apela la asa ceva... si apoi imi voi face de lucru tot eu! Cunosc cazuri cand bebe a refuzat apoi sanul, asta mi-ar mai lipsi, sa stau sa ma mulg pentru a-i da din biberon... in loc sa ii dau frumos de la sursa. As scuti bataia de cap cu sterilizari si toate cele. Lapte praf sper sa nu ajung sa folosesc vreodata... destul ca imi pare rau ca nu voi putea alapta/ incerca sa alaptez de la inceput, nascand prin cezariana.
Hehe, deci lasa-ma sa visez ca imi va reusi planul

Cat priveste siropelele anti-colici, au niste ingrediente ce m-au facut sa le tai de pe lista din start.... deci la fel, nu am de gand sa le cumpar/ sa ii dau, ramane de vazut daca imi va reusi planul. Nici ceai anti-colici nu as vrea sa ii dau, as vrea sa il alaptez exclusiv, sa pape doar laptic de la mamica, fara ceaiuri, fara nimic. Sa vedem. Trebuie sa imi fac eu o schema de alimentatie pt a nu il irita pe bebe, asta as vrea sa fie primul pas.... si de restul ne ocupam doar daca va fi cazul. Sa nu-mi spuneti ca sunt nebuna, daca visez prea mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Desert si eu vreau alaptare exclusiv la san pana la 6 luni. Acum sa vedem daca voi si reusi.

26+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png

Mergi la inceput