Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013 (cap 28)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

pentru bebe trebuie sa ai pampers si bepanthen, + servetele umededaca bebe e fetita si vrei sa-i pui cercei, in ziua externarii sa ii ai la tinetot in ziua externarii sa ai hainele cu care scoti bebele din spital (nu are rost sa le tii cu tine de la inceput – sa ti le aduca cineva atunci)

pentru tine ar trebui sa ai:
- toate analizele si investigatiile din sarcina- acte de identitate, adeverinta de la munca cum ca s-a platit CAS, trimitere de la dr de familie
- o camasa de noapte in care sa nasti (sa nu iei pijama cu pantaloni, ca vei ramane sa nasti in bluza ... destul de neplacut sa stai in fundul gol atatea ore ...)
- o pereche de sosete calduroase pentru cand nasti, pentru ca de la efort ti se va face rece- daca ai parul lung, ceva de prins parul
- mai multe sticle de apa de 1 l – in timpul travaliului e bine sa bei multe lichide (eu mi-am luat si un suc dulce, sa imi mai dea energie, ca mancare nu ai voie)-
camasa de noapte sau pijama pentru dupa + halat (sa nu te plimbi peste tot in pijama ) + papuci- chiloti de bumbac cu fundul lat – vreo 6 perechi
- 2 pachete mari de vata- multe comprese sterile (mie mi s-au parut comfortabile cele care erau 10cm/10cm)
- sosete de schimb
- sapun (eu am luat lichid, sa nu ma incurc cu sapuniera), periuta si pasta de dinti, hartie igienica, piepten
- prosoape – unul trebuie sa fie numai pentru stersul sanilor
- camera foto/video daca doresti sa imortalizezi primele momente din viata bebe (poti ruga o asistenta sau o moasa sa ii faca poza lui bebe imediat ce se naste )
- bani de dat prin spital – sa ai de 5 si 10 lei, ca o sa tot dai la asistente, infirmiere, ...
- daca ai probleme cu scaunul, sa ai la tine supozitoare cu glicerina
- ceva de citit sau de ocupat timpul liber
- tacamuri + o cana
- garmastan zilnic incepand din luna a 8-a si sa aveti si la spital cu voi

SAU

MATERNITATE

COSMETICE SI IGIENA:
- sapun
- periuta + pasta de dinti
- prosop de dus
- prosop de fata
- servetele umede in loc de deodorant (pachet mare si pt bebe)
- deo stick fara miros
- hartie igienica + hartie pt colac?!
- pieptan
- elastice de prins parul
- prosop moale pt sani (trebuie spalati cu apa curata inainte de fiecare alaptare)
- Garmastan pt eventualele rani la sani
- Ceai de galbenele + pelin + sticla cu dop gaurit pt spalaturi
- Tampoane vata + tifon (30 buc)
- Bephaten pt bebe si rani
- Analgezice, algocalmin
- supozitoare cu glicerina

HAINE- CAMASA DE NOAPTE CU DESCHIDERE IN FATA- HALAT SAU CAPOT- CHILOTI- SOSETE- SLAPI PT DUS

DIVERSE

- incarcator
- apa plata
- aparat foto/ camera
- ceai de chimen, anason, seminte de marar, fenicul, GALACTOGIL – pt lactatie
- mancare + fructe+ de rontatit- cutit + lingura + furculita + farfurie + cana + servetele de masa
- agenta + pix- strugurel buze
- batiste hartie
- aparat ras
- bulletin
- adeverinta de salariat in care se precizeaza plata CAS si contul
- dosar de analize pe perioada sarcinii

BANI
Doctor
Moasa
Asistente,
Infirmiere
Neonatolog
Rezerva Spital

BAGAJ BEBE
-scutece pampers newborn
- sampon / gel dush bebe
- prosop bebe
- scutece finet
- fasha buric
- hanutze bebe
- paturica
- cosulet
- sab simplex pt colici
- biberon
- ser fiziologic
- supozitoare glicerina
- vitamina A uleioasa
- centura dupa nastere

Ceaiuri:

-zmeur-usureaza nasterea si travaliul(se poate bea incepand din sapt38,nu provoaca nasterea,ajuta organismul in cazul in care se declanseaza nasterea)-pelin-cicatrizant(rana mami)-galbenele-cicatrizant(rana mami)-musetel-iritatii bebe(fundulet,ochisori,etc.)-sunatoare-iritatii bebe-mastita/prea mult laptic(alte mamici au trecut prin asta,se poate intampla):ceai muguri hamei sau ceai de salvie

Un colac obisnuit de plaja-pt ca atunci cand te asezi o sa iti fie mai usor-pana se vindeca taietuta(daca o sa ai).

fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009) si 25+

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

Buna burtici! Eu cam tot ce a scris Simina am pus pe listute, dar sunt cam debusolata ce/cate hainute sa iau pt. bebe la spital. Voi ce luati?
Si inca ceva. Credeti ca e utila in bagajul de spital pompa de san? Am auzit de mai multe cazuri in care bebe nu a putut sa pape singurel. Stiu ca exista posibilitatea de a-mi da sistentele una la nevoie dar sm inteles ca cele din spital sunt destul de greu de folosit.

25+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ianfeb2013 spune:

Ce intrebi de fapt?? dc sa ti-o cumperi dinnainte sau dc sa o iei la spital??????

Poti sa nu o cumperi, poate nu ai nevoie!!
Sau o poti cumpara si tine acasa, dc ai nevoie de ea la spital ti-o aduce sotul!!

Eu de ex am nascut prematur , iar la prematuri , mamicile "se mulg" in canutze sterile , iar bebeii primesc lapticul prin gavaj/seringa....dat de asistente!! Deci, eu am avut nevoie de pompa acolo, si asa ma chinuiam sa starang 10ml, iar la altele curgea laptele pe podea (nici nu aveau nevoie de pompa, doar puneau cana la tzatza si apasau usor cu mana pe san )!

Mie , mi-a cumparat-o sotul atunci, din farmacie!

Pentru eventuale modificari in listuta de pe prima pagina va asteptam cu PM pe adresa acestui user

Mergi la inceput

Listutzele sunt copiate de pe FB........asta ca sa nu primesc laude degeaba , ca eu doar am copiat un folder!!!!

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Intrebarea era dak voi ati avut nevoie de pompa in spital/ adica dak "solutia" oferita de asistente nu v-a multumit. Ca dak ma descurc in spital si n-am probleme nu stiu daca mai are rost s-o iau pe urma.

Cu actele de dupa mi se pare mare bataie de cap. Am gasit ceva despre:
indemnizatie: http://www.mamica.ro/concediu-crestere-copil/
+ alocatie> http://www.c o p i l u l.ro/legislatie-familie/indemnizatie-maternitate/Acte-necesare-la-obtinerea-alocatiei-de-stat-pentru-copii-a912.html
+ declarare copil: http:// www.c o p i l u l.ro/nastere/maternitate/Declararea-si-inregistrarea-nasterii-copilului-a640.html

cu spatiile de rigoare, ca o vede reclama mascata

Pt intrare in concediu crestere copil trebuie sa depunem acte si in alte parti in afara de locul de munca?

25+
Multumesc Doamne

Mergi la inceput

Eu n-am vazut 'solutii" oferite de asistente!!!
Era o singura pompa electrica la asistenta sefa in birou , si plateam dc vroiam sa ma desfund!!!....20lei...Cat i-am dat aleia pt 2 "reprize de muls", atat a dat si sotul pe pompa mea "tip seringa" de la Baby-Nova !!!!
Eu zic sa ti-o aduca sotul dc ai nevoie de ea!!!!

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui simina_kin

Eu n-am vazut 'solutii" oferite de asistente!!!
Era o singura pompa electrica la asistenta sefa in birou , si plateam dc vroiam sa ma desfund!!!....20lei...Cat i-am dat aleia pt 2 "reprize de muls", atat a dat si sotul pe pompa mea "tip seringa" de la Baby-Nova !!!!
Eu zic sa ti-o aduca sotul dc ai nevoie de ea!!!!

Dap, uit unde traiesc, se pare ca trebuie sa ne asiguram de toate dinainte. O sa ochesc un model si in caz de nevoie trimit sotul sa cumpere.

25+
Multumesc Doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioana_55

Buna burtici! Eu cam tot ce a scris Simina am pus pe listute, dar sunt cam debusolata ce/cate hainute sa iau pt. bebe la spital. Voi ce luati?
Si inca ceva. Credeti ca e utila in bagajul de spital pompa de san? Am auzit de mai multe cazuri in care bebe nu a putut sa pape singurel. Stiu ca exista posibilitatea de a-mi da sistentele una la nevoie dar sm inteles ca cele din spital sunt destul de greu de folosit.

25+
Multumesc Doamne

noua ne-au spus la scoala mamei sa avem pompa cu noi la spital

30s cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Citat:
citat din mesajul lui mami_papatot

desert rose si eu am o problema cu medicamentele, iau doar aqtunci cand e grav cate un nospa ... eu am facut o prostie si am stat cu mari emotii oana am aflat ca bebe e bine ... aproape ca mi-e teama sa vorbesc despre asta ...

Uf, totusi daca vorbesti la trecut si spui ca ai aflat intre timp ca bebe e bine.... inseamna ca a trecut!
Felicitari pentru petrecerea reusita! Avem si noi diseara o petrecere, de ziua mult-iubitului nepotel, abia astept sa ii vad fetisoara cand ii vom da cadourile.... si abia astept sa mancam bunatati si tort

Am vazut ca se vorbea despre posibilitatea legatului trompelor... eu nu as face niciodata asta, si nu pentru ca sunt acum la primul copil si mai sper la unul. E adevarat ca sper, dar este la fel de adevarat ca 99,9% acesta va fi singurul. Si totusi, nu as lua aceasta decizie ireversibila. Nu poti sa stii ce aduce ziua de maine... si daca totusi veti mai dori vreodata unul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Referitor la frezat Polul Sud: eu vreau sa o intreb pe dr daca pot merge la o cosmetica pe la 37-38 de sapt. Sa ma faca alea ca lumea acolo. Eu nu numai ca nu mai vad, dar nici nu ajung ca lumea In ultima instanta il rog pe Printul consort sa defriseze desi mi-e cam jena, dar asta e. Vorba ta, Danku, decat sa ma faca alea pe acolo...

Eu adorm devreme (pe la 21), dar ma trezesc noaptea din cauza ca nu pot respira: fie se infunda nasul fie simt ca-mi apasa burta pe diafragma.
Eu am renuntat la masa de seara: indiferent ce mancam aveam niste arsuri cumplite te toata noaptea.

32+

Mergi la inceput