Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *454*
Raspunsuri - Pagina 29
inapreda spune:
Va multumesc tuturor ca m-ati ajutat cu baiurile mele.
Pisigri, imi place ca mi-ai detaliat cum vezi tu lucrurile dar din acest punct de vedere, eu sint mai ca si cuscra: ma bucur si apreciez ca Ian are posibilitatea sa fie el; nu ma deranjeaza ca are voie sa se plimbe intre centre; din contra; apreciez faptul ca se tine cont de nevoile individuale ale fiecarui copil. Stiu ca pedagogia Montessori e orientata pe ideea ca fiecare copil se naste cu un potentzial unic ce trebuie valorificat. Imi place ca lucreaza in grupuri mici si ca se respecta faptul ca fiecare copil are ritmul lui. De exemplu Ian nu stie/nu vrea sa faca puzzle. Nici acasa, nici la gradi'. I se ofera si lui dar nu-l obilga nimeni pentru ca nu se incurajeaza competitia.
De asemenea, eu am fugit ca dracu' de tamiie de educatoarele "cu experienta". Nu vreau sa cad in capcana generalizarii dar cunosc citeva astfel de educatoare personal. Sint femei de treaba, mame ale unor prietene/cunostinte, cu mare drag de copii dar care au la rindul lor nepoti si care sint blazate la max: asteapta cu nerabdare pensionarea, cocheteaza cu ideea de a a vea o gradina la tara, sau sa petreca timp cu nepoteii lor etc. Plus ca au niste idei pedagogice pe care eu le consider nu neapaat depasite dar in neconcordanta cu ce-mi doresc eu pentru copilul meu.
La gradinita lui Ian toate educatoarele sint tinere. Nu am nici un fel de feeling cu niciuna dar fiecare e trainuita si antrenata pentru o anumita categorie de virsta. Copiii nu incep si termina gradinita cu aceeasi educatoare ci schimba educatoarea in fiecare an. La fel si sala de clasa pentru ca fiecare e dotata si utilata cu materiale didactice specifice grupei respective. Mie imi place chestia asta.
inapreda spune:
Cu mincatul: printre altele, si pentru asta l-am dus la homeopat pentru ca homeopatia trateaza individul in totalitate. Prostana sau nu, mi-am pus sperante ca lucrurile se vor remedia. Dar daca se vor remedia nu o sa stiu niciodata daca homeopatia a ajutat pentru ca, cunoscindu-ma, voi fi tentata sa spun ca a inceput sa manince la fel cum s-a lasat :-), adica "din senin"
simonapro spune:
Cu scuze de intarziere: La multi ani Andrei si Andreea
Mie din pacate, nu-mi mai ajunge timpul, sunt cam defazata cu noul program, reusesc sa va citesc de la munca, dar nu pot sa scriu ca trebuie sa ma loghez si sa nu am probleme.
Saptamana asta sunt iar in priza si printre ture, sper sa reusesc sa termin curatenia, ca sambata facem sfestanie.
Silvia:nu se vad pozele, cere parola.
http://iulia-elena.blogspot.ro/
Floric spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dodo-pui Floric sunt din piele ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! Iulia va creste mare! Doamne ajuta si lumineaza! |
Wow.....Dodo, chiar esti maestra! Nu ca pana acum nu erai dar ai trecut in alt catalog.
simonapro spune:
Dragelor, va las si voua ce am scris fetelor din Constanta, anul asta am mai multi copilasi in actiunea de Craciun si e un pic mai greu:
Vroiam sa va mai rog ceva, stiu ca sunt multe actiuni umanitare, dar poate mai gasiti cate ceva de donat, sa aducem bucurie de sarbatori unor suflete nevinovate.
De curand, am aflat de o familie cu 6 copii amarati, din satul Cetatea, com Dobromir, unde am copilarit la bunici. Am trimis hainute de nou nascut, acum vreo trei luni exact inainte sa se nasca al saselea copil, o fetita, restul 5 sunt baieti cam la interval de doi ani intre ei, cel mai mic are 2 ani si 2 luni si cel mare 10 ani. M-am gandit sa-i introduc si pe ei la actiunile de la umanitare de Craciun, dar din ce mi-a spus matusa lor, prin care am aflat de ei, tatal munceste cu ziua, ce castiga majoritatea banilor ii da pe bautura si nu e un om cooperant, la care sa putem sa mergem sa le facem poze si sa-i expunem. Asa ca m-am hotarat decat sa le fac mai mult rau, mai bine ii ajut mai discret prin matusa copiilor, care e o veche cunostinta de a mea.
Daca puteti sa-i ajutati cu hainute, incaltaminte de baieti de la 2 la 10 ani, alimente, jucarii, totul e binevenit. In jur de 20-22 dec, vreau sa le trimit tot ce strang, pentru a se putea bucura si ei de Craciun.
novus spune:
Neata !!!
Cafeaua va asteapta !!
Simonapro, pt ca iar aduci bucurie unor copilasi mai sarmani, nu promit nimic dar poate reusesc sa iti trimit si eu un colet cu ceva hainute si jucarii
Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
_
IULIA va invinge CANCERUL !!
novus spune:
Inapreda si prietena mea din Timiosara are baietelul la gradinita Montessori si imi povesteste cam aceleasi lucruri , mie sincer imi place sistemul si cred ca si Adei i s-ar potrivi
Oricum sunt tare bucuroasa ca am ales gradinita potrivita din oferta existenta si mai ales ca am nimerit la educatoarea noastra care e o minune de femeie !!
Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
_
pisigri spune:
Neatza !
Pisilinceli la cafea:
- Maaaamiiii, ti s-a teminat benzina, uite, s-a aprins beculetul !!! (panica mare)
- Da mami, o sa pun benzina....
- Pai hai acum sa punem (ieri in drum spre gradi, am facut prin ploaie si trafic jumatate de ora in loc de maxim 5 minute)
- Nu punem acuma mami, ca nu am bani de benzina la mine.
- Pai lasa mami ca iti dau eu banii mei...! (scotand din buzunar cateva monede, ca mai noi tot ce e moneda rest preia ea, pune in pusculita si pastreaza fise pentru carucioare.
Ii multumesc induiosata si incheiem discutia.
Dup-amiaza vine la ta-su in birou si incepe surescitata:
- Taaattiiiii, imbaca-te ca tebuie sa megem in oras !
- Unde sa mergem tati?!? (aceeasi ploaie plus vant de te lua pe sus).
- Pai tebuie sa megem la patinaj !!!!
Da-si si explica-i copilului ca nu se poate merge la patinoar pe ploaie si vant, ca e balta pe gheata, c-o fi c-o pati....ma rog, intr-un final se potoleste, da-si aduce aminte:
- Taaaaatttiiiiii, da tu imbaca-te ca tot tebuie sa mergem in oras !!!
- Da de ce tati?!?
- Pai hai, ca mami nu mai are nici un stop de benzina, ca sa ma duca maine la gradi, haide, imbaca-te sa mergem sa alimentam !!!
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 37+
pisigri spune:
Ina, imi pare rau ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda la capitolul ...nici nu stiu cum sa-i spun, ca disciplina suna prea militaros :))). Nu de alta, dar in rest parem sa avem multe in comun Important e sa ne fie copiii fericiti si veseli la gradinite, ca oricum fiecare e cu dreptatea lui, in functie de ce si cum isi simte copilul.
Simona, foarte frumos gestul tau. Din pacate noi suntem cumva orientati "local", pe la vecini de-ai bunicii aici langa Iasi, si cum eu nu ma pricep sa sun adunarea la chestii de-astea, si oricum in perioada asta stau acasa, deci nici nu prea as avea la cine sa "strig".... Mult succes !
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 37+
novus spune:
Pisigri, multi Ilincai ! e o minune de fetita
_