Suprasolicitarea copilului - Semne
Raspunsuri - Pagina 3
giulia81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victoria_mami |
Giulia, nepoata mea din Ro are varsta fiului tau. Si sora-mea se plange ca nu are fata timp de nimic. Face scoala germana, si ia lectii de germana in particular. Dar atat. In afara de asta nu are timo de nimic, abia are timp de joaca. Si lectiile in particular le are (parca) de 2 ori/ saptamana. A zis ca are la teme de face teme si pana seara la 8!!!
Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!
VICTORIA
[/quote]
alex isi face temele la scoala, acasa are de invatat eventual o poezie sau la istorie, geografie - dar le invata repede -
eu de asta am optat sa ramana la semi, pt ca acolo isi face temele - daca le face acasa are tendinta sa le lalaie de imi vine sa o rup la fuga
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
giulia81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui filofteia Al meu daca nu ar merge la engleza cele doua zile ar sta pe calculator orele alea, ca temele le face in majoritate de seara. Nu ar face doamne fereste ceva in plus singur. Afara nu iese ca nu iese nici un copil dimineata. |
idem tocmai ce scriam in postul anterior
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
Aqai spune:
La noi timpul e mare problema, si se da startul dupa ce ii culegem de prin lume.
De la 4 la 5, 5.30 max brainwashing la TV la bunica; ea ii ia de la scoala. Ea lucreaza de acasa, deci mai mult de hranit supravegheat cat de cat nu avem cum sa asteptam, suntem f recunoscatori si pt atat.
Cand terminam noi munca, ii preluam, mergem acasa, mancam si noi oamenii mari si apoi programele sunt diferite. Dar ca regula ziua noastra incepe la 6 seara, iara la 8 cel tarziu sunt in pat. Asta ne da timp de citit povesti si stat la taclale la gramada in pat cam o ora in fiecare zi.
Ca activitati: cel mic merge 2 ore pe saptamana la ninjutsu. Cam 2 max ore pe saptamana facem lectii de gradi, impartit pe zile. In rest, face ce vrea el. In general puzzles, lego si angry birds pe ipad :D
Cel mare: o ora pe saptamana sta in plus la scoala pt stiinte suplimentar, e excelent ca ii reduce timpul de tv #61514;. Va reincepe o ora pe saptamana aikido prin decembrie. De lectii ne ramane timp cam o ora si un sfert in fiecare zi.
Din ianuarie vor merge o ora pe saptamana la muzica in cursul saptamanii, la cererea lor expresa. Asta inseamna ca eu va trebui sa ajung la munca la 7 dimi ca sa pot ajunge acasa la 4 pe viitor si sa transform timpul de TV in ceva util si placut
Singura activitate impusa de noi e cea cu artele martiale. In rest, daca vor ceva si avem timp ii inscriem.
Nu programam activitati pt weekend. Acela e timpul nostrum impreuna de plimbari, biblioteca, cafenea, hiking, inotat, plaja, bicicleala, parcuri, expozitii, muzee, cumparaturi, film pt toata familia, joaca, prieteni, vizite, relaxare si lene. In functie de dispozitie, vreme si anotimp, combinatii si permutari
Chiar sunt atenta la lucrurile in care ne investim timpul, oricum trece atat de repede incat seara cand intru in pat mi se pare ca abia m-am ridicat dimineata eu sunt de parere ca trebuie sa ai si momente pentru tine, de respiro in care sa iti permiti sa si traiesti vartejul din care tocmai ai iesit. Asa ca avem timp de povestit seara pe langa povestile de culcare, trebuie timp pt joaca, pr reconectare intre noi si cu noi si la asta nu vreau sa renunt.
Aqai spune:
Acu’ legat de suprasolicitare si de semen, nu stiu prea multe ca vedeti ca sunt destul de lejera la capitolul activitati. Mai vedem cand or fi mai mari si or sa aiba multe teme.
Da ma gandesc ca un semn clar de surmenaj e exasperarea parintelui daca parintele e exasperat de in cate locuri tre’ sa duca copilul, atunci ce sa ma zic de saracul transportat? Ma rog, vorbesc mult din perspectiva proprie, mie mi se pare corvoada clara alergatul dintr-un loc in altul.
giulia71 spune:
A avut si fii-mio programul incarcat anul trecut
pregatire la romana
pregatire la mate, cu doi profesori, unu de nevoie, ca asa era moda la clasa si unu sa priceapa totusi ceva
pregatire la franceza.
Era trist cateodata mai ales ca nu e mare impatimit al invatatului.
Din fericire anul asta e ceva mai lejer.
Sincer nu as mai repeta "istoria". Nu a fost fortat de noi, ci mai degaraba luati de val.
Marox spune:
Giulia71, voi ati locuit in Franta, copilul tau a facut scoala in franceza. Crezi ca are rost sa-i incarcati programul acual din România cu aprofundarea limbii franceze? Nu o lua ca o critica, doar o intrebare.
andre_ea spune:
Off topic: Giulia81, de ce nu-ti aduci copilul in Be?
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.
giulia71 spune:
Da Marox asa este, insa ne-am gandit pe termen lung.Limba franceza a facut-o totdeauna din placere.
Era pacat ca copilul sa uite o limba pe care o vorbea fluent.
Acum copilul este la o scoala cu predare in limba franceza.
anja spune:
Eu sunt absolut impresionata de cate activitati aveti cu copiii vostri!
Nu inteleg, pur si simplu, cum va descurcati cu timpul. Noi locuim in Suedia, scoala este de departe mult mai lejera decat in Romania, deci mult mai putine teme decat in RO. Noi ne simtim depasiti de atatea activitati. Suntem intr-o continua alergare scoala, casa, activitati. Iar copiii mei sunt gemeni, ii ducem la aceleasi activitati...deci ar tb sa ne fie mult mai usor decat altor parinti.
La noi scoala incepe la 8.20 se termina la 14.20. Stau la after school pana la 15-15.30 functie de programul meu. Apoi acasa, masa, teme. De la 17.00 pian, tenis, basket. Cand ne intoarcem acasa, ii simt deja obositi. La 21-21.30 merg la culcare si inainte de asta tb sa aiba grija sa citeasca cel putin 45 min- tema de la scoala. Nu mai spun ca in fiecare weekend avem ori concert de pian, ori concurs de tenis, ori meci de basket. Si pt pian tb sa si exerseze zilnic...
Din ianuarie nu vor mai merge la basket pt ca este mult prea mult...insa vor sa faca tenis intensiv.
Nu pot decat sa va admir copiii, care pot face atat de multe, si pe voi parintii care rezistati la atata alergatura.