Ultimul telejurnal
Eram oe Youtube si cautam niste muzica romaneasca si am gasit asta
ULTIMUL TELEJURNAL - si mi s-a ridicat parul pe mana de oroare si emotie,
REMEMBER, pentru ca cine uita trecutul, il va repeta...
Raspunsuri
pisigri spune:
Ii starneste o mila nesfarsita, in asociere cu cele doua lesuri din ziua de Craciun....
Nu, nu sunt dispusa sau deschisa la a discuta in contradictoriu pe tema asta....
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri Ii starneste o mila nesfarsita, in asociere cu cele doua lesuri din ziua de Craciun.... Nu, nu sunt dispusa sau deschisa la a discuta in contradictoriu pe tema asta.... IULIA va invinge CANCERUL http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+ |
Nici eu vreau discutzii,nu sunt vreo nostalgica dupa vremurile alea,insa si mie mi-a fost tare mila de ei cind au fost impuscatzi.Ca niste ciini!Imaginile alea cred ca-mi vor ramine intiparite toata viatza in memorie.
Dana
buli spune:
da, nu au avut un proces corect, dar mila mi se atenueaza repede la amintirea gropilor comune de la Timisoara si a oamenilor sacrificati cu zecile la canal sau la casa poporului.
de impuscat ca pe niste caini, ai lor i-au impuscat, cei pe care i-au tinut aproape.
andacos spune:
Buli,astea-s informatzii pe care le-am primit ulterior,de asta spun ca nu are rost(pentru mine cel putzin) sa divagam pe tema asta.
pe mine m-a marcat profund momentul,repet...a fost sa spun si prima executzie in direct(mai mult sau mai putzin)a unor persoane cu a caror chip eram obisnuitzi zilnic!
Eu asta am simtzit,dar sunt sigura ca nu-s o exceptzie.
Dana
P&ANA spune:
Am trait euforia din plin in acele zile ,m-am intristat cand i-au impuscat , dar n-am zis la nimeni , de tema ,cred, sa nu cumva sa se-ntoarca ...
Rufus spune:
Eu n-am fost foarte miscat atunci, parca acum inteleg mai bine ce s-a intamplat. L-am urat prea tare atunci ca sa ma gandesc daca a fost sau nu corect cum a fost judecat si executat.
Acum ascult discursul asta si parca-l recunosc, ca formulari si tipic, pe la mai-marii politicii romanesti din prezent. Tot altii sunt de vina, in nici un caz nu exista cineva sa-si asume ceva.
Si parca dintr-o data nici nu-l mai urasc asa tare pe Ceausescu. Asa or simti si cei care-l regreta si l-ar vrea in locul "democratilor" care ne conduc acum?
Rufus, Tora si iadele
buli spune:
pe mine m-a marcat gestul barbar in sine, putea fi vorba de oricine, dar nu am mila deloc, recunosc.
ma gandesc la prea multe, cum ar fi femeile care mureau din cauza unor avorturi facute clandestin, pt ca la vama erai controlat de prezervative si antibaby.
nelia spune:
Eu simt ca Buli, mi-ar fi placut sa aiba un proces corect si sa moara in inchisoare, ca orice dictator. Desi nu l-a impuscat poporul, tot ai lui l-au impuscat ca sa aiba ce au astazi, actul mi-l asum, caci tacit, am fost partasa cu ei. Actul e barbar si nu e demn de un popor civilizat, insa mila nu imi este. Exact in acele zile cind murea, un prieten de-al nostru, tinar ca si mine pe atunci, de nici 22 ani, a fost impuscat fara mila si total gratuit la Otopeni, impreuna cu alti prieteni. De el mi-e mila, nu de ei. Sau si daca as simti mila, ar fi una plina de sila, ca fata de parintii care si-au abuzat o viata intreaga copiii cit au fost in putere, iar cind au pierdut-o, au imbatrinit si au devenit slabi, provoaca acest sentiment si multi dintre ei se bazeaza pe el pentru a-i ruga pe copii sa-i ierte.
Nu mi-e mila, si-a meritat din plin soarta. Insa mi-e ciuda ca vom duce toata viata o vina pe care nu o avem. Si imi este ciuda ca nu a avut niciodata un proces corect, nici el, dar nici cei care trebuiau sa fie judecati pentru faptele lor si pentru crime impotriva poporului roman. De dinaintea lui '89 si de dupa...
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Nici eu vreau discutzii,nu sunt vreo nostalgica dupa vremurile alea,insa si mie mi-a fost tare mila de ei cind au fost impuscatzi.Ca niste ciini!Imaginile alea cred ca-mi vor ramine intiparite toata viatza in memorie. Dana |
Eu de atunci m-am gandit de multe ori la copiii lor; ce-or fi simtit sa isi vada parintii impuscati