Dezbatere pe seama unei sinucideri
Raspunsuri - Pagina 14
XIO spune:
Andacos
Nelia, ce ironie ca ma intrebi daca am lucrat intr-un spital din CanadaDar tu esti cumva medic pt a stii cum se procedeaza la anestezii?In cate spitale ai lucrat pe sectiile de chirurgie ca sa intri in sala?
Eu nu inteleg cum poti afce astfel de generalizari:cei mai multi psihiatrii nu stiu sa comunice diagnosticul de schizofrenie.Pt asta ar fi trebui sa mergi la toti psihiatrii ca sa iti comunice asa ceva si sa vezi cum este.E ca si cum eu as spune ca cele mai multe mame au minimum 6 copii, ca eu asa am vazut la spital.
Daniela, ma crezi ca noi, adica eu si cunoscutii suntem multumiti cu mine asa cum sunt?
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui daniela_b
Nu te preface ca nu stii. Fetei ii place sa iasa in evidenta si ...iese. Nu e deloc de vina, divina o fi, nu stiu ca are miinile la ochi . Fara semnatura. Ma simt mai bine. |
Daniela,nu ma prefac deloc.Chiar stiu ca asa se intimpla intotdeauna ,acolo unde apare XIO si-si sutzine parerea.
Arhiva forumului sta marturie.
Dana
daniela_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Daniela, ma crezi ca noi, adica eu si cunoscutii suntem multumiti cu mine asa cum sunt? |
off topic
Da' bineinteles, XIO, cred! Ma bucur ca ai avut ocazia subietului asta ca sa ne anunti! Mult succes pe viitor in tot ce intreprinzi!
Noroc ca locuim in galaxii diferite, altfel ma suparam, pentru ca mereu intelegi pe dos ce comunic eu cu tine!
daniela_b spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui andacos
Daniela,nu ma prefac deloc.Chiar stiu ca asa se intimpla intotdeauna ,acolo unde apare XIO si-si sutzine parerea. Arhiva forumului sta marturie. Dana |
Si? Ce legatura am eu cu asta? Am sau nu, in egala masura cu XIO voie si responsabilitate sa-mi sustin parerile? Nu te supara dar mi se pare aiurea sa ma cenzurez doar pentru ca e vorba de XIO. Te rog, sa studiem arhivele sa vedem ce si cum, ca daca tot e distractie, sa fie pina la capat si sa facem cumva sa ne dovedim nevinovatiile, cei de le-avem sau nu. Martusisesc, sint foarte, foarte implicata in subiectul asta.
Am fost acolo. ACOLO! ACOLO unde a fost si cea care s-a sinucis si nu ma refer la cabinetul medicului ci la ANTICAMERA INFERNULUI!
Mi se pare de supermegaultraprost gust sa minimalizezi ORICE din ce i s-a intimplat acelei femei, incepind cu posibilitatea ca un medic sa fi fost nedelicat, transant, dur sau cum o fi fost.
ce legatura au toate astea cu stimata colega de forum?
nelia spune:
citat din mesajul lui XIO Andacos Nelia, ce ironie ca ma intrebi daca am lucrat intr-un spital din CanadaDar tu esti cumva medic pt a stii cum se procedeaza la anestezii?In cate spitale ai lucrat pe sectiile de chirurgie ca sa intri in sala? Eu nu inteleg cum poti afce astfel de generalizari:cei mai multi psihiatrii nu stiu sa comunice diagnosticul de schizofrenie.Pt asta ar fi trebui sa mergi la toti psihiatrii ca sa iti comunice asa ceva si sa vezi cum este.E ca si cum eu as spune ca cele mai multe mame au minimum 6 copii, ca eu asa am vazut la spital. Daniela, ma crezi ca noi, adica eu si cunoscutii suntem multumiti cu mine asa cum sunt? |
Ironia este ca tu vorbesti despre sinucidere si despre ce simt cei implicati intr-un asemenea act de ca si cum faptul ca esti medic iti da dintr-o data o capacitate de intelegere despre tot. Si tot ironic este sa vorbesti despre cum se lucreaza in Canada. Nu, nu sint medic, dar lucrez intr-o echipa multidisciplinara legata se spital si de medici si contrez efectele logicii dupa care vad ca te conduci si tu.
Andacos, e in regula daca ti se pare buna logica lui XIO, mie nu si am motivele mele. Si ar fi in regula si la XIO ca de aceea e dezbatere, daca nu ar extinde logica ei mai mult decit poate sa inteleaga, pe baza experientei ei de pina acum (cu sinucigasi, familii de sinucigasi si apropiatii lor, precum si cu felul in care se lucreaza in Canada).
XIO spune:
Citat: | ||
off topic Da' bineinteles, XIO, cred! Ma bucur ca ai avut ocazia subietului asta ca sa ne anunti! Mult succes pe viitor in tot ce intreprinzi! Noroc ca locuim in galaxii diferite, altfel ma suparam, pentru ca mereu intelegi pe dos ce comunic eu cu tine! Fara semnatura. Ma simt mai bine. |
Daniela, dupa ce imi spui ca nu sunt fata faina te iei de mine ca-ti spun ca nu ma intereseaza parerea ta despre cat de faina's.
UratelAdica tu ai voie sa faci afirmatii da' eu sa nu cumva sa raspund la ele.Tztz.
Nu-mi place sa ies in evidenta, imi place sa explic lucrurile interpretate gresite sau nestiute de altii, din profesia mea.Daca ai observat la subiectele astea scriu, care au legatura cu medicina.Asta pt ca si mie imi place daca spun ca un km e egal cu 3 m, sa vina cieneva care stie si sa ma corecteze, ca sa inteleg si ca sa nu ma fac de ras sustinand lucruri gresite.
Despre cum e medicul nu ma pot pronunta ca nu il stiu.Dar stiu ca exista prezumtia aia de nevinovatie, mai ales cand acuzi un om de crima ca autor moral, doar citind o stire.Sa zicem ca ma pot pune in locul altora si sa fiu sotul sau medicul sau mama femeii nu mi-ar pica bine sa citessc pe un forum cum pers. care doar au citit un articol arata cu degetul si eticheteaza cu asemenea etichete grele si dure alti oameni.
V-ati gandit vreodata ca daca se sinucide medicul voi sunteti autorii morali?
nelia spune:
Daca eticheta dura te-ar fi impulsionat sa scrii, in cazul asta ar fi trebuit sa reactionezi si la eticheta dura pusa femeii care s-a sinucis, ori tu ai facut-o si o faci doar cind e vorba de cea la adresa medicului. Unde e logica?
daniela_b spune:
citat din mesajul lui nelia ...Si ar fi in regula si la XIO ca de aceea e dezbatere, daca nu ar extinde logica ei mai mult decit poate sa inteleaga, pe baza experientei ei de pina acum (cu sinucigasi, familii de sinucigasi si apropiatii lor, precum si cu felul in care se lucreaza in Canada). |
Ce mai spui tu...
Pai nu intelegi ca daca un km nu are 3 m...apai n-are si s-a terminat cu fandacsia. Punct, logica, stop.
(nu am inteles, a fost sau nu XIO in Canada sa lucreze? Mi-e frica s-o mai intreb ca zice ca o iau la misto' )
andacos spune:
Citat: | ||||||
Si? Ce legatura am eu cu asta? Am sau nu, in egala masura cu XIO voie si responsabilitate sa-mi sustin parerile? Nu te supara dar mi se pare aiurea sa ma cenzurez doar pentru ca e vorba de XIO. Te rog, sa studiem arhivele sa vedem ce si cum, ca daca tot e distractie, sa fie pina la capat si sa facem cumva sa ne dovedim nevinovatiile, cei de le-avem sau nu. Martusisesc, sint foarte, foarte implicata in subiectul asta. Am fost acolo. ACOLO! ACOLO unde a fost si cea care s-a sinucis si nu ma refer la cabinetul medicului ci la ANTICAMERA INFERNULUI! Mi se pare de supermegaultraprost gust sa minimalizezi ORICE din ce i s-a intimplat acelei femei, incepind cu posibilitatea ca un medic sa fi fost nedelicat, transant, dur sau cum o fi fost. ce legatura au toate astea cu stimata colega de forum? Fara semnatura. Ma simt mai bine. |
daniela,eu refuz sa discut cu tine,pe tonul asta.Insanatosire grabnica itzi doresc!
Nelia,cred ca citim subiecte diferite.
Sa nu mai spun ca si in cazul unor diagnostice drastice,urite,comunicarea pacientului se face tot asa cum a spus xio.Ca mai departe se recomanda psiholog este alta treaba,insa comunicarea diagnosticului se face exact asa cum a spus ea.Plus ca daca pacientul nu doreste ca familia sa ia cunostintza de diagnostic...iar i se respecta dorintza.
Dana