Clasa a II-a * 2012 - 2013 * (3)
Raspunsuri - Pagina 13
Lali spune:
La noi e pe etape. A avut o perioada buna cand i-a placut matematica, apoi germana, acum e romana la putere.
Nu stiu ce urmeaza ...
iahim spune:
La fi-miu pe locul intai este tot sportul,pe locul doi-abilitatile practice,pe locul trei mate.La matematica se descurca excelent!Problema este ca este repezit ...in rest ma uimeste!
Anka74 spune:
Lui fiimiu ii plac toate sau mai bine zis nu ii displace nicio materie.. ma rog, prefera sportul, ca-i tanar si nelinistit, desenul, ca e talentat de la natura si nu trebuie sa munceasca mult, vine de la sine, engleza...de zici ca a ajuns din gresala in Romania, matematica, ca n-are niciun stres, e usoara "ce sa inveti la mate, ori stii ori nu stii, simplu" (asa mi-a zis cand l-am pus sa mai lucreze si el acasa), cunoasterea mediului...ca acolo au de facut tot felul de portofolii si i se pare amuzant, geografia...ce daca o sa faca abia intr-a patra, lui ii place de multi ani...as lasa romana la coada, ca aici e de scris, citit, compus...ei aici se mai complica lucrurile, mai trebuie sa si munceasca.
Editez cu o completare a copilului...ii plac si pauzele! Sa nu uitam de pauze!
Mada spune:
Anka, tare cu pauzele!
Ilinca nu e inca decisa rom sau mate, depinde cat de mult i-a placut lectia respectiva. Spre exemplu Toamna de Octavian Goga si aseara mi-a recitat-o, a zis ca e cea mai frumoasa poezie. AA\ si cea cu Stefan cel Mare si mamica lui(Muma lui Stefan cel Mare).
Daca nu ii place lectia, nu ii place nici materia in ziua aia .
Apoi cred ca urmeaza ed plastica ii place foarte mult sa picteze si sa deseneze )sport, abilitati (unde ma intrece la neindemanare )si pe ultimele locuri engleza si religie.
De ieri are febra si tuseste ingrozitor asa ca e acasa.
Probabil e viroza, de joi o tot incearca cu dureri de gat si nas infundat, vom vedea.
O saptamana usoara va doresc
mina spune:
Chiar ca e tare fi-tu cu pauzele Anka! Asa mi-a zis si al meu, ca el viseaza ca sapt sa aiba 2 zile si we 5 zile, iar la scoala ora sa aibe 10 minute si pauza 50. Hehe, vrabia malai viseaza......
Fi-miu nu prea face un clasament al materiilor, insa clar uraste educatia plastica si abilitatile practice. Pai ce copchil a mai declarat ca vinerea (mate, sport, desen, lucru manual) e cea mai grea si mai urata zi a saptamanii? Mda.....De fapt imi mosteneste "talentu" si "indemanarea" asa ca nu prea am ce-i face. Noroc ca dna invatatoare e o sufletista si-l lauda tot timpu ce planse frumoase face, desi mie mi se par horror, da probabil ca in materie de pictura nu exista corect si incorect, fiecare e cu frumusetea lui.
A, am uitat sa ma laud, sportivul meu a luat medalie de "aur" la concursul de tenis din 27 ianuarie, locul 1 la grupa lui de varsta din 16 copii. A fost super fericit, si noi pe langa el. Mare lucru atmosfera de concurs, ma uitam la ei, niste piciulini cu ochi, cum stateam ca echipa Ferrari pe langa ei in pauze, minim 2-3 parinti-bunici pe fiecare, da-i cu tricoul, da-i cu prosopu, toarna-i apa pe gat, da-i sa muste din banane si batoane de cereale....o intreaga stiinta. Si FARA indicatii tactice, ca de asta se ocupa antrenorul si al nostru e tare "sever" cu parintii, cica n-avem voie sa dam copilului impresia ca joaca pentru noi, copilu joaca pentru el si distractia lui. Are dreptate.
Ceea ce mi-a placut la mamaliga mea este ca n-a mai avut deloc comportamentul emotiv pe care i-l stiam vis a vis de reusita la scoala, s-a tinu tare bine cu nervii (dreptu-i ca nici un a pierdut niciun meci) ceea ce ma bucura enorm.
Acuma asteptam urmatorul concurs, peste vreo 2 saptamani. Lui ii place tare mult si a inceput sa ne prinda si pe noi...daca lui ii place, ce mai conteaza?
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
manuelacrina spune:
Bravooo Mina, Felicitari micului Campion ... in cativa ani va vedem la Cupa Davis
Naty spune:
BRAVO, MINA!
Un de la noi campionului!
Si la noi vinerea e cea mai urata zi, tot din cauza picturii Ti-am zis eu ca astia doi se iau de mana.
albinutza spune:
Buna, tuturor !
Am intrat sa o felicit pe Mina si sa o intreb , :) la ce concurs de tenis a fost baiatul?
Si fiul meu face tenis de vreo 3 ani, dar profesorul nu ne-a zis niciodata de nici un concurs. E adevarat ca nu face individual sau intensiv, dar copilul merge cu placere si daca ar fi vrut sa participe la vreun concurs eu m-as fi bucurat.
La Euclid au participat copiii vostri ?
Anka74 spune:
Of, ce amintiri rascoliti si voi cu tenisul asta...al meu trei ani m-a purtat la cel putin 2, poate chiar 3 antrenamente /saptamana. Facea regim de grupa...si se descurca chiar foarte bine dupa parerea mea. Am zis sa facem pasul la antrenamentele individuale si ...Fas! Nu i-a mai placut. Nici la grupa nu mai avea rost sa ramana, ca batea pasul pe loc...asa ca a renuntat. Si uite asa a ramas doar cu antrenamentele de la baschet. Adevarul e ca,la un moment dat, trebuia sa aleaga... iar el a ales baschetul. A ramas ca peste vara sa mergem, macar odata pe saptamana sa mergem sa facem un schimb de mingi...
felicitari campionului!
Jasmine spune:
Mina,felicitari pustiului,pentru ca merita !
Asta da motiv de mandrie!
A fost si baiatul meu la Euclid,subiectele au fost ceva mai usoare decat in anii trecuti,dar el nu s-a putut abtine s-o dea in bara pe ici pe colo
Eu sunt multumita ca se duce cu placere la concursurile astea,in sensul ca nu-i spun eu sa se duca,el e cel care vrea sa mearga si la Euclid si la Arhimede si la Nastasescu si la Cangur.