mancarica............

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Cu placere Lady. Exact cum spunea cineva mai devreme, diversificarea timpurie nu se recomanda pentru ca stomacul copilului nu e pregatit pentru digestia altor alimente decat laptele.

Momentul inceperii diversificarii, este si va ramane ceva destul de relativ, insa studiile au aratat ca varsta medie ideala de inceperea introducerii altor alimente decat laptele este minim 5 luni si maxim 6.

Prea devreme nu e bine pentru ca nu e pregatit stomacelul, prea tarziu nu e bine pentru ca sansele de acceptare a tuturor alimentelor noi scade vertiginos.

La noi, diversificarea a durat vreo 6 luni; trebuie sa iei in calcul ca ultimele alimente introduse sa fie totusi introduse la o varsta rezolnabila. La maxim 1 an, trebuie sa fi rezolvat problema diversificarii.

Prin urmare, e nevoie de o "logistica" foarte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Bun, eu am zis ca de la 5 1/2luni sau mai bine de la 6luni.
Dr mea, este foarte competenta mi-a spus ca pana la 6luni BBi sunt "laptaci" indiferent de sursa laptelui.
Dupa 6luni poti incepe diversificarea cu 1aliment nou introdus la 4sau5zile si astepti reactia org si apoi adaugi altul si tot asa.
Sincer eu m-am informat mult din Cpraru, mie mi-a placut cartea asta si am folosit-o foarte mult.
Nu te grabi. Organismul unui BB sub 6luni nu este pragatit sa digere substante noi si fortandu-l poate dezvolta diverse alergii.

http://www.shopmania.ro/carti/p-mama-si-copilul-emil-capraru-herta-capraru-5811402

Alexandra Maria
14.12.2007

sincer, mie cartea lui capraru, indiferent ca e editie revizuita si adaugita, mi se pare depasita rau de tot la anumite capitole si sfaturi, ba chiar distractiva pe alocuri, pentru ca multe dintre sfaturi si metode nu se mai folosesc de hat-hat...chiar a fost pe forum o discutie in legatura cu aceasta carte...majoritatea parerilor erau orientate spre aceeasi concluzie : multe sfaturi si metode depasite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Lady22, si pana la urma cine-i pediatrul? Daca vrei, raspunde-mi pe PM.

Gata, m-am dumirit despre ce medic este vb. Curios lucru, totusi, caci este tanara, extrem de sufletista, are doi baietei ai ei personali, a alaptat peste an pe fiecare. Si este una din prietenele mele. Incep sa ma indoiesc de unele afirmatii de pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Bun, eu am zis ca de la 5 1/2luni sau mai bine de la 6luni.
Dr mea, este foarte competenta mi-a spus ca pana la 6luni BBi sunt "laptaci" indiferent de sursa laptelui.
Dupa 6luni poti incepe diversificarea cu 1aliment nou introdus la 4sau5zile si astepti reactia org si apoi adaugi altul si tot asa.
Sincer eu m-am informat mult din Cpraru, mie mi-a placut cartea asta si am folosit-o foarte mult.
Nu te grabi. Organismul unui BB sub 6luni nu este pragatit sa digere substante noi si fortandu-l poate dezvolta diverse alergii.

http://www.shopmania.ro/carti/p-mama-si-copilul-emil-capraru-herta-capraru-5811402

Alexandra Maria
14.12.2007

sincer, mie cartea lui capraru, indiferent ca e editie revizuita si adaugita, mi se pare depasita rau de tot la anumite capitole si sfaturi, ba chiar distractiva pe alocuri, pentru ca multe dintre sfaturi si metode nu se mai folosesc de hat-hat...chiar a fost pe forum o discutie in legatura cu aceasta carte...majoritatea parerilor erau orientate spre aceeasi concluzie : multe sfaturi si metode depasite.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Chiar asa, daca tie ti se pare depasita nu stiu zau cum imi permit eu sa afirm altceva.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La ai mei baieti diversificarea a inceput la 4 luni cu suc de mar+morcov cu lingurita. Azi 1 lingurita, maine 2...Apoi cereale in biberonul de seara (sa ma lase sa dorm) si supa de legume (cu lapte praf) la pranz. La 6 luni piure de mar/piersica si legume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Cand m-am hotarat sa incep diversificarea citeam tot ce puteam gasi despre nutritie in cate limbi stiu eu, basca ce mai traducea si sor-mea.
Si copilul sugea si eu citeam, eram deja toba de info.

La sase luni merg la pediatra, a cincea pediatra dupa multe selectii sa discutam diversificarea. Facem noi ditamai graficul......
Bine, mezeluri nu erau ca schimbam si pediatra asta.

Ajungem acasa, cupilu nu vrea nimic, o luna, doua.
Arata dupa masa bucataria ca dupa razboi, spalam si peretii si imi dadeau si lacrimile.

La un an inca nu manca, ce carnita adaugata, peste si galbenus ca scuipa cu o forta fructele sau legumele!
Da lua in greutate bine.

La un an l-am intarcat si de pe o zi pe alta a inceput sa manance, acum mananca absolut orice.

Acum, cu experienta avuta as fi relaxata, daca copilul suge si ia in greutate, i-as da sa guste cate ceva din ce are voie, fara sa insist, fara sa ma doara capul ca n-am respectat graficul, fara sa chinui copilul.

Acum rspuns pt Lady22,

- as schimba pediatra, cereale asa mica? O sa ingrasi copilul fara rost.
- suculetele de fructe sunt considerate mai toxice pt bebelusi decat Coca Cola, esti sigura ca vrei sa testezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Cand m-am hotarat sa incep diversificarea citeam tot ce puteam gasi despre nutritie in cate limbi stiu eu, basca ce mai traducea si sor-mea.
Si copilul sugea si eu citeam, eram deja toba de info.

La sase luni merg la pediatra, a cincea pediatra dupa multe selectii sa discutam diversificarea. Facem noi ditamai graficul......
Bine, mezeluri nu erau ca schimbam si pediatra asta.

Ajungem acasa, cupilu nu vrea nimic, o luna, doua.
Arata dupa masa bucataria ca dupa razboi, spalam si peretii si imi dadeau si lacrimile.

La un an inca nu manca, ce carnita adaugata, peste si galbenus ca scuipa cu o forta fructele sau legumele!
Da lua in greutate bine.

La un an l-am intarcat si de pe o zi pe alta a inceput sa manance, acum mananca absolut orice.

Acum, cu experienta avuta as fi relaxata, daca copilul suge si ia in greutate, i-as da sa guste cate ceva din ce are voie, fara sa insist, fara sa ma doara capul ca n-am respectat graficul, fara sa chinui copilul.

Acum rspuns pt Lady22,

- as schimba pediatra, cereale asa mica? O sa ingrasi copilul fara rost.
- suculetele de fructe sunt considerate mai toxice pt bebelusi decat Coca Cola, esti sigura ca vrei sa testezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

:) ca tot s-a deschis subiectul "suculete" ... Eu nici nu m-am gandit ca suc de fructe ar putea insemna sucuri din comert ca alea sunt excluse total din alimentatia copilului meu. Daca e vorba de sucuri naturale, stiu si eu multi pediatri care le recomanda, dar sunt o aberatie. Pentru a obtine un pahar de suc, trebuie stoarse mult prea multe fructe decat poate un copil sa duca. Din punct de vedere al zaharului (fructoza) in primul rand. De ce nu apa plata si fruct consumat ca atare sau piure ? Este mult mai sanatos.

Legat de cereale, eu i-am dat destul de tarziu. La o varsta frageda (3-4-5 luni) pur si simplu il umfli aiurea. Poate sa isi ia fibre din alte alimente. In fine, iar e vorba de alegerea fiecareia dintre noi. Eu vorbesc de ale mele :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Baby1320

:) ca tot s-a deschis subiectul "suculete" ... Eu nici nu m-am gandit ca suc de fructe ar putea insemna sucuri din comert ca alea sunt excluse total din alimentatia copilului meu. Daca e vorba de sucuri naturale, stiu si eu multi pediatri care le recomanda, dar sunt o aberatie. Pentru a obtine un pahar de suc, trebuie stoarse mult prea multe fructe decat poate un copil sa duca. Din punct de vedere al zaharului (fructoza) in primul rand. De ce nu apa plata si fruct consumat ca atare sau piure ?

adaug si faptul ca prin stoarcere se pierd fibrele din pulpa fructului. prin faptul ca sucul se inghite direct nu mai are contact cu saliva, care are rolul ei in masticatie - de fapt acolo incepe digestia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Diversificarea se incepe cu o lingurita/doua - indiferent din ce - chiar si din suc. Un pahar ajunge sa bea la 1 an!

Mergi la inceput