mancarica............
Raspunsuri - Pagina 3
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 theo_2004, am inteles ca nu esti de acord cu mine, dar te rog sa ne spui si parerea ta la dilemele ridicate. Multumesc 'Cos what I feel is the only truth for me |
care dileme? de unde ne informam? din mai multe surse.
cand invatam cum functioneaza organismul uman si cand intelegem ce e febra, de ce apare si care este rolul ei ... vom sti si ce trebuie facut! cand trebuie scazuta si cand trebuie lasat organismul sa se lupte singur.
cand vom intelege de ce si pt ce au fost inventate antibioticele vom sti ca nu trebuie administrate in orice condii ca pot face fff mult rau.
edit: astept si eu te rog argumente care sustin diversif la 4 luni a celor hraniti cu LP fata de 6 luni cei hraniti cu LM!!!
Laura25 spune:
Eu am scris 'se recomanda',( nu am zis 'trebuie sa se faca'), pentru ca asta am citit in mai multe articole, asta am auzit la toti medicii din jurul meu. (exceptie, deisgur, medicul de familie care mi-a trimis acasa asistenta cu cartulie cu retete din 1970, cu schema de diversificare de la 6 saptamani). De ce asa si nu altfel, imi cer scuze ca nu sunt medic si nu am nici timpul/ disponibilitatea/ cheful sa stau acum sa caut si sa aduc argumente stiintifice. Pt ca asa se recomanda, ok? De ce de la 6 luni si nu de la 8? sau de la 12 ? Sau de cand le apar dintii, in functie de cat de 'dintos' e fiecare.
Revin la intrebarea: daca sfaturile primite sunt multe si proaste, de unde ar trebui sa se documenteze o proaspata mamica? Ar rebui sa stam toti cu tratate de medicina si nutritie sub perna? Sau cum?
Laura25 spune:
Discutia este despre diversificare, asa ca ma scuzi, dar in continuare nu inteleg ce legatura are febra in discutia de fata.
" din mai multe surse" e cam vag (eu pot sa intreb 3 vecine si 2 soacre si se cheama ca m-am informat din mai multe surse, nu?), poti fi mai exacta?
theo_2004 spune:
Laura , cum zici tu e ok, da? Nu te supara pe mine asa rau!
Timpul meu e si mai limitat ca prefer sa ma informez decat sa stau sa bata apa in piua cu "de ce? - uri"!!!
O zi faina tututror si sunt convinsa ca cine VREA sa intelegea ceva din mesajele mele intelege. Cine doar are chef de spam-uiala ... go, go, go!!!
lady22 spune:
draga corinadani eu am mai avut o sarcina pe care am pierdut-o din pacate cand am ramas din nou am fost atat de preocupata de sarcina sa nu se intample ceva incat nu mi-a stat gandul la diversificarea alimentatiei si nu cred ca fac un rau cuiva intreband.poate fetele care au patit ca mine ma vor intelege.
Baby1320 spune:
Programul nostru de diversificare (inceput la exact 6 luni). L-am respectat exact, nici o abatere de la el.
Rezultate: copil dezvoltat perfect normal, fara niciun fel de alergii, stomac si digestie excelenta la aproape de 3 ani.
Diversificarea alimentatiei
LEGUME
A. Supa de legume: (cam 500 g legume la 1 l apa)
- 3 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
Se fierb in oala de inox, se blendeaza pana se obtine o pasta dupa care se subtiaza cu zeama de la legume pana cand se subtiaza cat sa curga din lingurita.
1 zi a 2 a zi a 3 a zi
30 ml supa + lapte 60 ml supa + lapte cat vrea supa
In cazul in care NU ii place supa, se face pauza 10 zile dupa care se reia procedura de mai sus.
In cazul in care DA, ii place supa, se continua 7-10 zile cu procedura de mai sus si in a 11 a zi se introduce B.
B. A + - patrunjel, telina 23.09.2010
- dovleac, cartof 25.09.2010
- fasole verde pastai (1-2 bucati), ardei gras 26.09.2010
- mazare verde (1-2 bucati)
- sfecla rosie, stevie, loboda, spanac, salata verde, brocolli
La sfarsitul fierturii se adauga 2-3 lingurite de ulei de porumb.
FRUCTE:
Se introduc la a 2 a masa (9.30 – 10)
- mar (maxim 2 mere)
- para (maxim ¼ ) + cereale pentru varsta sau 1-2 lingurite fulgi de orez bio
- banana (maxim ½)
NU: portocala, capsuni, fragi, mure, zmeura
Branza de vaci: (la minim 7 zile de la Fructe)
- se adauga in fructe sau simpla (1-2-3 linguri)
Reteta branza de vaci de casa:
- ½ litru de lapte gras + 4 tablete Calciu Lactic
CARNE (la 7 zile de la Branza de vaci)
- fiarta separat
- pui, vita, curcan
- se toaca si se amesteca cu legumele de la masa de pranz
- 1-2-3 linguri maxim / zi
IAURT SIMPLU (la 7 zile de la Carne)
- trebuie sa nu contina lapte praf ! – masa de la ora 16.00
- valabilitate scurta
- se poate da simplu, cu cereale sau cu fructe
OU
- se introduce treptat in decurs de 14 zile in zilele fara carne
- maxim 2 galbenusuri pe saptamana
CIORBA DE CASA (de la 8 ½ luni) (la 7 zile de la Iaurt)
- acrita eventual cu lamaie sau bors
- NU: sare, rosii, otet, leustean, patrunjel, sare de lamaie
PAINE
- numai neagra – integrala
- se poate inlocui cu cereale care contin gluten)
MAMALIGUTA
- foarte, foarte bine fiarta (aprox. 15-20 min)
- se poate da cu galbenus de ou (in zilele fara carne) sau cu iaurt
PESTE
- dupa 10 ½ luni
- doar peste alb (salau sau pastrav, stiuca, cod alb)
- se poate da cu orez, piure de cartofi sau putin unt
SOLDATEI DE PAINE
- din miez de paine se fac cubulete mici pe care se pun – in cantitati foarte mici: unt, sunca curcan / pui neafumata, gem etc.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lady22 draga corinadani eu am mai avut o sarcina pe care am pierdut-o din pacate cand am ramas din nou am fost atat de preocupata de sarcina sa nu se intample ceva incat nu mi-a stat gandul la diversificarea alimentatiei si nu cred ca fac un rau cuiva intreband.poate fetele care au patit ca mine ma vor intelege. mamica de printesica Maya(')(''(''); |
imi pare rau pentru pierderea suferita, sincer.
si nu mi-o lua in nume de rau ca te-am intrebat de ce, privind strict prin prisma subiectelor si intrebarilor tale de pe forum, pareai cumva total sau partial nepregatita in privinta cresterii si ingrijirii unui bb.
e foarte bine ca intrebi atunci cand nu stii ce sa faci sau nu esti sigura ca faci bine. insa, asa cum au spus si altii, nu toate sfaturile de pe forum sunt bune, trebuie sa stii sa alegi si sa discerni care este cea mai buna varianta pentru copilul tau.
daca as fi in locul tau, primul lucru pe care l-as face ar fi sa caut un pediatru mai bun decat cel pe care il ai acum. sincer. pediatrul tau pare un pic de moda veche. ce varsta are ?
si asa cum ti-am mai spus, incearca sa te alaturi grupului de mamici de pe forum, care au bebei de-o seama cu fetita ta. unele mamici sunt la al doilea copilas, deci au experienta si te pot sfatui foarte bine.
dana vio spune:
Bun, eu am zis ca de la 5 1/2luni sau mai bine de la 6luni.
Dr mea, este foarte competenta mi-a spus ca pana la 6luni BBi sunt "laptaci" indiferent de sursa laptelui.
Dupa 6luni poti incepe diversificarea cu 1aliment nou introdus la 4sau5zile si astepti reactia org si apoi adaugi altul si tot asa.
Sincer eu m-am informat mult din Cpraru, mie mi-a placut cartea asta si am folosit-o foarte mult.
Nu te grabi. Organismul unui BB sub 6luni nu este pragatit sa digere substante noi si fortandu-l poate dezvolta diverse alergii.
http://www.shopmania.ro/carti/p-mama-si-copilul-emil-capraru-herta-capraru-5811402
Alexandra Maria
14.12.2007
Baby1320 spune:
completare: pe langa rezultatele pe care le-am mentionat mai sus, adaug ca in urma programului astuia de diversificare, copilul mananca fara probleme absolut orice. Accepta gusturi noi, multe alimente pe care majoritatea copiilor le refuza.