Farmacia si noi ...

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu am avut nevoie saptamana trecute de Coldrex Hotrem. Am intrat intr-o farmacie pe Mihai Bravu, langa o faimoasa cofetarie, 26 lei cutia. Mi s-a parut cam mult. Aveam asa niste amintiri. Am traversat strada, la Help Net era 23 lei si 21 cu card. Tot mi se parea in neregula. Asa ca m-am dus de unde mai luasem, 2na : 14.5 lei cutia de 10. Nu exista nicio deosebire, acelasi producator, acelasi produs, aproape la jumate de pret.
Mi-au trecut tot felul de ganduri prin cap: poate termenul de garantie e in neregula, poate produsul nu e ala. Dar e acelasi, termenul e ok si totusi diferenta este imensa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

deci in loc de clasicul paracetamol 500gr(romanesc) ar trebui sa luam panadol?sau care varianta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Eu am avut nevoie saptamana trecute de Coldrex Hotrem. Am intrat intr-o farmacie pe Mihai Bravu, langa o faimoasa cofetarie, 26 lei cutia. Mi s-a parut cam mult. Aveam asa niste amintiri. Am traversat strada, la Help Net era 23 lei si 21 cu card. Tot mi se parea in neregula. Asa ca m-am dus de unde mai luasem, 2na : 14.5 lei cutia de 10. Nu exista nicio deosebire, acelasi producator, acelasi produs, aproape la jumate de pret.
Mi-au trecut tot felul de ganduri prin cap: poate termenul de garantie e in neregula, poate produsul nu e ala. Dar e acelasi, termenul e ok si totusi diferenta este imensa.

Ai citit vreodata care este compozitia unui Coldrex ? ...
paracetamol in doza mare, vitamina C, coloranti si niste E-uri - atat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

la farmacia tei e 13 lei!

Compozitie: Fiecare plic contine 750 mg paracetamol, 10 mg clorhidrat de fenilefrina, 60 mg acid ascorbic. Ambalajul contine 10 plicuri, fiecare plic continand 5 g pulbere.

Clorhidratul ala de fenilefrina nu stiu ce e si daca e intr-adevar bun, dar sotul meu e fan coldrex. Nu inteleg nici eu de ce are impresia ca-i face bine ca si cu el si fara el tot 7 zile buhaie.

Concluzia mea e noi sa fim sanatosi! Si trebuie sa fac curat in sertarul cu medicamente ca mai bine de jumate trebuie aruncate. Si mai subtire cu drumurile pe la farmacie pentru orice fleac.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Eu prefer Panadolul datorita formei pastilei.
Aluneca mai usor pe gat.

Pentru un adult concentratia de 750 mg paracetamol nu este mare. In starile acute se recomanda 2 pastile paracetamol a cate 500 mg.

Mergi la inceput

"clorhidrat de fenilefrina- decongestionant nazal (desfunda nasul si sinusurile, ajutandu-va sa respirati mai usor) si acid ascorbic- ingredient obisnuit al produselor folosite in gripe si raceli, care ajuta la inlocuirea eventualelor pierderi de vitamina C in primele stadii ale gripei si racelilor. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

acidul ascorbic - este clasica vitamina C

Mergi la inceput

Deci sa inteleg ca, coldrex asta nu are nici coloranti,nici e-uri.Ideea este ca la raceala si eu ma simt mult mai bine dupa fervex,coldrex decat dupa un paracetamol simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Cred ca ar trebui ca noi, consumatorii (ca asta suntem), sa intelegem ca farmaciile reprezinta magazinele de desfacere ale unei industrii ENORME.

Uite aici cateva date economice:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pharmaceutical_industry#Market_leaders_in_terms_of_healthcare_revenue
Daca va uitati pe sumele totale, vorbim de o industrie de 500 miliarde de dolari, cu aproape 1 milion si jumatate de angajati. Astia toti trebuie sa si vanda ceea ce produc, nu?

Ca la orice magazin, vanzatoarea va recomanda (chiar de buna credinta fiind) marfa care ii va aduce ei cel mai mare profit.
Problema nu asta e, ce ne vinde farmacista pe banii nostri. La urma urmei, fiecare cumpara cat il tine buzunarul. Problema apare acolo unde statul (respectiv CNAS=ul) deconteaza/compenseaza din bani publici medicamente scumpe, dar la care ar exista si variante mai ieftine, continand, bineinteles, aceeasi substanta activa, deci avand acelasi efect asupra bolnavului. Aici e marea, enorma buba a sistemului de sanatate romanesc.
Si mai este o problema, la fel de mare: medicul care recomanda medicamentele nu in functie de ce crede el ca ii va fi mai de folos pacientului, ci in functie de "recompensa" pe care o va primi de la firma producatoare, ca rasplata ca-i vinde produsele.

Totusi, sa privim si reversul medaliei: din veniturile astea enorme, producatorii de medicamente isi finanteaza cercetarile, ca sa descopere noi medicamente, sa le vanda cu profit. Insa asa exista bani pentru cercetare si medicina merge inainte (daca e profitabil, bineinteles).

Sanatate maxima tuturor (si cititi prospectul inainte de a cumpara)!

B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Deci de ce sa caut cuvantul "biodisponibilitate" cand eu nu am nevoie, eu sunt consumator, eu am nevoie sa stiu ca produsul pe care il iau isi face treaba bine si nu ma jecmanesc unii pe fata ca sa-si bage profituri imense in buzunar doar pentru ca au pus o cutie mai frumoasa.

Reiau, in documentarul olandez facut aici, pe produsele noastre care difera la pret de la 0,39 euro pana la 3,99 euro, mai pe scurt adica de 10 ori mai mult au zis asa: aceste pastile de paracetamol sunt fabricate in acelasi loc, aceasi locatie, unele merg pe o banda pentru firma PXG sa zicem unde sunt invelite uneori in strat roz cu gust de fragute, de exemplu...si celelalte merg pe banda simpla pentru supermarketul ZUF (sa nu dam nume) unde li se pune o dunga pe mijloc si scrie Paracetamol pe ele si intra intr-o cutie naspa nestralucitoare. Alea smechere sunt ambalate intr-o cutie d-asta de-ti ia ochii, baga reclame la greu la televizor in magazine de femei, etc, etc cu copilul sare in bratele mamei coafate impecabil, te atinge la corason si gata crezi tot ce vor ei.

Acuma...daca asta se intampla in Vest (nimic ilegal de altfel, doar ca aia produc pentru mai multe firme cu nume diferite, insa pastila e aceasi, cu toata biodisponibilitatea ei) nu pot sa cred ca in Romania e mai curat si parfumat, dar fiecare e liber sa creada ce vrea.

Si sa cumpere mai scump, pai ce farmacistul nu trebuie sa manance si el o paine?

Mergi la inceput