Farmacia si noi ...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Fetelor, nu mi-o luati in nume de rau...dar eu sunt pe principiul de a nu cumpara cele mai ieftine produse de pe piata. Stiu ca e vorba aici de medicamente, dar mai stiu si ca ccc calitatea produselor fabricate sub licenta in Ro sau in Europa de est, este sub calitatea produselor fabricate sub aceeasi licenta in tarile vestice. Stiu ca au fost discutii aici pe DC despre calitatea scutecelor de exemplu.

Nu vreau sa va spun sa cumparati produsele cele mai scumpe. Eu am citit tot felul de statistici facute pe la noi in care se comparau studii facute pe cafea de ex., de la diversi producatori. Cea mai ieftina avea continut mai mic de cofeina, tot felul de adaosuri, care nu scrie pe pachet...la fel e cu toate produsele.

Aici de ex. am cumparat si panadol si alvedon. Desi continutul e la fel, 500 mg paracetamol pe pastila, alvedonul nu are acelasi efect. Nu stiu sa va explic de ce...alvedonul e putin mai ieftin, nu cu mult...e posibil sa foloseasca diferite surse de substanta activa, iar calitatea ei sa difere. Poate ma lamureste cineva care lucreaza in domeniu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

ieri, la help net.

Duduita, daca citesti aceste randuri: sunt eu, aia cu copilul in Manduca. Incerci sa ma imbarligi de absolut fiecare data. Iti cer aspirina, incerci sa-mi dai coldrex, iti cer paracetamol incerci sa-mi dai nush ce fas absolut identic dar care costa 30 de lei. Te intreb de spray nazal imi zici ca nu se mai fabrica de ani de zile, il gasesc invariabil peste drum.
Te asigur ca:
citesc prospectul
citesc si altceva in afara de etichete si prospect
n-am excelat la chimie dar bajbai acolo o lista de ingrediente cat sa vad, de exemplu, ca SERUL FIZIOLOGIC ARE FIX ACEEASI CONCENTRATIE atat in varianta la sticloanta cat si in fiolele Bebicina.

Cu stima,
clienta ta cea carpanoasa si cusurgioaica. Ne mai vedem!

-------------------------------------
De cate ori deschid fereastra...

Asta-i "manifestul clientului anonim"(de la help net!!!!)?

Pai asta trebuie spus acolo ,la fatza locului daca asa sta situatzia,ca pe forum degeaba...in afara de simpatia forumistilor...nu cistigi nimic!

Ina...de ce ai simtzit nevoia sa scrii mesajul asta?Intzeleg,daca nu vrei sa raspunzi!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Mihaela_s-si eu ma intreb care este diferenta dintre Biofen si Nurofen,dar din moment ce au aceeasi substanta activa,aceesi concentratie,care este diferenta?sau dintre panadol si paracetamol?sau saridon si antinevralgic....Au fost scoase atatea medicamente pe piata si este atat de agresiva piata medicamentelor,incat sunt sigura ca de multe ori medicii iti recomanda anumite marci de pastile doar de dragul comisioanelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

nu spun o noutate, au mai fost discutii: nu toti producatorii de medicamente respecta reteta de fabricatie. pentru ca se fura, inclusiv in domeniul asta.

in spital se stie clar ca antibioticul romanesc X nu va avea niciodata aceeasi eficienta cu cel de import de la firma Y, ci chiar va fi apa de ploaie si nu va rezolva problema, chiar daca pe cutie scrie aceeasi concentratie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La unul din baietii mei paracetamolul nu functioneaza. Cum nu suporta siropelele, a trebuit sa trec iute la varianta pastile. Cel mai repede ii trece febra sau durerea de cap cu Nurofen 200 (capsulele gelatinoase). Noroc ca nu se intampla prea des.

Mergi la inceput

tiusca, numai daca cineva ar face un studiu s-ar putea spune exact care e diferenta...asa cum am scris, un pachet mai ieftin de cafea nu are aceeasi calitate ca unul la pret mai mare. Nu cumpar niciodata cel mai scump, dar niciodata cel mai ieftin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mihaela,daca substantza activa e comuna mai multor medicamente,crezi ca celelalte elemente componenete ar face diferentza?(plec de la premiza ca elementele componenete sunt mai scumpe)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Inteleg cand e vb de cafea sau de ciocolata,dar de medicamente?cineva poate ne lamureste.Lui R.i-a trecut la fel si cu Biofen si Nurofen.Eu nu m-am lovit de aspectul asta la mine,ptr ca eu de obicei cumpar varianta romaneasca la medicamente,rar alte variante..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

si mai e o discutie:
goggle-uiti putin dupa "medicamente generice vs originale"

evident aici nu mai e vorba de paracetamol.

Mergi la inceput

Nu, eu cred ca substanta activa nu e de aceeasi calitate. Depinde de producator.

Ori cum spune Maria-Alexa...

Mergi la inceput