Degradarea actului de cultura romanesc

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Tilia, comparatia ta e extrem de deplasata.

io nu cred ca-i deloc deplasata. daca pustimea invata la religie din clasa 1 despre focurile iadului, o injuratura de mama mi se pare inofensiva, prin comparatie. iar liceu au vazut sigur imaginile cu gropile comune si furnalele supraincarcate din lagarele naziste. deci despre ce inocenta vorbim aici?

edit ca sa zic ca dilema asta imi aduce aminte de ipocrizia americana, unde n-ai voie sa cumperi alcool pana la 21 de ani, dar poti sa te duci sa mori cu onor de la 18 ani, pe front, in afghanistan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Citat:

Tilia, ce sa zic? m-ai socat mai rau decat probabil ai fost tu de piesa in discutie.
ecsz: aaa, acum vad ca pe tine nu te socheaza cuvinte cu *. nici pe mine. depinde de situatie, de frecventa ... da' aici era vorba despre adolescenti

Adolescenti trecuti de varsta de consimtamant, care probabil isi folosesc cu prisos organele invocate.

Deci, un adolescent de 15 ani are voie sa se casatoreasca (parca asa am invatat, la 15 ani cu acordul parintilor), sa faca amor, dar, in niciun caz, sa auda cuvinte obscene ( mie vulgariatatea per total mi se pare ca nu are nici cea mai mica legatura cu obscenitatea, poti sa vorbesti in beepuri si sa fii tot o doamna, tot asa de bine cum poti sa ai discursul lui Patapievici si sa fii de o vulgaritate crasa).

Si asta in tara in care citim copiilor povesti in care

,, Daca vede lupul si vede ca nu mai gaseste nimic, isi pune īn gānd una: aseaza cele doua capete cu dintii rānjiti īn feresti, de ti se parea ca rādeau; pe urma unge toti peretii cu sānge, ca sa faca si mai mult īn ciuda caprei ..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tilia

Citat:

Tilia, ce sa zic? m-ai socat mai rau decat probabil ai fost tu de piesa in discutie.
ecsz: aaa, acum vad ca pe tine nu te socheaza cuvinte cu *. nici pe mine. depinde de situatie, de frecventa ... da' aici era vorba despre adolescenti

Adolescenti trecuti de varsta de consimtamant, care probabil isi folosesc cu prisos organele invocate.

Deci, un adolescent de 15 ani are voie sa se casatoreasca (parca asa am invatat, la 15 ani cu acordul parintilor), sa faca amor, dar, in niciun caz, sa auda cuvinte obscene ( mie vulgariatatea per total mi se pare ca nu are nici cea mai mica legatura cu obscenitatea, poti sa vorbesti in beepuri si sa fii tot o doamna, tot asa de bine cum poti sa ai discursul lui Patapievici si sa fii de o vulgaritate crasa).

Si asta in tara in care citim copiilor povesti in care

,, Dac#259; vede lupul #351;i vede c#259; nu mai g#259;se#351;te nimic, ī#351;i pune īn gānd una: a#351;az#259; cele dou#259; capete cu din#355;ii rānji#355;i īn fere#351;ti, de #355;i se p#259;rea c#259; rādeau; pe urm#259; unge to#355;i pere#355;ii cu sānge, ca s#259; fac#259; #351;i mai mult īn ciuda caprei, #351;-apoi iese #351;i-#351;i caut#259; de drum."

Acum inteleg. "pudibonzi" au voie sa fie doar cei care nu-si folosesc organele genitale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
....poti sa vorbesti in beepuri si sa fii tot o doamna, tot asa de bine cum poti sa ai discursul lui Patapievici si sa fii de o vulgaritate crasa

Serios?
Ne dai si cateva exemple (din personalitatile publice, evident, ca sa ne lamurim si noi)?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mariuta
Acum inteleg. "pudibonzi" au voie sa fie doar cei care nu-si folosesc organele genitale.

Deloc. E mai degraba situatia cu baba care se coafeaza in timp ce tara arde.

Un profesor de istorie nu are nicio problema cu ilustratiile socante, de tip snuff chiar, din manuale, dar se imbujoreaza ca o fata mare cand aude o injuratura. E grotesc.

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
....poti sa vorbesti in beepuri si sa fii tot o doamna, tot asa de bine cum poti sa ai discursul lui Patapievici si sa fii de o vulgaritate crasa

Serios?
Ne dai si cateva exemple (din personalitatile publice, evident, ca sa ne lamurim si noi)?

Din prima categorie, nu-mi vine nimeni in minte din sfera publica, din a doua .. ehehe .. maruta, moni, monica tatoiu etc.

Mergi la inceput

coracora, exemplele din prima categorie n-o sa le gasesti la tv si nici in presa. incearca literatura! (philip roth, anais nin, henry miller, de un parexemplu).

din a doua categorie insa, e plina mass-media! e chiar greu sa gasesti un personaj care apare frecvent la tv si nu e vulgar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
Din prima categorie, nu-mi vine nimeni in minte din sfera publica, din a doua .. ehehe .. maruta, moni, monica tatoiu etc.

Moni, Maruta si Tatoiu fac parte din categoria intelectualilor rasati ai Romaniei...?!!! I rest my case. Poate ceilalti forumisti rezoneaza cu ceea ce scrii tu, eu una sunt pe o lungime de unda la un milion de ani lumina de-a ta.

Portocalia, nu ma intereseaza exemplele din carti, ce e in carti e fictiune. Tilia facuse referire la doamnele carora injuratul birjaresc nu le stirbeste domnia si respectiv la persoanele extrem de ferchezuite intelectual, insa debordand de vulgaritate.

Mergi la inceput

coracora, sa nu trisam, te rog! tu cereai exemple de persoane publice, nu de intelectuali rasati! (in romania, intelectualii rasati nu prea sunt persoane publice, de altfel).

iar exemplele mele erau de autori, nu de personaje. autori slobozi la gura, dar considerati geniali (mai putin anais nin, care nu-i chiar geniala, e doar si ea, pe acolo. unii zic ca-i interesanta. mie imi place.)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:

Moni, Maruta si Tatoiu fac parte din categoria intelectualilor rasati ai Romaniei...?!!! I rest my case. Poate ceilalti forumisti rezoneaza cu ceea ce scrii tu, eu una sunt pe o lungime de unda la un milion de ani lumina de-a ta.

Portocalia, nu ma intereseaza exemplele din carti, ce e in carti e fictiune. Tilia facuse referire la doamnele carora injuratul birjaresc nu le stirbeste domnia si respectiv la persoanele extrem de ferchezuite intelectual, insa debordand de vulgaritate.

Ti-am dat exemple de persoane publice care nu injura, nu vorbesc obscen si, cu toate astea, sunt extrem de vulgare.

Eu as pune-o si pe Andreea Marin in categoria asta, falsitatea si auto-suficienta emaname sunt suficiente s-o faca vulgara pentru mine.

Maia M. si Florin Piersic Jr. sunt niste persoane absolut infrecventabile in viata privata, imbatate de propriile lor fantasme actoricesti, care nu le permit sa traga un part fara sa faca din asta un act profund de cultura.

Si-ar mai fi, doar sunt atatia pseudo-intelectuali in lume, care cred ca sunt superiori celorlalti pentru ca stiu cand s-a semnat pacea de la Westphalia.

Mergi la inceput

Era Cocosila vulgar pentru ca zicea ,,mananci cacat" des? Nu, deloc.

Pana la urma e simplu, vulgaritatea nu e o problema de limbaj, ci de caracter.

Mergi la inceput